Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Лом призоваха гражданите да ограничат изхвърлянето на боклук

Снимка: Владимир Недев

От Община Лом призоваха във връзка с обявеното извънредно положение гражданите да ограничат изхвърлянето на клони, треви и твърди битови отпадъци в контейнерите и кофите за боклук и около тях. 
Всичките  хора и техника са ангажирани със сметопочистване и сметоизвозване, но приоритет сега е и миенето на улици и други мероприятия, свързани с дезинфекцията, съобщават от общината.

От вчера се извършва дезинфекцията на училища, детски градини, социални заведения, административни сгради, общинския пазар, читалища, пешеходни зони и улици в града. Обработени са и жп-гарата и автогарата, както и автобусните спирки. Дезинфекцията ще продължи и през следващите дни по график. В селата на територията на общината също са обработени обществени сгради и зони. Мият се улиците в града като към водата в цистерните се добавя дезинфектант.


Вижте още

Полицията във Враца почете паметта на загиналите за свободата и независимостта

Венец с цветя поставиха пред паметника на Христо Ботев на централния площад във Враца  представители на местната полиция по случай 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . С този жест полицейските служители от област Враца отдадоха своята признателност на борците за национално освобождение. Венецът..

обновено на 10.06.20 в 10:15
футболни запалянковци

Публиката се завръща на футболните срещи

Публиката се завръща на футболните срещи в България, след като вчера с изрична заповед здравният министър Кирил Анананиев разпореди на мачовете от Първа лига да влизат запалянковци. Изпълнението на заповедта започва с подновяването на първенството – на 5 юни, а на стадионите в елитната дивизия ще могат да влизат до 30% от капацитета на..

публикувано на 03.06.20 в 09:24
Доц. Димо Димов

77-годишен лекар от Видин е починал в столична болница

Установени са нови 22 случая на Covid-19, като общият брой на лабораторно потвърдените случаи е 2 560. Това съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб: "Активност е забелязана в 6 области: София, където всички случаи са амбулаторни, Сливен- 9, Ямбол- 4, Видин, Пазарджик и Перник- по един. Починали за 24 часа- един мъж на 77 години в..

публикувано на 03.06.20 в 08:52

Днес е втората задължителна матура

591 зрелостници в област Видин са заявили, че ще се явят на втори задължителен зрелостен изпит по избран от тях предмет. Най- много ученици са предпочели английски език- 156. Учениците ще бъдат разпределени в 60 зали, а началният час на изпита е 9,00. "В ППМГ ще бъде изпитът по биология и здравно образование- 132 ученици, в ГПЧЕ по английски-156,..

публикувано на 03.06.20 в 08:26

Снимката на 2 юни 2020 година

Със сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязахме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер. Във Видин отбелязаха 2 юни  с церемония пред паметника на големия българин.  Стотици ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица , за да почетат паметта на..

публикувано на 02.06.20 в 17:58

В Mездра почетоха паметта на Ботев

В Мездра почетоха паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . Възпоменателната проява, организатор на която беше Община Мездра, се състоя на градския площад и бе посветена на 144-ата годишнина от подвига на Ботевата чета. Точно в 12:00 часа, под двуминутния сигнал на сирени, служители в Общинската..

публикувано на 02.06.20 в 17:01

Заместник-министър Зорница Русинова дари таблети във Враца

Заместник-министър Зорница Русинова направи дарение от таблети, предназначени за децата от Центровете за настаняване от семеен тип във Враца. Целта е с устройствата децата да могат да се включат в дистанционното обучение, както и да поддържат връзка със специалисти, ако имат нужда от такива. По случай празника на Враца и в деня на Ботев..

публикувано на 02.06.20 в 16:46