Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

174 са случаите на заразени с коронавирус в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общо 32 са новите случаи на заразените с коронавирус в България за последното денонощие, с което броят им до момента става 174, съобщи началникът на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг. Повечето случаи са регистрирани в София. Професор Мутафчийски посочи, че по-младите хора също се заразяват, но изкарват болестта по-леко от по-възрастните и добави, че в момента се наблюдава експоненциално нарастване на броя на заболяванията в България. Националният оперативен щаб ще поиска утре среща със Светия Синод, за да бъде обсъдено дали при тази ситуация църквите трябва да продължат да бъдат отворени.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три монтански села все още са на воден режим

Три населени места в област Монтана остават на воден режим. В други девет мярката е премахната. По едно село в три общини в региона вода продължава да се подава по график. На режим остават Горна Вереница, община Монтана, Мокреш, община Вълчедръм и Равна в община Чипровци. В девет, които през август бе въведен режим, е премахнат. От ВиК-Монтана..

публикувано на 10.10.24 в 16:03

Във Видин отбелязват Световния ден на психичното здраве

Поредица от събития организира Общинският съвет по наркотичните вещества във Видин по повод Световния ден на психичното здраве , който отбелязваме днес, 10 октомври. В регионалната  библиотека психологът Мартин Лишков проведе беседа с единайсетокласници от училище "Петко Р. Славейков". "Задачата беше да разберат как да се грижим за..

публикувано на 10.10.24 в 15:26

Д-р Ивета Найденова остава директор на болницата във Видин

Д-р Ивета Найденова спечели конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" . Тя беше единствен кандидат за поста и ще управлява лечебното заведение втори пореден мандат.  В същия конкурс бяха обявени още..

публикувано на 10.10.24 в 15:07

Застраховането и социалното осигуряване обсъждат на национален форум

Проблемите на застраховането, социалното и здравно осигуряване в България ще бъдат обсъдени на Националната научно-практическа конференция "Пазарни и извънпазарни системни предизвикателства пред застраховането и осигуряването – теория, практика, проблеми и решения" . Форумът се организира от катедра "Застраховане и социално дело" при Стопанска..

публикувано на 10.10.24 в 14:45

Районен съд-Видин проведе Ден на отворените врати

Днес в Съдебната палата в град Видин се проведе  Ден на отворените врати . Инициативата е ежегодна и се организира от Районен съд - Видин. Специални гости бяха учениците от 9-и "в" клас на ППМГ "Екзарх Антим I", заедно с техния преподавател Борислав Казашки . Милена Стоянова - председател на Районния съд, обясни повече за идеята на събитието:..

публикувано на 10.10.24 в 13:50

Ясна е програмата за духовния празник на Видин - Димитровден

Общината обяви програма за отбелязването на духовния празник на Видин   - Димитровден , 26 октомври. Проявите започват на 19 октомври и ще продължат до 27 октомври, включително.  Програмата включва: 19 – 20 октомври (събота – неделя) Бивше летище, с. Иново Национален шампионат по драг-рейсинг – четвърти кръг 20 октомври (неделя)..

публикувано на 10.10.24 в 11:35

Полицията разследва кражба на гориво от камион на Е-79 във Видинско

Неизвестен извършител е източил 320 литра дизелово гориво от резервоарите на тежкотоварен автомобил, съобщиха от полицията във Видин. Камионът е бил спрял за престой в близост до разклона за село Плешивец на главния път Е-79.  Криминалисти разследват случая.

публикувано на 10.10.24 в 11:29