Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рожденикът Росен Ракаджиев: "Децата във Видин осъзнаха сериозността на положението"

Снимка: Росен Ракаджиев, личен архив

Един от най-активните и неуморни спортни деятели във Видин- организационният секретар на БК "Видабаскет" Росен Ракаджиев, празнува днес рожден ден. Празник в истинския смисъл на думата няма да има заради ограниченията, наложени срещу разпространението на коронавируса.  

"Малко необичайно се празнува тази година, ако може въобще да се каже "празнува". Животът се промени за всички, така че спазваме указанията, мерките за сигурност, седим вкъщи, никъде не излизаме, комуникираме само по интернет и телефон... Няма да се празнува този рожден ден, но по-важното е всичко да премине и всички да сме живи и здрави", каза за Клуб Спорт по Радио Видин Росен Ракаджиев.

В четвъртък мъжкият отбор на "Видабаскет" изигра странен мач срещу "Славия" от програмата на баскетболната "А" група. Заради опасността от заразата, състезатели под 18 години не можеха да участват, така домакините разполагаха с едва петима баскетболисти и логично загубиха в празната спортна зала "Фестивална".

"Федерацията не реагира отговорно и адекватно на всичко, което се случва в страната, в Европа и света. В четвъртък ние подходихме отговорно- не допуснахме нито едно външно лице в залата, спазихме всички изисквания. Лошото е, че федерацията много късно реагира- чак вчера получихме писмо, че се преустановява до второ нареждане първенството. Много закъсняла реакция, още повече, че в четвъртък играхме със софийски отбор, където има регистрирани случаи на коронавирус, един от съдиите пък беше от Плевен- друго огнище на заразата. Притесненията бяха и в самите състезатели, и в самите нас, които обслужвахме двубоя. Всичко е абсолютно безсмислено и абсурдно. Не мога да си обясня тези неадекватни действия на федерацията. Кому е нужно това?"

Росен Ракаджиев е и преподавател по физическо възпитание и спорт в ППМГ "Екзарх Антим Първи". Той е на мнение, че децата ще спазват наложените ограничения.

"В момента спортната зала е запечатана- никакви тренировки не се провеждат. До преди дни не се приемаше от всички нас и от децата сериозността на положението в страната, но след като се въведоха тези безпрецедентни мерки, мисля, че хората и най-вече децата, се стреснаха и проумяха, че нещата са много сериозни. Това е и моят апел: да спазват мерките за сигурност, да са много самодисциплинирани, да пазят себе си, родителите си, баби и дядовци!"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44