Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Забраниха съботния пазар до градския стадион във Видин

3
Снимка: Красимир Каменов

Специални мерки във връзка с извънредното положение заради усложнената епидемична обстановка въведоха в Община Видин.

Със заповед на Борислава Борисова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика“ и изпълняващ функциите на кмет на Община Видин, се въвеждат мерки, свързани с дейността на общинската администрация, общинските предприятия и направления.

Те предвиждат ограничаване на достъпа до административната сграда на Общината и сградите на общинските направления и предприятия; недопускане на служители с грипоподобни симптоми; да не се провеждат заседания, работни групи и други прояви с участието на външни лица; подсигуряване на достатъчен брой служители в центровете за административно обслужване, с оглед недопускане струпването на клиенти и спазване на минимална дистанция от един метър между чакащите граждани; прекъсване за дезинфекция и проветряване на помещенията в рамките на приемното време трикратно по 15 минути; служителите, които контактуват с външни посетители, да работят задължително със защитна маска.

Община Видин препоръчва на гражданите да ползват електронните услуги чрез официалния й сайт (www.vidin.bg <http://www.vidin.bg>).

С друга заповед, издадена по-късно днес, се забранява провеждането на ежеседмичния съботен пазар пред магазин „Лидъл“ в гр. Видин, считано от утре, 14.03.2020 г. до 29.03.2020 г. включително. Наш репортер видя, че достъпа до пазара е ограничен с лента.
 

Галерия

Вижте още

Подписка за ремонт на пътя Лом-Козлодуй събират в двата града

Подписка с искане за цялостен ремонт на републиканския път II -11 Лом - Козлодуй събират жители на двата града. Гражданската инициатива е провокирана от лошото състояние на пътя, обясни Наталия Стефанова, жител на Лом: "Чух се с мои колеги от Община Козлодуй, при тях стартира тази инициатива съвсем наскоро по желание на жителите, защото пътят..

публикувано на 06.06.20 в 17:29

Вдигат макет на "Аполо 11" в родната къща на Виден Табаков в Стакевци

15-метров макет на "Аполо 11" ще посреща посетителите в бъдещия музей на почетния професор на НАСА Виден Табаков в село Стакевци, Белоградчишко. Експозицията ще се помещава в родната къща на известния българин, която бе закупена и се реставрира от Боян Минков. "Къщата е реставрирана в много голяма степен. Отвън я направихме, отвътре всичко е направено..

публикувано на 06.06.20 в 16:30

"Пролетна изложба” откриха в Монтана

Обща художествена изложба на дружество "Тенец” бе открита в галерия "Кутловица” в Монтана. Така бе поставено началото на изявите, посветени на празника на Монтана – Свети дух, който се отбелязва на 8 юни. Над 20 творци са подредили свои произведения в изложбата, съобщи председателят на дружеството на художниците Дончо Планински:..

публикувано на 06.06.20 в 15:50

Дъждовете спасиха зърнената реколта във Врачанско

Обилните дъждове в края на май са дали надежди на земеделските производители, че зърното тази година няма да пропадне. Това смята производителят на пшеница от Враца Младен Цолов: "Допреди 10-ина дни, преди да завалят обилните дъждове от края на май, всички земеделци бяхме в огромен стрес. Пшеницата беше започнала да съхне и не се..

публикувано на 06.06.20 в 14:45

Обновена е експозицията на художествената галерия в Берковица

Художествената галерия в Берковица обнови експозицията си със скулптури и картини на известни художници. Те са от фонда на културната институция, която разполага с над 1 500 произведения на изкуството от различни жанрове – живопис, графика, скулптура. Широко застъпени са приложните изкуства - керамика и дърворезбата. Налични са творби..

публикувано на 06.06.20 в 13:35

В математическа гимназия след 4 клас - с оценка от състезание и олимпиада

Учениците, завършващи 4 клас и желаещи да продължат  в училища с профил "Математически" или "Природни науки", ще бъдат приемани с оценка от състезанието "Математика за всеки" и от областния кръг на олимпиадата по математика. Това обясни началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова: "Националното външно..

публикувано на 06.06.20 в 11:39

Няма активни случаи на коронавирус сред медиците на болницата във Видин

Още 14 души са излекувани от COVID-19 в област Видин. Осем от тях са от община Кула, трима - от Видин, двама - от Белоградчик и един е от Димово. Двама са медицински специалисти от МБАЛ "Света Петка". Няма активни случаи на коронавирус сред медиците от болницата, съобщават от Областната администрация. За последното денонощие е регистриран един случай..

публикувано на 06.06.20 в 10:12