Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Клуб по спортни танци "Астра" с концерт-подарък за хореографа си Луиза Стефанова

Снимка: Общински младежки дом Монтана

Клуб по спортни танци “Астра” към Общински младежки дом ще представи традиционният си самостоятелен концерт. Изявата е посветена на 50 години танцова дейност и 37 години преподавателска дейност на хореографа Луиза Стефанова, съобщават от културната институция.

Едва 7-годишна Луиза Стефанова пристъпва в залата по танци и до ден днешен това е нейното призвание. Магията на танца бележи завинаги душата й. Завършвайки средното си образование, Луиза Стефанова избира танците да бъдат и нейна професия. Продължава в Пловдив в Националната школа по спортни танци, следват джаз танци към ВИФ  - град София и завършва висше педагогическо образование по класически балет и спортни танци в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. През 1983 година поема състава за модерен балет към Общински младежки дом Монтана, по-късно основава Клуб по спортни танци „Астра”. До ден днешен паралелно с танцовата формация, тя е ръководител и хореограф и на Мажоретния състав на Младежкия дом.

На  27 февруари, от 18:00 часа, в голямата зала на Младежкия дом, възпитаниците на Луиза Стефанова ще представят пред монтанската публика латино танци, характерни танци, стандартни танци, както и две модерни фолклорни композиции под звуците на „Вода” на Елица и Стунджи и „Притури се планината” на Стефка Съботинова. Над 50 танцьори от 4 до 19-годишна възраст ще усетят тръпката да танцуват на сцена пред публика и същевременно да покажат как през годините израстват в танцово отношение, тъй като много от момичетата танцуват от 4-5 годишни до ден днешен.

„Тази вечер ще бъде празнична, а за един сред нас и специална. Този концерт е подарък за един човек, отдал почти целият си живот на танците. Прекрасните ни танцови изпълнения ще са нашият подарък за Луиза Стефанова”
, споделят момичетата от  Клуб по спортни танци „Астра”.

Съпътстващо събитие ще бъде фотоизложба със снимки на Луиза Стефанова, представящи нейната дейност през годините. Тя вече е подредена във фоайето на Младежкия дом и който желае може да я разгледа всеки делничен ден.
Вижте още

Изписаха двама излекувани от коронавирус в Монтана и Лом

Изписани са двама пациенти, лекувани от новия коронавирус в болниците в Лом и Монтана. Пациентите са излекувани и изписани вчера, след отрицателни резултати, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция Монтана д-р Елена Борисова. Издадени са им предписания за 28-дневна карантина, както изисква установеният алгоритъм. Няма други лица с..

публикувано на 10.04.20 в 13:50

Остава забраната за ползване на вендинг автомати в Монтана

Собственици на вендинг машини са недоволни от забраната на кмета на Монтана за затварянето им. Златко Живков разпореди автоматите да не работят по време на извънредното положение в страната заради разпространението на коронавируса у нас: "И аз няма да променя тази заповед. Тя ще остане в този вид, защото на този етап не гарантират..

публикувано на 10.04.20 в 13:33

Пробното преброяване ще бъде само електронно

Поради епидемиологичната обстановка в страната, Централната комисия по преброяването реши пробното преброяване на населението и жилищния фонд да се проведе само чрез електронна преброителна карта, съобщават от Националния статистически институт. Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи..

публикувано на 10.04.20 в 12:30

Съгласуван е подробен устройствен план за част пътя Видин - Ботевград

6 нови разрешения за строеж са издадени от министъра на регионалното развитие и благоустройството от 13 март досега, съобщават от пресцентъра на ведомството. Сред тях са разрешения за изграждане на офисни помещения и учебна зала в сградата за управление, персонал и учебно-тренировъчен център на площадката на АЕЦ "Козлодуй" , за подмяна на високоволтови..

публикувано на 10.04.20 в 11:35

Пропуски в контрола на прибиращите се от чужбина

Необходима е по-строга система, в която да се регистрират по места всички пристигнали от рискови държави и по-строг контрол. Мнението е на  Пламен Ванчов от Дунавци, който преди дни се е завърнал заедно с брат си от Испания. Според него, ако се налага, на пристигащите у нас трябва да се правят тестове за наличие на коронавирус, както и да им се дадат..

публикувано на 10.04.20 в 11:22

Католиците отбелязват Разпети петък

Католическият свят отбелязва днес Разпети петък. В католическите храмове се отслужва специална служба за страданието на Исус Христос, която не е литургия , каза за Радио Видин отец Койчо Димов от Бърдарски геран.  "Ние я отслужваме точно в 15 часа - това е часът, в който Исус е предал своя дух на кръста. Тогава в нашите църкви (на Никополската..

публикувано на 10.04.20 в 10:52

Катастрофа ограничава трафика по Е 79 край Враца

Катастрофа блокира Е79 тази сутрин. Инцидентът е между Враца и Мездра. Заради него движението към София спря. ТИР е излязъл от платното и се е спрял в нива край шосето. При инцидента е смачкана кабината и на товарен бус. Засега не се съобщава за ранени. От Пътната агенция съобщават, че движението е ограничено временно в района на..

публикувано на 10.04.20 в 10:15