Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кампания зарадва над 170 деца във Враца

Снимка: Жоро Александров

Над 170 деца от областите Враца, Видин, Монтана, София, Плевен, Стара Загора и Русе получиха подаръци, събрани от кампанията „Ангелска елха 2019”. Пакетите с дрехи, играчки и книги зарадваха децата на лишените от свобода в навечерието на коледните празници.

Координатори на проекта за област Враца са Цвети Иванова и Мария Генадиева, които направиха отчет на Кампания „Ангелска елха 2019”.

 Даренията бяха събрани предимно в учебните заведения, имаше лични дарения и от граждани. В организацията на кампанията участваха  медии, фирми и институции.

По време на церемонията бяха връчени благодарствени грамоти от Елена Евстатиева – представител на ПИ ЕФ България – Общност за помирително правосъдие.

Призът „Доброволец на годината -Враца 2019” за втора поредна година получи Ивалина Ангелова.

На церемонията присъстваха отец Николай Георгиев, дарители, доброволци и партньори, директори на детски градини и училища участващи в кампанията и помогнали за реализиране на инициативата, както и  почти цялото ръководство на врачанския затвор, начело с директора му старши комисар Ангел Кабатлийски.


Вижте още

Изписаха двама излекувани от коронавирус в Монтана и Лом

Изписани са двама пациенти, лекувани от новия коронавирус в болниците в Лом и Монтана. Пациентите са излекувани и изписани вчера, след отрицателни резултати, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция Монтана д-р Елена Борисова. Издадени са им предписания за 28-дневна карантина, както изисква установеният алгоритъм. Няма други пациенти с..

публикувано на 10.04.20 в 13:50

Остава забраната за ползване на вендинг автомати в Монтана

Собственици на вендинг машини са недоволни от забраната на кмета на Монтана за затварянето им. Златко Живков разпореди автоматите да не работят по време на извънредното положение в страната заради разпространението на коронавируса у нас: "И аз няма да променя тази заповед. Тя ще остане в този вид, защото на този етап не гарантират..

публикувано на 10.04.20 в 13:33

Пробното преброяване ще бъде само електронно

Поради епидемиологичната обстановка в страната, Централната комисия по преброяването реши пробното преброяване на населението и жилищния фонд да се проведе само чрез електронна преброителна карта, съобщават от Националния статистически институт. Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи..

публикувано на 10.04.20 в 12:30

Съгласуван е подробен устройствен план за част пътя Видин - Ботевград

6 нови разрешения за строеж са издадени от министъра на регионалното развитие и благоустройството от 13 март досега, съобщават от пресцентъра на ведомството. Сред тях са разрешения за изграждане на офисни помещения и учебна зала в сградата за управление, персонал и учебно-тренировъчен център на площадката на АЕЦ "Козлодуй" , за подмяна на високоволтови..

публикувано на 10.04.20 в 11:35

Пропуски в контрола на прибиращите се от чужбина

Необходима е по-строга система, в която да се регистрират по места всички пристигнали от рискови държави и по-строг контрол. Мнението е на  Пламен Ванчов от Дунавци, който преди дни се е завърнал заедно с брат си от Испания. Според него, ако се налага, на пристигащите у нас трябва да се правят тестове за наличие на коронавирус, както и да им се дадат..

публикувано на 10.04.20 в 11:22

Католиците отбелязват Разпети петък

Католическият свят отбелязва днес Разпети петък. В католическите храмове се отслужва специална служба за страданието на Исус Христос, която не е литургия , каза за Радио Видин отец Койчо Димов от Бърдарски геран.  "Ние я отслужваме точно в 15 часа - това е часът, в който Исус е предал своя дух на кръста. Тогава в нашите църкви (на Никополската..

публикувано на 10.04.20 в 10:52

Катастрофа ограничава трафика по Е 79 край Враца

Катастрофа блокира Е79 тази сутрин. Инцидентът е между Враца и Мездра. Заради него движението към София спря. ТИР е излязъл от платното и се е спрял в нива край шосето. При инцидента е смачкана кабината и на товарен бус. Засега не се съобщава за ранени. От Пътната агенция съобщават, че движението е ограничено временно в района на..

публикувано на 10.04.20 в 10:15