Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общински оперативен екип сформират в Мездра

Снимка: Петко Котларски

На основание Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването и във връзка с противоепидемичните мерки, предприети на 14.03.2020 г. от Областния оперативен щаб,

ОБЩИНСКИЯТ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ КЪМ ОБЩИНА МЕЗДРА

РЕШИ:

1. Незабавно да бъде изготвен списък на търговските обекти, посочени в заповедта на здравния министър - увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, които развиват дейност  на територията на община Мездра. Управителите на търговските обекти  или техни представители да бъдат запознати със Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.

2. Да бъде сформиран Общински оперативен екип в състав: кмета на община Мездра Иван Аспарухов, кметовете и кметските наместници на населени места, представител на РУ - Мездра при ОД МВР - Враца, Стилиян Тотков - гл. експерт „Икономика, стопански дейности, търговия и защита на потребителите“, и представители на отдел „Икономика, стопански дейности, търговия и защита на потребителите“ в Община Мездра, който да  упражнява контрол относно изпълнението на заповедта на здравния министър.

3. Ръководствата на детските заведния в община Мездра незабавно да бъдат запознати със заповедта на здравния министър и да упражняват последващ контрол за нейното изпълнение.

4. ОбП „Чистота“ да продължи да извършва регулярно дезинфекция на най- натоварените пътни артерии в гр. Мездра, зони за отдих, детски площадки и обществени места с най-голям пътникопоток.

5. Кметът на община Мездра да внесе предложение до Общински съвет - Мездра собствениците на търговски обекти, ползващи за извършване на търговска дейност общински терени, които са засегнати от ограничителните мерки, да бъдат освободени от такса „масички“ за периода на тяхното действие.

6. С цел предотвратяване създаването на паника сред населението, препоръчваме на представителите на медиите да ползват в материалите си, свързани с кризата,  официална информация от институциите, отговорни за ограничаване разпространението на заразата.

Общинският оперативен щаб благодари на всички граждани за проявеното от тях разбиране, съпричастност и отговорност при изпълнение на мерките за преодоляване на кризата.


Вижте още
Николай Евгениев

Видински математик - първи на Олимпиадата по география и икономика

Николай Евгениев от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I"  се класира на първо място в България на националния кръг на олимпиадата по география и икономика. Ученикът на Борислав Казашки постигна 195 точки и оглави еднолично класацията от всичките 28 финалисти при седмокласниците на престижното национално състезание от..

публикувано на 06.07.20 в 15:00
Кирил Ананиев

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли .  Мярката е превантивна и цели  властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Предстои да бъде засилен контролът по спазването на препоръчителните мерки в цялата страна като областните кризисни..

публикувано на 06.07.20 в 14:45

Вандали прекършиха дръвчета в центъра на Видин

Няколко от новозасадените, през есента на 2019 г., дръвчета в центъра на Видин бяха пречупени от неизвестни извършители през почивните дни . Видинчани остро осъдиха вандалската постъпка, показа анкета на Радио Видин: "Идиоти, нищо не мога да кажа друго... Как може да коментираш такава простотия и вандализъм, нали има камери? Това повече..

публикувано на 06.07.20 в 12:44

Пръскат срещу комари в Ломско

Наземно пръскане срещу комари  ще се извърши о т 8 до 10 юли 2020 г.    на територията на община Лом , информират от местната общинска администрация. Обработката ще обхване града и селата от общината. Пръскането ще се извърши по комбиниран метод с топъл и студен аерозол за постигане на максимален ефект. Обработката на площите ще се извършва..

публикувано на 06.07.20 в 11:25

Ученици от Лом рецитираха стихове от Иван Вазов

Поетичен рецитал, посветен на 170 години от рождението на Иван Вазов, представиха ученици от всички учебни заведения на територията на община Лом . Нотариус Станислав Станчев, който е спомоществовател на библиотеката при Народно читалище "Постоянство", поздрави участниците в рецитала и връчи на децата грамоти. Идеята за поетичния рецитал е на..

публикувано на 06.07.20 в 11:08
Снимката е илюстративна

Заловиха 13- годишен зад волана

13- годишно дете зад волана на лек автомобил са установили полицейски служители, късно снощи във врачанското село Бутан , информират от дирекцията на полицията във Враца  В същият ден, преди обяд, в селото е бил заловен зад волана и 46- годишен жител на град Козлодуй, който се оказал неправоспособен водач.  Регистрационните табели на двата..

публикувано на 06.07.20 в 10:29

Берковица почита Вазов

С поредица от събитията Берковица ще отбележи 170 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов .  В градската художествена галерия "Отец Паисий" се открива изложба от рисунки на тема "Ах, каква чудна природа тука". Тя ще остане за публиката до 12 юли. Фотодокументална изложба "Пътят Вазов", която включва множество..

публикувано на 06.07.20 в 10:16