Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БСП: Къде "изчезна" земята около извора в Сланотрън?

Снимка: Радио ВИДИН, архив

Има сериозни опасения, че близо 80 декара общински терени около каптирания минерален извор във видинското село Сланотрън са сменили собствеността си. Казусът е получил публичност след запитване на групата общински съветници на БСП до кмета на Общината във връзка с бъдещето на извора. Сега социалистите са внесли ново запитване до кмета Цветан Ценков, обясни общинският съветник от БСП Людмил Димитров:

"Във Вашия отговор за минералния извор в село Сланотрън се прокрадна едно изречение, което хората коментират, а именно: "Изчезнаха 78 декара около банята в село Сланотрън. В момента правим разследване." Това са думи от трибуната, записани в стенограмите. Нашият въпрос е следният: "Докъде стигна Вашето разследване, установи ли се къде са изчезнали и кой е собственик на въпросните 78 декара?". Ние наистина не знаем къде са и какви са тези 78 декара."


Общинските съветници от БСП във Видин изразиха и несъгласието си с факта, че в бюджета на Общината за тази година не са предвидени средства за нов сондаж в Сланотрън, като първа стъпка за възстановяване на добива на минерална вода, каквито са били предизборните обещания на новата местна власт.

Вижте още

Русенски университет приема онлайн документи на кандидат-студенти

Русенският университет информира кандидат-студентите, че приема онлайн документи за кандидатстване на адрес:   https://online.uni-ruse.bg/ . Приемът на студенти в университета за академичната 2020/2021 година е в 50 специалности от 23 професионални направления . Кандидатите, които за пръв път влизат в онлайн системата, трябва да си..

публикувано на 31.03.20 в 13:50

Отлична организация на онлайн обучението в Селановци

От училището в Селановци са доволни от постигнатите в извънредни условия резултати от онлайн обучението.  В ОУ "Н. Й. Вапцаров" 110 от 153 ученици работят в електронен вариант - този, който е удобен и изпълним от учениците с или без помощта на родителите, в зависимост от възрастта и възможностите. 43 деца получават своите задачи на хартиен носител...

публикувано на 31.03.20 в 13:30

Онлайн среща с детска писателка организира Врачанската библиотека

Детската писателка Радостина Николова ще бъде специалният гост, с който Регионална библиотека "Христо Ботев"- Враца и сайтът “Аз чета” ще отбележат Международния ден на детската книга . Тя ще участва в онлайн разговор, част от кампанията на най- големия сайт за четене и книги в България - #ВкъщиСъмИЧета, на 2 април от 15 часа. Срещата ще се..

публикувано на 31.03.20 в 12:30

Наркотични вещества откри полицията във Враца

За поредни два случая на открити наркотични вещества, съобщи ОД на МВР Враца. Служители на РУ- Враца са провели операция с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. На 30 март, в 15:20 часа, на улица в град Враца е задържан 38-годишен мъж от същия град. При обиска на лицето бяха..

публикувано на 31.03.20 в 11:51

Отлагат планирано тестване на системите за ранно предупреждение във Видин

Отлага се планираното за 1 април тестване на системите за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии във Видин , информират от ОД на МВР. Решението цели да не се създава допълнително напрежение сред гражданите по време на извънредното положение. Тренировъчно тестване ще бъде проведено, когато ситуацията позволява. Датата и часът ще..

публикувано на 31.03.20 в 11:30

В Руска Бела сами си шият маски

Предпазни маски за лице започнаха да шият  в мездренското село Руска Бела. Инициативата е на кметския наместник Владимир Пенчев, а идеята е с лед като бъдат изработени маските, които са за многократна употреба, да бъдат предоставени безвъзмездно на жителите на селото. Ето какво написаха в социалната мрежа "facebook" от..

публикувано на 31.03.20 в 13:00
Десислав Начков

Прокуратурата във Враца с най- малко оправдателни присъди в региона

Общият брой актове, внесени за разглеждане в съда от Окръжната прокуратура /ОП/ във Враца са били 1 034 . Държавното обвинение е предало на съд 1 102 обвиняеми лица и по тях са образувани 1 012 наказателни дела, това пише в годишния отчет на окръжната прокуратура във Враца за 2019 г. От образуваните 1 012 дела в съда по внесените  прокурорски..

публикувано на 31.03.20 в 11:15