Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински оперативен екип сформират в Мездра

Снимка: Петко Котларски

На основание Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването и във връзка с противоепидемичните мерки, предприети на 14.03.2020 г. от Областния оперативен щаб,

ОБЩИНСКИЯТ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ КЪМ ОБЩИНА МЕЗДРА

РЕШИ:

1. Незабавно да бъде изготвен списък на търговските обекти, посочени в заповедта на здравния министър - увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, които развиват дейност  на територията на община Мездра. Управителите на търговските обекти  или техни представители да бъдат запознати със Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.

2. Да бъде сформиран Общински оперативен екип в състав: кмета на община Мездра Иван Аспарухов, кметовете и кметските наместници на населени места, представител на РУ - Мездра при ОД МВР - Враца, Стилиян Тотков - гл. експерт „Икономика, стопански дейности, търговия и защита на потребителите“, и представители на отдел „Икономика, стопански дейности, търговия и защита на потребителите“ в Община Мездра, който да  упражнява контрол относно изпълнението на заповедта на здравния министър.

3. Ръководствата на детските заведния в община Мездра незабавно да бъдат запознати със заповедта на здравния министър и да упражняват последващ контрол за нейното изпълнение.

4. ОбП „Чистота“ да продължи да извършва регулярно дезинфекция на най- натоварените пътни артерии в гр. Мездра, зони за отдих, детски площадки и обществени места с най-голям пътникопоток.

5. Кметът на община Мездра да внесе предложение до Общински съвет - Мездра собствениците на търговски обекти, ползващи за извършване на търговска дейност общински терени, които са засегнати от ограничителните мерки, да бъдат освободени от такса „масички“ за периода на тяхното действие.

6. С цел предотвратяване създаването на паника сред населението, препоръчваме на представителите на медиите да ползват в материалите си, свързани с кризата,  официална информация от институциите, отговорни за ограничаване разпространението на заразата.

Общинският оперативен щаб благодари на всички граждани за проявеното от тях разбиране, съпричастност и отговорност при изпълнение на мерките за преодоляване на кризата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 юли 2024 година

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният  дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  Във видинския участък на река Дунав няма регламентирани плажове .  Авария по водопроводната мрежа..

публикувано на 24.07.24 в 17:55

Шахматни занимания в Мездра

Занимание, посветено на шахмата се проведе в рамките на инициативата  " Лято в библиотеката"  в  Мездра .  Специален гост в библиотеката към читалището бе  Данаил Димитров - историк и майстор по кореспондентски шах. Той разказа на малките читатели какви са правилата на шаха и какви са видовете шах. По време на заниманието децата играха под..

публикувано на 24.07.24 в 17:04

Песента "Нашият град" на група "Тангра" ще е новият химн на Белоградчик

Град Белоградчик ще има нов официален химн. Това ще бъде песента "Нашият град" на група "Тангра" , чиито клип е сниман в населеното място. Това каза за Радио Видин Боян Минков , кмет на община Белоградчик. "Направихме среща с част от музикантите от група "Тангра" и авторът на текста на песента - Александър Петров, който има и..

публикувано на 24.07.24 в 15:43

В петък заседават комисиите към Общински съвет- Кула

Всички постоянни комисии към Общинския съвет в Кула ще заседават едновременно на 26 юли /петък/ по 8 точки. Ще бъде разгледана докладна записка, внесена от кмета на общината - Владимир Владимиров , относно включване на СУ „Васил Левски" – гр. Кула в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025 г. Съветниците ще..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

Деца от Видин учиха как да пазят гората

Деца от  детска градина "Славейче " във Видин учиха как да пазят гората и нейните обитатели. Откритият урок се проведе със съдействието на Р егионалната дирекция по горите в Берковица ,  Държавно горско стопанство Видин и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин.  Под формата на игра децата се запознаха с дивите..

публикувано на 24.07.24 в 13:36

Чужденец причини катастрофа на Петрохан и избяга

Водач, причинил ПТП с материални щети в прохода „Петрохан" и напуснал местопроизшествието, е установен и санкциониран със съдействието на служители на РУ Костинброд, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Сигнал за катастрофа в Петроханския проход е получен около 16 часа вчера, но  единият водач е напуснал и продължил движението си в посока град София...

публикувано на 24.07.24 в 12:23

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" ще се проведе в село Слатина

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" и 12-та поред земляческа среща ще се проведат на 27-ми юли (събота) в село Слатина , община Берковица. Организатори са кметството в Слатина, местното читалище  "Христо Ботев" и Община Берковица.  Фестивалът се провежда за втора поредна година и в него ще участват 160 танцьори, каза за Радио..

публикувано на 24.07.24 в 11:16