Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

32 видинчани подадоха данъчни декларации за ден

Снимка: Радио ВИДИН

32 видинчани са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации за доходите в последните 24 часа. В повечето случаи формулярите са подадени в непроменен вид, а в останалите случаи са добавяни ръчно доходи от наем и ползвани данъчни облекчения. Средното време за попълване на декларацията до момента е около 10 минути, като ползвателите споделят, че новата декларация е по- удобна за ползване и подаването й изисква значително по- кратко време, съобщиха от офиса на НАП във Видин.  Видео инструкция за ползване на новата данъчна декларация може да се види в YouTube канала на НАП.

Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) имат достъп до предварително попълнена информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

Срокът за подаването на декларацията е 30 април 2020 година, като отстъпка от 5% от данъка за довнасяне може да се ползва при деклариране по електронен път и плащане до края на март, припомнят от приходната агенция. Условие за отстъпката и за ползването на данъчно облекчение е лицето да няма неплатени публични задължения.  

От НАП съветват клиентите си да избягват лични посещения в офисите заради ситуацията, свързана с корона вируса, като декларирането на доходите и внасянето на данъка могат да бъдат извършени изцяло по електронен път без такса. Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

12 000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации за доходите в последните 24 часа, съобщиха от приходната агенция. Над 80% от всички формуляри са подадени в непроменен вид.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Инспектори по труда ще проведат срещи в Монтанско за сезонните работници във Франция

Експерти на ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) ще участват на 24 и 25 април 2024 г. в организирани от Европейския орган по труда (ЕОТ) информационни сесии в България, насочени към български сезонни работници в селското стопанство във Франция , съобщават от институцията. Целта е подобряване на информираността им относно техните трудови и..

публикувано на 19.04.24 в 11:14

Видин е домакин на инициативата "Пътят на предприемача"

Националното турне "Пътят на предприемача" гостува днес във Видин . Организатори на събитието са София Тех Парк и Джуниор Ачийвмант (Junior Achievement Bulgaria). В рамките на инициативата са предвидени образователните курсове и други прояви, насочени към ученици, студенти и хора с бизнес идеи, обясни за Радио ВИДИН организаторът Елица Моллов от..

публикувано на 19.04.24 в 09:50
село Хайредин

Във Врачанско най-трудно се намира работа в Хайредин и Борован

Хората от общините Хайредин и Борован най-трудно могат да си намерят работа – това показват данните на трудовата борса към края на март. В Хайрединско без постоянни доходи е един на всеки трима, като официалната статистика отчита безработица от 36 процента. В Борован нивото е с 5 пункта по-малко – 31.70 на сто, но остава притеснително. В..

публикувано на 19.04.24 в 09:42

Клисурският манастир ще е домакин на четвъртия открит урок на проф. Венелин Терзиев

Днес,  19 април, от 11.00 часа в Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“ край гр. Вършец ще се проведе четвъртият открит урок на проф. Венелин Терзиев с учениците от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Брегово - "Среща с думите". Събитието включва среща с писателя Тони Теллалов, обясни директорът на бреговското училище Илияна..

публикувано на 19.04.24 в 09:00

Ремонтираха улица във Враца

Завърши ремонтът на една от най-разбитите врачански улици - ул. "Кръстьо Бързаков", съобщиха от общинската управа.  От общината напомниха, че е напълно обновена и най-голямата улица в квартал "Младост". Пътната артерия е с нова настилка, като са ремонтирани и тротоарите.  Улицата е първата в града под Околчица, която е със специална табела,..

публикувано на 19.04.24 в 07:49

Снимката на 18 април 2024 година

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци. Идеята е на кмета на общината Александър Александров, а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. Безработните  в общините Враца и Криводол са намалели с 35 през март и по данни на бюрото по труда в града под Околчица вече са 1 804-ма. Отчетените стойности..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Административният съд отложи делото по казуса с кмета на Вълчедръм

Административен съд - Монтана не даде ход на делото срещу отказа на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм да прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината, заради конфликт на интереси. На свое заседание, на 6 април, Общинската избирателна комисия във Вълчедръм отказа да прекрати предсрочно правата на кмета Иван Барзин,..

публикувано на 18.04.24 в 16:51