Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Отбор на надеждата" вече и в Лесото в Берковица

Снимка: Петя Генова

"Отбор на надеждата" сформират и в Лесо техническата гимназия в Берковица. Днес със съдействието на Центъра за обществена подкрупа /ЦОП/ Берковица, кв. Раковица, на гости на гимназистите бе един от треньорите на Националния отбор по футбол за младежи в риск. 


Младен Христов обсъди с директора на училището Христина Христова възможността да се състави отбор, който да стане част от движението. На срещата присъстваха още преподавателят по физическо възпитание в школото Петър Василев и Цветан Живков – треньор на юношеския отбор на ФК "Ком". По-късно Младен Христов се срещна с младежи в риск, които проявяват интерес към футбола и им разказа за отбора на надеждата и за възможностите, които дава това движение.


"Промяната, зависи от всеки от вас – от собствените ви усилия и отговорност. Това е голям шанс да развивате качествата си, да гоните мечтите си" – каза Теодора Генова, директор на Центъра. 


От март до май трябва да бъде организиран тренировъчен процес и изиграни три контроли със сродни отбори. През юни ще се изберат и осем момчета от страната, които ще участват в световното първенство. За момчетата от Берковица това е реална възможност да попаднат в националния тим и да участват в „Homeless world cup“.


Кметът на Община Берковица - Димитранка Каменова, също пое ангажимент за подкрепа и приветства алтернативните дейности за работа с младежи в риск.


Вижте още

58 нови случая с потвърдена COVID-19 инфекция в Монтанско

За 26.11.2020 г. на територията на област Монтана има установени 58 нови случая с потвърдена COVID-19 инфекция. Те са поставени под 14-дневна домашна изолация и амбулаторно лечение. По данни на РЗИ- Монтана починалите лица с COVID-19 инфекция за 26.11.2020 г. са 8.  Към 27.11.2020 г. общо 814 лица са с активна COVID-19 инфекция в област Монтана. 146 са..

публикувано на 27.11.20 в 14:23

До 31 януари пчелари и земеделци се регистрират в електронна система за пръскания

До 31 януари 2021 г. всички пчелари и стопани, обработващи площи със земеделски култури, трябва да се регистрират в Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционните дейности. Това предвижда Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 13 от 2016 за мерките за опазването на пчелите и пчелните..

публикувано на 27.11.20 в 14:02

Гимназията в Дунавци отбелязва онлайн днешния си празник

С различни онлайн прояви Професионалната гимназия по селско стопанство "Георги Михов Димитров" в Дунавци днес отбелязва 93 години от създаването си.  "През цялата седмица снимахме, а впоследствие качихме час от летописната книга, за да знаят деца как сме започнали. В онлайн среда днес имаше викторини по професиите. На фейсбук страницата ни сме я..

публикувано на 27.11.20 в 13:00

Късо съединение подпали къща в Бойчиновци

Късо съединени в детска стая предизвика пожар в къща в Бойчиновци. С изгаряния, без опасност за живота, е собственичката, съобщават от ОД на МВР-Монтана. На 26.10.20120 г. около 02,30 ч.  36-годишен  жител на гр. Бойчиновци е подал сигнал на тел. 112 че възникнал пожар в къщата му. Установено е, че пожарът е в резултат на късо съединение на ел...

публикувано на 27.11.20 в 12:04

Разследват незаконна сеч в Белоградчишко

Двама души са арестувани за незаконна сеч в община Белоградчик, открити и и иззети са над 30 кубика дърва без контролна марка, съобщават от ОД на МВР-Видин.  Около 14.10 часа вчера, на изхода на с. Пролазница, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР-Видин спрели за проверка товарен автомобил, управляван от..

публикувано на 27.11.20 в 11:39

Във видинската болница ще има лаборатория за PCR тестове

Пристигнало е оборудването на лабораторията за PCR тестове, която ще заработи във видинската болница. Провежда се и обучение, каза директорът на МБАЛ "Света Петка" във Видин д-р Ивета Найденова: "Апаратурата, тя е комплекс от апарати. Пристигна обучаващо лице - професор от София. Започна това обучение. Предстои лицензиране на..

публикувано на 27.11.20 в 11:38

Нов размер на такса битови отпадъци определи Общинският съвет в Мездра

Общинският съвет (ОбС) определи нов размер на такса смет за 2021 г. Решението  е мотивирано от увеличените разходи за предоставяне на услугите по сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци до съоръжения и инсталации за тяхното третиране, за обезвреждането им в депа и инсталации, вкл. отчисленията по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление..

публикувано на 27.11.20 в 11:27