Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Допълнителни средства за двойки с репродуктивни проблеми в община Лом

Снимка: Владимир Недев

Общинският Фонд "Ин витро" в Лом ще получи още 6 хиляди лева от местния бюджет за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. На предстоящо заседание на местния парламент, което ще се проведе в края на този месец, кметът д-р Георги Гаврилов ще предложи да бъдат одобрени средствата, да се приеме методика за разпределянето им, както и да се избере комисия. За трета поредна година Фонд "Ин витро" подпомага кандидати за получаване на помощта, които трябва да са български граждани с постоянен адрес на територията на община Лом през последните 3 години. Те трябва да са  с непрекъснати здравноосигурителни права, да са завършили средно образование, да е налице доказан стерилитет, независимо с женски и/или мъжки фактор, като удостоверяването се извършва с медицински документи. До сега Общинският Фонд "Ин витро" е оказал помощ на 5 семейни двойки, а от финансовата еднократна помощ могат да се възползват "лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите на асистирани репродуктивни технологии (АРТ), включително чрез инвитро оплождане". 


Вижте още

Драматичният театър във Видин отново ще има собствен бюджет

Преобразуване на видинския драматичен театър "Вида" в самостоятелно юридическо лице, второстепенен разпоредител с бюджетни средства, ще гласува Общинският съвет във Видин на насроченото си за утре редовно заседание. Предложението е съгласувано с Министерството на културата. "Нашият Общински драматичен театър започва отново да действа като самостоятелна..

публикувано на 09.04.20 в 08:34

Снимката на 8 април 2020 година

От днес видинският общински пазар отново работи, след като бе затворен преди три седмици със заповед на кмета Цветан Ценков, като превантивна мярка срещу разпространението на COVID-19. Кооперативният пазар във Враца ще функционира при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от общинската администрация. От утре, 9 април, отварят..

публикувано на 08.04.20 в 17:50

Във Видин започна косене на тревните площи

Косенето стартира паралелно в Крайдунавския парк, булевард „Панония“ и в района на бившия Химкомбинат. По-късно ще продължи в кварталите, парковете, на детските площадки, както по главните улици  и пешеходните зони на града.   Успоредно с това в Южна промишлена зона работници от Общината отстраняват израстналите храсти и..

публикувано на 08.04.20 в 17:47

Пациентът с коронавирус от Дунавци чака отрицателна проба

Най-вероятно в края на работната седмица се очаква  от видинската болница  да бъде изписан Иван Евгениев от Дунавци, който е дигностициран с Ковид-19. Очаква се това да е първият официално излекуван от вируса жител на област Видин. Както вчера ви съобщихме, мъжът от дни няма никакви оплаквания, но се налага да е на стационарно лечение в бившето..

публикувано на 08.04.20 в 17:40

Мъж от Видин почина от коронавирус в Испания

Видинчанин, който от години живее със семейството си в Испания, е починал от COVID-19. Мъжът е на 48 години. Починал е в понеделник в болницата в град Вилахойоса, провинция Аликанте, област Валенсия. По данни на семейството му, не е страдал от други заболявания. Близките му споделили в социалната мрежа, че той е бил консултиран от личния му лекар по..

публикувано на 08.04.20 в 16:27

Само четири сватби в община Видин през март

Четири пъти са намалели сватбите във Видин за последния месец, от влизането в сила на извънредното положение,  в сравнение с миналата година. Ако през март 2019 година сватбите са били 16, сега са се състояли 4 - каза за Радио Видин Станимира Манджукова, младши експерт "Актосъставяне" в община Видин: "В община Видин са проведени 4 сватби от 9..

публикувано на 08.04.20 в 16:12

Местят видинско училище в друга сграда?

Предложение за преместване на Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" в сградата на основно училище "Отец Паисии" ще обсъди Общинският съвет във Видин, на извънредно заседание, на 10 април. В училището има свободни етажи, а сградата, в която се помещава сега професионалната гимназия, ще се ползва изцяло от филиала на Русенския университет в..

публикувано на 08.04.20 в 16:00