Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Шест акта за незаконен риболов край Монтана

Шест акта за адмистративни нарушения са съставили служители на ИАРА при проверки в Монтана. През почивните дни са проверени водни обекти за спазване разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите за извършване на любителски риболов и са констатирани редица нарушения. Конфискувани са въдици и други риболовни уреди. На река Огоста, при село Лехчево, са заловени лица, извършващи риболов чрез косене. За това нарушение законът предвижда глоба от 1000 до 2000 лв., съобщават от ИАРА.


При друг случай на река Огоста, в района на град Монтана, е установено лице, уловило и задържало риба от вида балканска пъстърва, което не е разрешено. Санкцията за извършено подобно нарушение е от 1500 до 3000 лв. Съставени са и няколко акта на лица, извършващи риболов без валиден риболовен билет.


На язовир "Огоста" е извършена проверка и на рибарски лодки. Съставен е акт на лице уловило и задържало бяла риба 9 кг., което значително надвишава нормите за любителски риболов.

От ИАРА напомнят, че започва активния риболовен сезон и контролът върху любителския риболов ще бъде засилен. Необходимо е всички рибари да се запознаят с правилата и нормите за риболов, описани в Закона за рибарството и аквакултурите, преди да предприемат риболовен излет. 


Проверките в цялата страна продължават. При съмнения за нередности сигнализирайте на тел. 112, апелират от Агенцията. 

Вижте още

Срокът за участие във фоклорния конкурс "Напеви от Северозапада" се удължава

Срокът за изпращане на заявки за участие в 12-то издание на фолклорния конкурс "Напеви от Северозапада" се удължава до 20 май. Промяната в срока се налага поради обявеното извънредно положение и въведените противоепидемични мерки на територията на България и чужбина. Тази година форматът на творческата надпревара е ВИДЕОКОНКУРС. Право на участие..

публикувано на 01.04.20 в 11:23

Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси иззеха в Гранитово

Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са иззели служители на РУ-Белоградчик. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан 61-годишен от Белоградчик. В хода на проведена специализирана операция, в село Гранитово, полицаите спрели за проверка лек автомобил.  Пътникът в колата -  61-годишен, държал гладкоцевна пушка 16-ти калибър с..

публикувано на 01.04.20 в 10:57

Иззеха незаконни дърва и автомобил от 15-годишен

В местността Беров дол в землището на с. Вирове служители на РДГ Берковица установили в гориста местност лек автомобил  с видинска регистрация, съобщава полицията в Монтана. След като видял служебния автомобил, водачът се оттеглил в неизвестна посока. При направена справка е установено, че рег. табелите на автомобила са предназначени за друг..

публикувано на 01.04.20 в 10:51

Приеха новата структура на общинската администрация във Враца

Мнозинството в общинския съвет на  Враца  одобри предложението на кмета Калин Каменов за нова структура на местната администрация. Според нея градоначалникът, който не беше на заседанието, ще има четирима заместници. Към досегашните Мария Попова, която отговаря за програми, обществени поръчки и проекти, и Петя Долапчиева с ресор образование и..

публикувано на 01.04.20 в 09:00

В община Кула спазват мерките за борба с коронавируса

Докато здравният министър налагаше и впоследствие отмени задължителното носене на предпазни маски на обществени места, в нашия град в единствената аптека не бяха налични такива. Въпреки това, хората ходеха с маски и не се оплакваха от липса на такива. Предприемчиви наши съграждани вече шият маски от плат за многократна употреба, както и шивашкото..

публикувано на 01.04.20 в 08:59

Снимката на 31 март 2020 година

Предпазни маски в аптеките във Видин има, но може да се появят временни дефицити, коментира председателят на регионалната фармацевтична колегия във Видин Николай Тодоров. Заради изчерпване на наличните количества, до обяд се е наложило да бъдат направени нови доставки. Отменя се заповедта за задължителното носене на маски на открити и..

публикувано на 31.03.20 в 18:06

В Кула насърчават образованите родители

Променят размера на отпусканата еднократна помощ за новородено/осиновено дете до 3 годишна възраст в Кулско.  Решението е взето на заседание на Общински съвет Кула по предложение на групата на ВМРО-БНД.  Вместо досегашните 150 лв. за всяко дете, в общината вече ще има диференциация според степента на образование на родителите.  За майка с основно..

публикувано на 31.03.20 в 17:38