Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Мездра предприемат нови мерки срещу коронавируса

Снимка: Петко Котларски

Допълнителни мерки срещу разпространението на новия коронавирус разпореди кметът на Мездра Иван Аспарухов. Със своя заповед градоначалникът забранява консумацията пред и в търговските обекти на кафе, чай, алкохолни и безалкохолни напитки. Разпорежда преустановяване на дейността на всички вендинг автомати, както и на предлагането на открито на неопаковани храни. Прекратява се дейността на всички открити и закрити пазари и тържища на територията на община Мездра.

С цел недопускане струпването на много хора на едно място, собствениците на търговски обекти, които имат право да извършват търговска дейност на територията на община Мездра, трябва да създадат необходимата организация и контрол за осигуряване на минимално разстояние между клиентите от 2 метра. На собствениците на търговски обекти се забранява по време на извънредното положение да организират тотални разпродажби на стоки, ликвидации и промоционални кампании. При констатирани нарушения, дейността на търговските обекти ще бъде спряна.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, се отменя временно платеният престой на моторни превозни средства в централната градска част на Мездра. Собствениците на търговски обекти, ползващи за извършване на търговска дейност общински терени, ще  бъдат освободени от такса „масички“ и „тротоарно право“ за периода на действие на ограничителните мерки.

На нарушителите ще бъдат съставяни актове или ще се прилагат принудителни административни мерки.


Вижте още

Снимката на 3 юни 2020 година

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова". Целта е да бъдат улеснени хората, които събират капачки за благотворителност. Инсталацията е изработена от  Бисер Борисов  и негови приятели. Днес се проведе втората задължителна матура, която е по избираем от зрелостниците предмет. Във..

публикувано на 03.06.20 в 18:10

Дъжд и градушки през юни, температурите- до 37 градуса

Максимални температури до 37 градуса се очакват през юни. Месецът ще бъде дъждовен, възможни са и градушки. Астрономическото лято ще настъпи на 21 юни в 0 часа и 44 минути, съобщи Леночка Ангелова, началник на ХМО Монтана. Юни е най-дъждовният месец от годината, а причина за това е нахлуването на влажни океански маси от Северозапад. След петък..

публикувано на 03.06.20 в 17:37
На Рашов дол

В местността "Рашов дол" почетоха паметта на загиналите Ботеви четници

Повече от 30 родолюбиви българи от Мездра, Враца, София, Лютиброд и други селища от района на Искърското дефиле се събраха в местността "Рашов дол", за да почетат паметта на 12-те Ботеви четници, предвождани от Георги Апостолов и на двете овчарчета Герго и Петко, загинали на това свято място на 21 май (ст. стил) 1876 г. в сражение с турски аскер,..

публикувано на 03.06.20 в 17:14

Общински съветници от Мездра в постоянните комисии към НСОРБ

Националното сдружение на общините в България започна обновяването на своите постоянни комисии.  Кандидатурите на петима общински съветници от Мездра са включени в различни комисии.  Доктор Ивайло Тодоров е включен в комисия по здравеопазване, инж. Георги Валентинов и Тихомир Илчев - земеделие, гори, селски и планински райони, Яна Нинова -..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

230 души получават членски карти за ГЕРБ-Видин

Очаква се 230 души официално да бъдат приети в структурата на ГЕРБ-Видин днес . Това каза председателят на общинската структура на партията, Емилиян Енчев : "Ще връчваме карти на новоприети членове на ПП ГЕРБ, като съобразявайки се с изискванията за спазване на хигиенните мерки, с 30 % запълняемост на залата. Ще се ограничим вероятно до..

публикувано на 03.06.20 в 16:18

НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18

Националната агенция за приходите и бизнеса се обединиха около предложения за изменения на Наредба Н-18, обсъждани в поредица работни срещи. Агенцията представи проект на промени по време на работна среща с участието на министъра на финансите Владислав Горанов, изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова и екипа на приходното ведомство с..

публикувано на 03.06.20 в 15:50

Метално сърце за капачки вече и в парк "Рова" във Видин

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова". Целта е да бъдат улеснени хората, които събират капачки за благотворителност. Инсталацията е изработена от Бисер Борисов и негови приятели: "С колеги и приятели направихме това сърце за всички граждани. Някои казват: вашето е трето,..

публикувано на 03.06.20 в 15:50