Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Отбор на надеждата" вече и в Лесото в Берковица

Снимка: Петя Генова

"Отбор на надеждата" сформират и в Лесо техническата гимназия в Берковица. Днес със съдействието на Центъра за обществена подкрупа /ЦОП/ Берковица, кв. Раковица, на гости на гимназистите бе един от треньорите на Националния отбор по футбол за младежи в риск. 


Младен Христов обсъди с директора на училището Христина Христова възможността да се състави отбор, който да стане част от движението. На срещата присъстваха още преподавателят по физическо възпитание в школото Петър Василев и Цветан Живков – треньор на юношеския отбор на ФК "Ком". По-късно Младен Христов се срещна с младежи в риск, които проявяват интерес към футбола и им разказа за отбора на надеждата и за възможностите, които дава това движение.


"Промяната, зависи от всеки от вас – от собствените ви усилия и отговорност. Това е голям шанс да развивате качествата си, да гоните мечтите си" – каза Теодора Генова, директор на Центъра. 


От март до май трябва да бъде организиран тренировъчен процес и изиграни три контроли със сродни отбори. През юни ще се изберат и осем момчета от страната, които ще участват в световното първенство. За момчетата от Берковица това е реална възможност да попаднат в националния тим и да участват в „Homeless world cup“.


Кметът на Община Берковица - Димитранка Каменова, също пое ангажимент за подкрепа и приветства алтернативните дейности за работа с младежи в риск.


Вижте още

Снимката на 4 юни 2020 година

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация . Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация. За последното денонощие има регистриран  1 случай на коронавирус   в област Видин - жена на 76 години от Видин...

публикувано на 04.06.20 в 17:55

Врачански художнички подредиха изложба

Отркиха официално изложбата на жени-художнички от Враца в кафе-галерия Клуб на дейците на културата (КДК).  В експозицията са подредени картини на Силвия Равнополска, Емилия Върбанова, Ивета Михайлова, Калина Тодорова, Валентина Петрова, Татяна Вутова, Пламена Гешковска, Валентина Василева. Анализ на картините представи изкуствоведът Мариела..

публикувано на 04.06.20 в 17:30

Енергоспестяващо улично осветление ще има в Брегово

Енергоспестяващо осветление ще бъде изградено на територията на община Брегово . Решението е взето на последното заседание на местния Общински съвет. Предстои изграждането на уличното осветление в следващите месеци. "Това са капиталови средства, предоставени от държавата. Работим по конкретните ценови условия. Във всички села ще има изцяло..

публикувано на 04.06.20 в 17:01

Чистят коритото на река Лева

Почистване на коритото на река Лева организират във Враца . Инициативата е на Общината.  Служители на местната администрация, съвместно с представители на спортните клубове и граждани ще се включват в почистването на коритото на река Лева и прилежащите тревни площи.  За всички желаещи да участват са осигурени ръкавици и необходими материали за..

публикувано на 04.06.20 в 16:15

Наемат персонал за патронажна грижа в Белоградчик

В Белоградчик е обявявена е процедура по набиране на документи на кандидати за работа по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Набира се и потребители за социалната услуга , съобщиха от общината. Ще бъдат наети 5 лица на длъжност доставчик/снабдител , които..

публикувано на 04.06.20 в 16:03

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация

Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация . Бюджетът на програмата за настоящата година е над 20 милиона лева, което ще позволи около 45 000 лица в България да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация...

публикувано на 04.06.20 в 14:41

Санират кметствата в три села от община Бойчиновци

Общината откри процедура за възлагане на обществена поръчка за извършване на строително-монтажните работи по проект "Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност". Ще бъдат обновявени сградите на кметствата в селата Владимирово, Охрид и Пали лула . Финансирането е по..

публикувано на 04.06.20 в 14:04