Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пътуващи за "Пирогов" пристигнаха в инфекциозното на Бяла Слатина след катастрофа

Снимка: БГНЕС

Катастрофа край Враца осигури трима нови пациенти на инфекциозното отделение на белослатинската болница. Информацията беше потвърдена от изпълнителния директор на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца д-р Петър Керемедчиев.


Инцидентът е станал днес, преди обяд, на път Е79 между Враца и Мездра. Тримата пътуващи в колата, която пътувала от Видин към София, обяснили пред полицаите, че бързали за столицата, за да се изследват за коронавирус, понеже работели в Италия. Според информация от прегледалия ги екип, и тримата са от видинско. 


На двама от возещите се в колата били взети проби, а след това те са били закарани в инфекциозното отделение на белослатинската болница, където ще изчакат резултатите от изследването си за Covid-19.Третият от автомобила бил докаран с линейка в спешно-приемно отделение, тъй като се оплакал, че е получил удар в гърдите. Скенерът доказал, че няма сериозна травма и е транспортиран към Бяла Слатина.


Вижте още

В Ново село почетоха народните будители

Тържество по случай Деня на будителите - 1 ноември, се проведе пред обновената паметна плоча на арх. Илия Попов и диригента Софрони Ангелоев в Ново село.  То започна със слово за народните будители, прочетено от секретаря на читалището Любка Ангелова. "Урок по родолюбие"“ бе поднесен от ученици в гимназиалния курс на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", в..

публикувано на 29.10.20 в 14:27

Избират фирми за снегопочистването в община Видин

Има определена обществена поръчка за снегопочистване на общинската пътна мрежа и населените места на територията на община Видин. След приключване на поръчката, договорите с фирмите изпълнители ще бъдат подписани в началото на следващия месец. Това стана ясно след заседание на Общинския щаб за координация на спасителните и неотложните..

публикувано на 29.10.20 в 14:21

На пазара във Видин: Спазват ли се мерките?

От днес в страната влизат по-строги мерки в борбата с коронавируса. В обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването попадат и пазари, тържища, както и базари на открито и закрито. Там трябва да е създадена организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска..

публикувано на 29.10.20 в 14:12

16 нови случая на COVID-19 в област Видин

16 души с потвърдена проба за коронавирус са регистрирани през последното денонощие в област Видин, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Заразени са девет жени и седем мъже. От тях 7 са изследвани като контактни, а 8 лица са дали положителна проба за вируса, след потърсена лекарска помощ със симптоматика. На пациентите е назначено..

публикувано на 29.10.20 в 12:44

31 деца са осиновени в област Монтана

31 деца са осиновени от началото на годината в област Монтана, сочат данните на Регионална дирекция "Социално подпомагане" /РДСП/.  24 са намерили родители в България, с 4 повече от същия период на миналата година. Седем са осиновени в чужбина, с 5 по-малко спрямо 2019 година. Съветът по осиновяване е провел 23 заседания. В Министерство на..

публикувано на 29.10.20 в 12:38

18 са новите случаи на коронавирус в област Монтана

Мъж и жена с COVID-19 са приети за лечение в болницата в Монтана. На 28 октомври са регистрирани нови 18 случая на заболяването в региона . Останалите 16 души са в домашна изолация. Мъж на 78 години, лекуван в болницата в Монтана, е починал, съобщават от Регионалната здравна инспекция.  Към 29 октомври общо 283 лица в Монтанско са с инфекция. 38 са..

публикувано на 29.10.20 в 12:19

Ликовете на Кирил и Методий украсиха фасадата на мездренско училище

В навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември, ликовете на светите равноапостоли Кирил и Методий украсиха фасадата на единственото иновативно училище в община Мездра - градското ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Инициативата е на директорката на учебното заведение Галя Богданова, а изпълнението е на художника Евгени Кучков. "Исках да подаря нещо..

публикувано на 29.10.20 в 12:00