Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

12 предложения ще разгледа Общинският съвет в Мездра

Снимка: Община Мездра

В четвъртък от 16 часа Общинският съвет в Мездра ще проведе февруарското си заседание с проект за дневен ред от 13 точки. Заседанието ще започне с гласуването на проектно предложение на Община Мездра по процедура "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура- Системи на външно осветление на общините и участие в петата процедура по присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020 година".

Следва обсъждането на "Патронажна грижа", като услуга от общ икономически интерес, приемане на решения за предоставяне на общински мери, пасища и ливади и покана за редовно заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от ВиК Враца.

Ще бъде обсъден и отчетът на "Екопроект" за дейността на дружеството през 4-ото тримесечие на 2019 година, даване под наем чрез публичен търг на сграда, задължения на общинското транспортно дружество и Бизнес план на дружеството.

Накрая ще бъдат разгледани докладна за ритуална зала от кмета на Крапец, жалба на граждани, молба от живеещи в село Лик и кметът Аспарухов ще отговори на питане от общински съветник от групата на БСП.

Вижте още

Снимката на 30 март 2020 година

На следващото заседание на Общинския съвет ще бъде внесено предложение за приемане на решение за  освобождаване от наем  на обектите, които са общинска собственост за периода, за който не са функционирали - това са заведения, фризьорски салони, наематели в общинските и временни пазари, обясни председателя на местния парламент Генади Велков. Предвижда..

публикувано на 30.03.20 в 18:05

Маските стават задължителни

Всички лица, когато се намират в закрити или на открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице, гласи нова заповед на  здравният министър Кирил Ананиев от днес . Мярката се предприема с цел ограничаване на разпространението на епидемията от COVID-19. С пълния текст на заповедта можете да се запознаете тук -..

публикувано на 30.03.20 в 17:37

Започва пролетното почистване на Видин

Пролетно почистване започва от 1 април във Видин, съобщиха от общината . Традиционната инициатива се осъществява от общинското звено "Чистота", като в нея всяка година активно се включват и граждани. Този път общината не отправя призив към хората да съдействат за почистването, заради обявеното извънредно положение във връзка с..

публикувано на 30.03.20 в 17:25

Депутат дарява предпазни шлемове на видинската болница

Народният представител Росен Живков от групата на "Обединени патриоти" ще дари на видинската болница предпазни шлемове . Дарението е направено с лични средства, каза Росен Живков. "Дарението се състои от 200 предпазни шлема, които са плексиглас. Те са необходими за всички, които са на първа линия на контакта с болни, заразени и..

публикувано на 30.03.20 в 15:49

Големите фирми подновиха работа в Монтана

Големите фирми подновиха работа в Монтана. Март и април са най-силните месеци за общините. Това е времето за плащане на местни данъци и такси, припомни кметът Златко Живков. "Системата на местни данъци и такси предполага имуществените данъци и такса смет да се плащат в този период. Обикновено това е най-активният период - март-април. Голяма част от..

публикувано на 30.03.20 в 15:29
Врачанската болница

Резултатите от 7 проби за COVID-19 чакат във Враца

Резултатите от 7 проби за коронавирус, взети от жители на Врачанска област, се чака да излязат до края на деня. Още 40 жители души от региона пък са поставени под карантина през почивните дни, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. През последните 24 часа са взети нови 4 проби за изследване в националната референтна..

публикувано на 30.03.20 в 15:17

Кметът на Лом дари заплатата си на местната болница

Кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов дари заплатата си на местната болница "Св. Николай Чудотворец". Той призова всички, които имат възможност, да подкрепят с парично дарение лекарите, медицинските сестри, санитарите, които денонощно са на първа линия в битката с коронавируса. Събраните средства ще бъдат изразходвани за закупуването на..

публикувано на 30.03.20 в 15:13