Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безапелационна шампионска титла за Инна от "Бдин"

Състезателката на видинския Боксов клуб "Бдин" Инна Цветкова спечели златен медал на Държавното лично отборно първенство за девойки и купа България в Русе. Тя стигна до шампионската титла в категория до 57 килограма по безапелационен начин. След като вчера в полуфиналите на турнира отказа противничката си от "Добруджа" Добрич във втория рунд, на финала днес срещу представителката на домакините от БК "Русе" Михаела Павлова също във втория рунд принуди рефера да прекрати мача и да я обяви за победител. 

"С доброто представяне на Инна отборът на "Бдин" се нареди на четвърто място в отборното класиране. За пореден път благодарим за подкрепата и доверието на нашия спонсор "Ел Би Булгарикум", каза за Радио ВИДИН ст. треньорът Кирил Бушев, който имаше удоволствието лично да връчи златния медал на своята състезателка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Шахматен турнир за купата на Община Ружинци организират в Дреновец

Първи шахматен турнир за купата на Община Ружинци ще се проведе в село Дреновец. Организатор е сдружение "Достоен живот 22". Турнирът ще е утре от 14 часа в салона на читалище "Христо Ботев", каза председателят на сдружението Николай Вецов .  "Главен организатор е нашето сдружение "Достоен живот 22" с помощта на Община Ружинци...

публикувано на 23.04.24 в 16:52

"Златните момчета" от Козлодуй с две европейски купи и бронзов медал

Спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй с отлично представяне на европейската купа по кикбокс в Пловдив. В състезанието, което участваха над 2000 спортисти от над 20 държави младите състезатели на треньора Георги Вачев спечелиха две европейски купи и един бронзов медал. Мартин Атанасов се справи с конкуренцията при 52 кг. деца, до 15 г. Той победи в..

публикувано на 23.04.24 в 13:30

"Монтана" и "Берое" излизат отново за титлата по баскетбол при жените

"Монтана" и "Берое" ще определят новия носител на титлата по баскетбол при жените в пети мач. Той е утре, от 18.30, часа в Стара Загора. В зала „Младост" снощи монтанчанки постигнаха успех с 89:88 точки след продължение и така изравниха серията 2:2 победи. До почивката "Монтана" владееше инициативата. С 5 точки преднина се оттеглиха..

публикувано на 23.04.24 в 12:49

"Монтана" остана без треньор, наследникът на Митов ще бъде обявен утре

Николай Митов и Монтана се разделиха по взаимно съгласие. Информацията потвърдиха от ръководството на тима.  С Митов си тръгват и неговия екип - помощник треньорът Радослав Вардаров, на вратарите Емил Михайлов и кондиционният специалист Антонио Кантарев.  Най-вероятно за изненадваща раздяла е повлияла загубата с 1:3 от Беласица /Петрич/, в събота, за..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

Врачанско училище стана зонален първенец

Волейболистите на СУ „Козма Тричков" от Враца спечелиха зоналното първенство в надпреварата „Ученически спортни игри 2024" и ще представят Северозападна България на финалите при юношите от 11 и 12 клас.  Разпределението на медалите ще е между 1 и 5 май в Разград. За последната фаза от надпреварата се класираха 10 отбора от цялата страна. Волейболната..

публикувано на 22.04.24 в 12:52

Иво Балабанов надбяга кениец

Състезателят на СК”Атлет” Мездра и водещ атлет на България в дългите бягания Иво Балабанов спечели състезанието "5K BEROE ROAD RACE" в Стара Загора.  Състезателят ни  успя да изпревари кениеца Алберт Тонуй /14.33 мин./ с шест секунди и да финишира на не особено равнинното 5-километрово трасе за 14:27 минути.  Иво Балабанов все още  държи..

публикувано на 22.04.24 в 12:41

"Монтана" ще разчита на публиката, за да запази шансове за титлата

Монтана и Берое /Стара Загора/ излизат един срещу друг тази вечер в зала „Младост".  Двубоят е под номер 4 в сблъсъка за титлата по баскетбол при жените.  Снощи монтанчанки спечелиха срещата, но Берое имат две победи и при успех днес стават шампиони.  При победата на Монтана момичетата на треньора Преслав Пешев ще играят пети мач в Стара Загора в..

публикувано на 22.04.24 в 12:39