Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Враца избира фирма за овладяване популацията на бездомните кучета

Снимка: Радио ВИДИН

Една фирма е кандидатствала за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Изпълнение на дейности за овладяване на популацията на безстопанствени животни за 2020 година". Заданието беше обявено от Община Враца.

Началникът на отдел "Обществени поръчки“ в местната управа и председател на комисията по избора на кандидатите Марио Милов отвори офертата на единствената фирма, подала документите си в срок - "Ветеринарни практики ЗД“ ООД от Момин проход.

На закрито заседание комисията ще извърши проверка за редовността на документите и ще обяви резултатите от проведения конкурс.

В средата на миналата година Общинският съвет взе решение за изграждането на изолатор за бездомни животни, като отпусна от местната хазна 194 000 лева. Към този момент не е известно да има изолатор, както и дали парите са били усвоени.


Вижте още

Санкциониран е собственик на автомати за кафе в Мездра

Санкционираха нарушител на заповед на кмета на община Мездра за преустановяване работа на автомати за кафе, съобщават от общинската пресслужба.  При проверка в Мездра , извършена след подаден сигнал от граждани, контролните органи установиха, че собственик на вендинг автомати за кафе, разположени на улиците "Св. Патриарх Евтимий", "Янко..

публикувано на 06.04.20 в 12:00

Доктор Благой Славчев, открил първия заразен с коронавирус във Видинско: Свърших си работата

К ожата на заразения с коронавирус мъж от Дреновец е изглеждала необичайно . Това накарало доктор Благой Славчев, личният лекар на заразения с коронавирус мъж от Дреновец да се усъмни за заразяване с опасният вирус. Той се обърна към Радио Видин, след като дъщерята на болния мъж разказа , че баща ѝ не е получил необходимото внимание от личния си лекар...

публикувано на 06.04.20 в 11:50

Нови четири случая на нарушена карантина във Видинско

Нови четири случая на нарушаване на домашна карантина разследва видинската полиция под надзора на прокуратурата През изминалата седмица са започнали още четири разследвания за нарушения на противоепидемичните мерки в условията на обявено извънредно положение, съобщават от ОД на МВР-Видин. Два от случаите разследва РУ-Видин , по един..

публикувано на 06.04.20 в 11:30
МБАЛ

Детското отделение на врачанската болница остава под карантина

Детското отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца остава под карантина,  въпреки добрите новини около пробата на санитарката, дала позитивен резултат при първия тест за Covid-19. От ръководството на болницата очакват официално съобщение от Националната референтна лаборатория, за това, че пробата е отрицателна. До този момент обаче..

публикувано на 06.04.20 в 11:15

55-годишен ломски жител поискал разрешение да наруши карантината си

Мъж от Лом е посетил Районното управление и е заявил, че ще наруши карантината си, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  55-годишният мъж е  посетил РУ Лом , като е заявил, че е поставен под карантина за срок от 14 дни, но на 06.04.2020 г. ще посети гр. София, за да извърши товаро-разтоварна дейност с управлявания от него товарен автомобил. При..

публикувано на 06.04.20 в 11:00

Община Лом обмисля да се отдели от ВиК- Монтана

Причината за обмисленото отделяне е липсата на адекватна подкрепа за ломския клон на дружеството. ВиК-Лом има сериозни проблеми с техника и материали, които трябва да осигури "ВиК-Монтана", каза за Радио ВИДИН Георги Гаврилов , кмет на община Лом. "В Лом е имало през 1890 г. канализация, тогава Монтана не е била нищо. В момента отношението на..

публикувано на 06.04.20 в 08:35

Психичните проблеми сред хората се увеличават

Увеличават се случаите на хора с тревожни състояния и обостряне на психичните заболявания заради изолацията и ограничителните мерки. След въвеждането на мерките се е увеличил броят на психично болните, които търсят специализирана помощ през личните си лекари, установява д-р Емил Миленков: "Пациенти с психични заболявания, почувстваха неразположение..

публикувано на 06.04.20 в 08:20