Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Областен и кмет призоваха видинчани да са по-отговорни (ВИДЕО)

Снимка: Радио ВИДИН

Към днешна дата във Видин не е потвърден болен от коронавирус. Въпреки това жителите на региона не бива да пренебрегват наложените мерки, трябва да са отговорни и дисциплинирани. Това призоваха областният управител Момчил Станков и кметът на Общината Цветан Ценков.

"Да спазваме хигиената, да спазваме разпоредбите на кризисния щаб. Нека ограничим срещите помежду си, нека да ограничим разходките, нека да ограничим пазаруването. Пазете децата, пазете възрастните хора! Нека се запазим като нация, нека се запазим като град!", заяви Момчил Станков.

Кметът на Видин Цветан Ценков, подчерта, че видинчани не бива да вярват на всички публикации в социалните мрежи. Като пример посочи публикувано невярно твърдение, че във Видин не функционира общински щаб за превенция на COVID-19. Видин е град на две граници, а много видинчани работят и живеят в засегнати от коронавируса европейски държави. Те сега се завръщат и са потенциален риск за разпространение на заразата.

"Призовавам всеки, който има информация, че наши съграждани се прибират и не спазват тези правила, които са общоизвестни и се повтарят всеки ден през всички медии, да бъдат така добри да дават информация. Вече има законодателни промени, които налагат всеки един наш съгражданин, който е недобросъвестен, да бъде принудително озаптен. Пожелавам на всички да са живи и здрави и да се пазят- да пазят своите родители, своите деца и себе си"
, призова Цветан Ценков.

В 12 часа започна днешното заседание на Областния кризисен щаб.


Вижте още

Кметът на Видин Цветан Ценков: Ситуацията е овладяема, обсъждаме облекчаване на някои мерки

Ситуацията с пандемията във Видин е овладяема, няма повод за паника и притеснения. Това заяви за Радио Видин кметът, д-р Цветан Ценков. В болницата ежедневно се приемат и изписват болни. Обсъждат се варианти за облекчаване на някои от наложените мерки, допълни той: "Това, което е общоприето за държавата, се спазва и във Видин. Дори искаме да пуснем..

публикувано на 29.11.20 в 15:52
Огнян Ценков в студиото на Радио ВИДИН

Бившият кмет на Видин Огнян Ценков- доброволец в областната болница

Огнян Ценков е доброволец отскоро в МБАЛ "Света Петка". За Радио Видин подбудите за това свое действие, той определи така: "Във връзка с публикувания апел на ръководството на нашата болница за необходимост от доброволци за санитари и хора за пропускателния режим, подадох заявление като човек, желаещ да е доброволец в пропускателния режим и сега съм в..

публикувано на 29.11.20 в 14:53

21 случая на заразени с COVID-19 във Враца в събота

21 нови случаи на Коронавирус са регистрирани в област Враца за 28.11.2020 г. Всички новообявени случаи са на домашно лечение. В община Бяла Слатина са регистрирани 5 случаи, като от гр. Бяла Слатина са три жени, съответно на 63 г., 37 г. и 85 г. С положителни резултати за Коронавирус са и 74 г. мъж от с. Търнава, както и 53 г. мъж от..

публикувано на 29.11.20 в 14:24

Тийнейджърка предизвика ПТП

Тийнейджърка предизвика тежка катастрофа, при която по чудо се отърва без жертви, съобщават от полицията във Враца. Инцидентът е станал вчера на пътя от село Търнак към Бяла Слатина. Ле автомобил, управляван от М.И. от Червен бряг е катастрофирал. При сблъсъка е пострадала возещата се на задната седалка С.И. на 64 години от същия град...

публикувано на 29.11.20 в 11:36

Кризисният щаб в Лом затвори училищата седмица преди заповедта на здравния министър

Всички училища на територията на община Лом са затворени още в началото на тази седмица, заради влошената епидемиологична обстановка, увеличения брой на заболели от COVID – 19 и претоварване на здравната система.   По настояване на кмета Георги Гаврилов, бе свикан Общинския кризисен щаб, който разгледа предложенията на директорите на..

публикувано на 29.11.20 в 11:10

Никой не знае дали ще пуснат ледената пързалка във Враца

Децата във Враца чакат с нетърпение началото на декември, когато по традиция запалват светлините на коледното дръвче. Тази година, подобно на предходните две, на централния площад ще има и ледена пързалка. Малцина обаче са наясно дали тя ще работи след въвеждането на нови, по-строги противоепидемични мерки от правителството. Пред..

публикувано на 29.11.20 в 09:33

Отлагат коледните изяви в Мездра

Ден след въвеждане на мерките от заповедта на здравния министър с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 у нас, те вече са в сила в Мездра. Прекратили са работа всички кафенета, кафе сладкарници дискотеки и фитнес клубове. Заведенията за хранене могат да предлагат само храна за вкъщи. Служителите в учрежденията ще могат да ползват..

публикувано на 29.11.20 в 10:30