Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Срокът за бутане на незаконни гаражи в Монтана се удължава

Снимка: Любо Андреев

Във връзка със спешните мерки срещу коронавируса, кметът на община Монтана Златко Живков, промени срока за премахването на незаконните гаражи и постройки.

"Удължаването на срока за събарянето на постройки, гаражи, павилиони и всякакви други незаконни постройки намиращи се на територията на Монтана е до 20 април. Удължаваме този срок с 20 дни и заради лошото време най- вече, но искам да ви кажа какво се случи до тук в тези 20 дена в къщите, в постройките и в останалите. От 950 на територията на Монтана, останаха 263. Над 3/4 от хората реагираха и то по най- добрия начин."

180 са премахнатите гаражи и постройки в района на ж.к. Пъстренци. Положението там е доста сериозно, допълни Златко Живков

"В Пъстренци беше свършена много работа, но в последния един месец, имаше допълнително огормни количества боклук, много повече от колкото двата ромски квартала Кошарник и Огоста взети заедно. С удължаването на срока, няма да удължим опитите на някои да хитруват, каквито вече бяха правени. Искам да благодаря на огоромната част от хората за това, което направиха а и на тези, които си почистиха. Повечете не си почистиха."


Вижте още
Споменик Христу Ботеву у Враци

Отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта

Със сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер във Врачанския Балкан. Традиционното всенародно поклонение на връх Околчица тази година се отлага заради коронавируса. Кметът на Враца Калин..

публикувано на 02.06.20 в 08:12

Снимката на 1 юни 2020 година

В Международния ден на детето - 1 юни, първокласниците от оряховското село Селановци получиха първите си свидетелства за успешно завършване на учебната година. Всички малки, големи и още по-големи деца играха, танцуваха и се забавляваха. Екипът на Народно читалище "Самообразование 1894" раздаде награди и лакомства на участниците. Произведение..

публикувано на 01.06.20 в 18:00

Специализирана люлка за деца с увреждания в Монтана

Деца в инвалидни колички от Монтана получиха специализирана люлка. Дарението бе направено на 1 юни Деня на детето.   За първи път децата ще могат да изпитат удоволствието да се люлеят в люлка. Това стана благодарение дарението, направено от Дамски клуб "Монтана на токчета".  Инициативата стартира още по Коледа и с помощта на съмишленици,..

публикувано на 01.06.20 в 17:40

Произведение на Елин Пелин изненада зрелостниците

Човешките съмнения в произведението на Елин Пелин "Чорба от греховете на отец Никодим"  бе темата на проведената днес матура по български език и литература. Повечето от учениците, които писаха по нея в сградата на видинската математическа гимназия, не бяха очаквали отново произведение на Елин Пелин да се падне и тази година: "Не беше..

обновено на 01.06.20 в 17:33

Започва изграждането на компостираща инсталация в Лом

В Лом ще започне изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. След проведена процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител, Общината сключи договор с класирания на първо място участник, съобщават от местната общинска управа.  В срок от 30 дни ще бъде изработен идеен инвестиционен..

публикувано на 01.06.20 в 16:15

Празникът на детето бе отбелязан и в Ново село

С рисунки върху асфалт, приказки и детски игри, в Ново село бе отбелязан Международния ден на детето- 1 юни.  Организацията бе осъществена от двете менторки към програмата на център АМАЛИПЕ - Велико Търново и местното читалище "Земеделец-1874" . От рано сутринта пред читалището се събра група деца.  Всяко дете избра начина да се включи в богатата..

публикувано на 01.06.20 в 16:05

Видинското читалище "Цвят" нормализира работата си

От днес видинското читалище "Цвят 1870" започва поетапно да облекчава режима си на работа. В момента персоналът се занимава с необходимата административна работа, обясни за Радио Видин секретарят на читалището Любомир Илиев: "Работата в школите и съставите все още не е започнала. По принцип до 31 май беше творческата година и на 1 юни..

публикувано на 01.06.20 в 15:31