Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БЧК - Видин проведе общо събрание

2
Снимка: Радио Видин

Днес се проведе редовна сесия на общото събрание на БЧК- Видин за 2020 година. В сесията взеха участие 31 от общо 35 члена на организацията. Присъстваха органи на държавната и местната власт, иснтитуции, организации, партньори на БЧК, доброволци, представители на пенсионерските клубове, както и зам. генералния директор на БЧК и ръководител направление социално-оперативна дейност д-р Надежда Тодоровска.

За председател на събранието беше избрана д-р Пламена Вълчева, зам. председател на БЧК Видин, а за протоколчик бе избрана Нина Топчиева, член на областния съвет. Дневния ред се състоя от 5 точки. Д-р Пеко Пеков, председател на областния съвет на БЧК- Видин представи отчета на организацията за 2019 г.  

Основни приоритети по отношение на плана за работа съобщи Цветелина Петрова, директор на секретариата на областния съвет на БЧК Видин.

"Продължаване укрепването на червенокръстките структури на общинско и дружествено ниво. Обръщане на още по- голямо внимание на общинските организации и провеждането на различни обучения. организацията да изпълнява спомагателната си роля на партньор на държавата и органите на местната власт, за реакция при бедствия, аварии и катастрофи. Намаляване на щетите и последствията от тях и подпомагане на населението. Подготовка на населението по първа долекарска помощ и превенция на различните видове на травматизъм. Все повече да се обръща внимание на младежите. Предоставяне на качествени социални дейности за подпомагане на най- уязвимите лица. Укрепване на финансовия капацитет на организацията, чрез увеличаване на собствения ресурс, както и провеждане на фондонабирателни кампании, за да могат да се използват в хуманитарните дейности на организацията." 

Беше одобрен и проекто-бюджета за 2020 г. Заложените приходи са малко над 121 хиляди лева, а разходите 110 хил.лв.

Галерия

Вижте още

Снимката на 27 май 2020 година

Десетки курсове са извършени от екипите на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин за извозване на пациенти в други лечебни заведения в страната по време на извънредното положение заради коронавируса. Това отбеляза директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Станислав Поломски. На 27 май, за трета поредна година, отбелязваме Световния ден..

обновено на 27.05.20 в 18:26
Десислав Начков

Десислав Начков не успя да се пребори за втори мандат като окръжен прокурор

Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет не одобри кандидатурата на Десислав Начков за втори мандат като административен ръководител на окръжната прокуратура във Враца . На изслушването днес трима бяха за преизбирането за още 5 години на Начков, седем се възпротивиха. Отрицателно становище направи и главният прокурор Иван Гешев, според..

публикувано на 27.05.20 в 17:27

15 000 кутии цигари с български бандерол задържаха на Дунав мост 2

15 000 кутии цигари с български бандерол задържаха митнически служители в района на ГКПП Дунав мост Видин - Калафат , съобщиха от Агенция "Митници".  При проверка на 26.05.2020 г. митническите служители спират за проверка товарен автомобил, който превозвал текстилни изделия на закачалки към Великобритания. При сканиране се забелязва необичайна плътност..

публикувано на 27.05.20 в 17:22

"Умни" контейнери поставиха в Монтана

С 220 "умни контейнери" разполага вече община Монтана. 91 от тях са поставени в града, а останалите, в 23-те села на общината. Разполагат с чипове, които контролират температурата, местоположението и теглото , съобщи кметът Златко Живков. "Защо са умни? Защото имат по 2 чипа, единият чип показва, когато се мести контейнера, и..

публикувано на 27.05.20 в 17:09
Входът на завод

Преразглеждане на делото за взрива в Горни Лом иска частен обвинител

Утре, в Апелативния съд в София ще има заседание по делото за взрива във фабриката за боеприпаси в село Горни Лом на 1 октомври 2014 година. Тогава при трагичния инцидент загинаха 15 души.  Окръжният съд във Видин оправда четиримата, срещу които бяха повдигнати обвинения, а решението бе обжалвано пред Апелативния съд, в края на 2016..

публикувано на 27.05.20 в 17:00
Лютиброд, Серапионова пещера

Серапионовата пещера край Лютиброд вече е защитена местност

Серапионовата пещера  в землището на село Лютиброд, община Мездра, е обявена за защитена местност, съобщават от Община Мездра. Предложението е  на Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан".   Серапионовата пещера е обявена за защитената местност  с цел опазване на местообитания на видове прилепи от национална и европейска значимост :..

публикувано на 27.05.20 в 16:46

След 37 години паметникът на "Септемврийци" в Монтана с нова визия

Пространството около паметника на "Септемврийци" в центъра на Монтана ще има ново озеленяване . След десетилетия ще се промени облика около паметника, каза кметът Златко Живков: "Самата растителност около паметника беше една от последните невъзстановени. За последен път беше 83-та година на миналия век, когато е идвал Корпуса, по повод..

публикувано на 27.05.20 в 15:13