Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинският младежки парламент в Бяла Слатина с нов председател

Снимка: личен архив


Нов председател има Общинският младежки парламент в Бяла Слатина, това е  Велизар Велизаров, който е ученик от СУ "Христо Ботев" в село Галиче. Това се случи на  последния обучителен модул "Да работим заедно - Развитие на Младежи парламент" по проект "Младите хора - ключ към бъдещето".

На обучението присъстваха общински съветници от  Общински съвет в Бяла Слатина, които разказаха за функционирането на институцията ипредставиха някои практически съвети. Обучението се проведе от експертите в сдружение "Първи юни" - обясни Наталия Костадинова, председател на сдружението :

"Общинския младежки парламент е структура, която включва млади хора с идеята да правят промяна в местната общност , те искат да реализират идеи с екология и околна среда и подкрепа на деца и хора в нужда, организиране на различни благотворителни събития. Помогнахме им в кандидатстването пред фондация "Млад благотворител" за залесяване на нашия лесопарк. Ще им помогнем да си съставят план за дейностите през годината..."
 

Наскоро е била проведена работна среща на дарителския съвет, набелязани са няколко идеи за реализиране, решено е да се направи представяне на книга за дарителството в град София, а през юни предстои да се организира детско парти, на което да се представят добрите идеи за детското развитие и образование.  По време на обучителната програма младите хора придобиват увереност, че много неща зависят от тях,  учат се да бъдат активни граждани като целта е всеки младеж да намери своя шанс за реализация.

Велизар Велизаров
е новият председател на Общинския младежки парламент в Бяла Слатина, той е десетокласник и учи в  СУ "Христо Ботев" в село Галиче:

 " Ще работим за реализиране на различни идеи - за опазване на околната среда, за подкрепа на хора в нужда, за благотворителни каузи...Всяка една от тези области са важни, важно е ние, младите да сме активни и да имаме цел...Аз като председател трябва да наблюдавам от какво имат нужда хората. Имам много цели, но всяка една от моите цели  е в полза на хората, обичам да помагам, обичам да виждам усмивките на хората. Затова искам да стана лекар и да помагам на хората от душа..."

Бъдещата цел на Велизар Велизаров е кандидатстването му в медицински университет, неговата мечта е да стане лекар и да упражнява тази хуманна професия, тъй като тя е най-близо до неговите възгледи за живота, а те са да помага на хората.

Повече може да чуете в прикачения файл.
 
Вижте още

Кампания събира средства за ремонт на театралния салон в Търнак

Народно читалище "Васил Левски 1899" от белослатинското село Търнак се включи в инициативата "Щедрият Вторник 2020" с дарителска кампания за ремонт на покрива и тавана на театралния салон . Кампанията ще продължи до края на месеца, обясни председателят на читалището Виолета Кръстева: "Нашето читалище кандидатства към акселератора "Щедрият..

публикувано на 02.12.20 в 16:33

Метеоролог: Без сняг ще изпратим 2020 година

Без сняг ще изпратим настоящата година. По Коледа също не се очаква да има снежинки. За Никулден ще бъде слънчево и топло.  Средната месечна температура за равнинната част на област Монтана през декември ще е между 0 и 1 градуса, а за планинската от минус 8 до минус 3, прогнозира Леночка Ангелова, началник на Хидрометеорологична обсерватория в..

публикувано на 02.12.20 в 16:06

82 са новите случаи на коронавирус във Врачанско

Три жени, заразени с коронавирус, са починали във Врачанско през изминалото денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция . Става въпрос за 78-годишна врачанка, която е загубила битката за живота си в МБАЛ "Христо Ботев", в МБАЛ "Свети Иван Рилски" - Козлодуй" е издъхнала 85-годишна жена от Мизия, а 73-годишна жена от Малорад е починала в..

публикувано на 02.12.20 в 15:41

Разширяват базата на училище "Иван Вазов" във Видин

Материалната база на основно училище "Иван Вазов" ще бъде разширена по проект на Община Видин. Това ще позволи на най-голямото основно училище в града да премине към едносменен режим на обучение.   Проектното предложение на Общината е одобрено по програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване,..

публикувано на 02.12.20 в 15:35

Видинска детска градина спечели конкурс за здравословно хранене

Видинската детска градина "Зорница" спечели първа награда в конкурс, организиран по национална детска програма за балансирано хранене. Програмата "Нестле за по-здрави деца" премина в 6 модула, свързани със здравословното хранене, обясни директорът на детското заведение Светлана Петкова: "Първият модул беше "Хапвай питателна и разнообразна..

публикувано на 02.12.20 в 13:37

Призови места за солистки на "Шоколадче" от Лом

Микаела Коцева и Лияна Любенова от вокална група "Шоколадче" в град Лом спечелиха съответно първо и  второ място от музикален конкурс в Италия- International Contest "All colours of art". "В този конкурс в Италия участваха две от солистките на вокална група "Шоколадче". Микаела е на 12 години, Лияна е на 10 години. Те участваха в..

публикувано на 02.12.20 в 13:01

Без масови уволнения от началото на епидемията в област Монтана

Работодателите спазват мерките за работа в условията на епидемия от коронавирус, сочат данните на Инспекцията по труда в Монтана. От началото на годината са извършени 753 проверки. От началото на извънредното положение те са 550, като 355 са били целенасочени за спазване мерките срещу инфекцията, съобщи инж. Димитър Петров, директор на областна..

публикувано на 02.12.20 в 12:39