Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новият областен управител на Видин Момчил Станков официално встъпи в длъжност

Снимка: Радио Видин

Церемония по символичното предаване на поста областен управител се проведе в сградата на областна администрация-Видин. Освободената от длъжност Албена Георгиева предаде поста на Момчил Станков и изказа благодарности към държавните институции, представителите на местната власт и към колектива на областната администрация за съвместната работа.

"Радвам се, че работихме заедно в осъществяването на важните за нашата област проекти. През тези години се случиха доста важни събития в нашия регион. Бих искала да поздравя г-н Станков, да кажа, че се радвам, че именно той поема поста Областен управител, тъй като това е човек с доказан авторитет, опит и в администрацията, така че му пожелавам успех- на него и на целия екип на Областна администрация."

Новият областен управител на Видин Момчил Станков благодари на Албена Георгиева и заяви, че при необходимост ще се допитва до нея.

"Г-жа Георгиева ме запозна в детайли с дейността на Областна администрация, с нещата които се движат в момента, краткосрочни и дългосрочни. Оттук нататък си пожелаваме успех на нашата администрация и на област Видин. Живот и здраве, г-жо Георгиева, пред медиите го заявявам, позволете ми да се обръщам към Вас, ако намеря за необходимо и нужно."

Решението за освобождаването на Албена Георгиева от длъжността областен управител бе взето на правителствено заседание на 19 февруари. Заповедта за назначаване на поста на Момчил Станков е от 20 февруари 2020 година. 

Момчил Станков заема за втори път длъжността областен управител. Той бе ръководител на Областна администрация Видин в периода ноември 2014 г. - февруари 2017 г.


Вижте още

Снимката на 6 април 2020 година

В задоволително общо състояние са двамата пациенти , настанени във видинската болница с установено заразяване с COVID-19, каза прокуристът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова: "Първият пациент е пневмония, лекува се, лечението върви благоприятно. Пациентът от Дунавци няма регистрирана пневмония, само вирусна инфекция с COVID-19. Той е добре,..

публикувано на 06.04.20 в 18:17

Здравният министър вдига забраната за работа на фермерските пазари

Здравният министър издаде заповед за работата на кооперативните и фермерските пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни и производството на фуражи.  Според з аповедта в сяка община трябва да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, като се..

публикувано на 06.04.20 в 18:00
Врачанската болница

Ново дарение за врачанската болница

Нов респиратор и 100 защитни облекла  за многократна употреба, ще получат медиците от   врачанската МБАЛ "Христо Ботев". Дарението ще бъде направено от д епутата от ДПС Делян Пеевски.   Това съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев, с когото са се свързали представители на движението. Защитните облекла могат да..

публикувано на 06.04.20 в 17:40

Вършец спазва мерките, наложени заради извънредното положение

Нови четирима човека са поставени под карантина в община Вършец през днешния ден .  Така общата бройка на пазещите изолация става 38. Те са се се прибрали от държави, в които има случаи на коронавирус.  Контролът по спазването на мярката се извършва ежедневно от  органите на полицията в град Вършец. В  общината се изпълняват всички..

публикувано на 06.04.20 в 17:20

БСП Видин иска извънредна сесия заради болницата

Да бъде свикано извънредно заседание на Общински съвет Видин, да има ясни позиции и спешни и ефективни действия в помощ на видинската болница, настояват от ръководството на БСП. Предложенията бяха представени от председателя на групата на социалистите Димитър Велков, на онлайн брифинг на страницата на БСП Видин във Фейсбук: "Тази глобална..

публикувано на 06.04.20 в 17:19

Медицинските специалисти в училищата и детските градини във Враца ще получат по 200 лева

По 200 лв. допълнително към трудовото си възнаграждение   ще получат всички медицински специалисти от Детско и училищно здравеопазване и персонала на детските ясли във Враца, съобщават от общинската администрация.  Средствата се отпускат от  Община Враца  по повод Великден и  Световния ден на здравето – 7-ми април, който е и професионален празник на..

публикувано на 06.04.20 в 17:00

Владимир Тошев: "Търсим вариант да спасим белоградчишката болница"

Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик за да не затвори, каза депутатът от ПП ГЕРБ, Владимир Тошев. Той уточни, че предстои през седмицата с помощта на Общината, държавата и видинската болница да се намери решение на този казус. Разговаряно е с  министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и се търси вариант държавата да..

публикувано на 06.04.20 в 16:30