Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският младежки парламент в Бяла Слатина с нов председател

Снимка: личен архив


Нов председател има Общинският младежки парламент в Бяла Слатина, това е  Велизар Велизаров, който е ученик от СУ "Христо Ботев" в село Галиче. Това се случи на  последния обучителен модул "Да работим заедно - Развитие на Младежи парламент" по проект "Младите хора - ключ към бъдещето".

На обучението присъстваха общински съветници от  Общински съвет в Бяла Слатина, които разказаха за функционирането на институцията ипредставиха някои практически съвети. Обучението се проведе от експертите в сдружение "Първи юни" - обясни Наталия Костадинова, председател на сдружението :

"Общинския младежки парламент е структура, която включва млади хора с идеята да правят промяна в местната общност , те искат да реализират идеи с екология и околна среда и подкрепа на деца и хора в нужда, организиране на различни благотворителни събития. Помогнахме им в кандидатстването пред фондация "Млад благотворител" за залесяване на нашия лесопарк. Ще им помогнем да си съставят план за дейностите през годината..."
 

Наскоро е била проведена работна среща на дарителския съвет, набелязани са няколко идеи за реализиране, решено е да се направи представяне на книга за дарителството в град София, а през юни предстои да се организира детско парти, на което да се представят добрите идеи за детското развитие и образование.  По време на обучителната програма младите хора придобиват увереност, че много неща зависят от тях,  учат се да бъдат активни граждани като целта е всеки младеж да намери своя шанс за реализация.

Велизар Велизаров
е новият председател на Общинския младежки парламент в Бяла Слатина, той е десетокласник и учи в  СУ "Христо Ботев" в село Галиче:

 " Ще работим за реализиране на различни идеи - за опазване на околната среда, за подкрепа на хора в нужда, за благотворителни каузи...Всяка една от тези области са важни, важно е ние, младите да сме активни и да имаме цел...Аз като председател трябва да наблюдавам от какво имат нужда хората. Имам много цели, но всяка една от моите цели  е в полза на хората, обичам да помагам, обичам да виждам усмивките на хората. Затова искам да стана лекар и да помагам на хората от душа..."

Бъдещата цел на Велизар Велизаров е кандидатстването му в медицински университет, неговата мечта е да стане лекар и да упражнява тази хуманна професия, тъй като тя е най-близо до неговите възгледи за живота, а те са да помага на хората.

Повече може да чуете в прикачения файл.
 
Вижте още

Снимката на 23 септември 2021 година

С концерт-спектакъл започнаха събитията, посветени на 130-годишнината на видинския драматичен театър - първият, построен в България. Инициативите, включени в програмата във връзка с годишнината, ще продължат до 22 октомври.  Жители на монтанското село Долни Цибър излязоха на предупредителен протест тази сутрин. Те са недоволни от честото..

публикувано на 23.09.21 в 18:10

Близо 1 милион очаква Монтана от актуализацията на бюджет 2021

Актуализацията на държавния бюджет и преговорите  за проекто- бюджета през следващата година са били  важните теми, обсъждани на годишната среща на местните власти., На форума кметът на Монтана Златко  Живков е представил  доклад за  решенията, които пряко засягат приключването на годината в общините след промените в Закона за държавния бюджет,..

публикувано на 23.09.21 в 17:35

Три слети паралелки в училището в Рабиша

Три слети паралелки са сформирани в  ОУ "Васил Априлов" в с. Рабиша за учебната 2021 – 2022 година. Решението е взето на   последното заседание на Общинския съвет в Белоградчик. В училището ще има и един самостоятелен клас.  Едната паралелка се сформира от I и III клас с 4 ученици, от които I клас - 2 ученици и в III клас- 2 ученици...

публикувано на 23.09.21 в 17:20

Сложиха под карантина два класа в Монтанско

Две паралелки с ученици от Монтана и Вършец са под домашна карантина, заради болен техен съученик от COVID-19. В 5-то училище "Христо Ботев" Монтана един първи клас с 21 ученици е под карантина и 23-ма ученици от девети клас на училище "Иван Вазов" във Вършец, съобщават от РЗИ Монтана. Към 23 септември болните от коронавирус в областта са..

публикувано на 23.09.21 в 15:33

В Долни Цибър протестират заради честото спиране на тока

Жители на монтанското село Долни Цибър излязоха на предупредителен протест тази сутрин. Те са недоволни от честото спиране на електрозахранването заради ремонтни дейности и настояват това да става при ясен график. Това каза за радио Видин кметът на селото Камен Димитров. "Вече не се търпи това нещо, което става. Тук от повече от два месеца се..

публикувано на 23.09.21 в 14:31

Видинско училище се включва в Европейската седмица на спорта

Европейски ден на спорта организира видинското училище "Любен Каравелов". Инициативата ще се проведе на 24 септември от 9 часа в двора на училището. Съобразили сме програмата с новите изисквания, каза за Радио Видин директорът на учебното заведение Любка Найденова: "На откриването ще участват само учениците от 3-ти 4-ти клас на различни..

публикувано на 23.09.21 в 14:28

Пет COVID зони са разкрити в област Враца

В пет медицински центъра в област Враца ще се приемат  пациенти с  COVID-19  за преглед и лечение   в условията на извънболнична медицинска помощ, съобщават от РЗОК - Враца.    Към 23.09.2021 г. на територията на област Враца, по договор с НЗОК/РЗОК Враца функционират , пет специализирани кабинета, в които ще се преглеждат  пациенти..

публикувано на 23.09.21 в 13:38