Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват аптеките за спекула във Видин

Снимка: Радио Видин

Втори ден служители от Отдел „Контрол и опазване на обществения ред“, съвместно със служители от Районната здравна инспекция, Комисията за защита на потребителите и Икономическа полиция към Областната дирекция на МВР във Видин проверяват аптечната мрежа, съобразно разпореждане на Окръжната прокуратура в града за спекула в цените, съобщиха от Общината. Проверките са по Надзор за законност във връзка с приложението на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Продължават ежедневните обходи на екипи от общинската охрана в централната градска част (паркове, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места), с оглед изискването за непосещението им. До момента няма констатирани нарушения. При установяване на такива, ще се сигнализират ораните на реда. Проверките ще продължат до отмяна на заповедта на здравния министър.

Кметовете и кметските наместници от Община Видин следят за спазването на 14-дневния карантинен срок от лица, които пристигат от чужбина, след получаване на анкетни карти от РЗИ -Видин

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията разследва грабеж край път Е-79 в Монтанско

Криминалисти разследват грабеж на 33-годишна жителка на Враца, съобщават от полицията. Престъплението е извършено вчера, 11 юли, около 17:00 часа, на отбивка на международния път Е-79 в землището на монтанското село Сумер . Извършителите заплашили жената с огнестрелно оръжие, след което ѝ взели дамската чанта. Гилза от газов пистолет е намерена при..

публикувано на 12.07.24 в 11:58

Произведения на Моцарт и Салиери ще звучат на видинска сцена

Симфониета - Видин ще изнесе концерт "Моцарт и Салиери"  днес, 12 юли, в крайдунавския град. Любителите на класическата музика ще могат да се насладят на избрани произведения от двамата композитори в  зала „Филхармония“ , обясни директорът на културния институт Мирослав Кръстев : "Ще прозвучи Увертюра към операта „La Fiera di Venezia“ и..

публикувано на 12.07.24 в 11:36

Ремонти за 17 милиона лева започват в Чипровци

Ремонтни дейности на стойност около 17 милиона лева започват в град Чипровци , каза за Радио Видин Петко Петков , заместник-кмет на общината:  "Предстои ремонт на 14 улици, 3 местни пътя, 2 водопровода и 3 сгради. Това са сградата на Общината, Културния дом и Спортната зала. Фактически 6 от улиците са финансирани по Държавен фонд "Земеделие"...

публикувано на 12.07.24 в 11:30

Проект спечели финансиране за изграждане на физкултурен салон във видинска гимназия

Проект за изграждане на нов физкултурен салон в Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин е одобрен за финансиране, съобщават от Общината.  Проектът е сред двата одобрени от Министерството на образованието и науката за цялата страна, в рамките на Годишна програма за поддържане, основен ремонт, реконструкция, цялостно..

публикувано на 12.07.24 в 10:46
Димитър Петров, директор на Инспекцията по труда в Монтана

Инспектори проверяват сигнал за високи температури на работно място в Лом

Инспекцията по труда в Монтана проверява сигнал за лоши условия на работа в предприятие в Лом . Работници се оплакват от висока температура в помещенията. Заради горещините в последните дни условията за работа на открито и закрито трябва да отговарят на определени изисквания. В дирекция „Инспекция по труда“ в Монтана е постъпил сигнал..

публикувано на 12.07.24 в 09:57

Продължават летните занимания във видинската библиотека

Децата, които посещават летните занимания на регионалната библиотека бяха посрещнати в музей "Конака"  във Видин . Разгледаха експозиции от различни периоди и научиха повече за тях от уредниците в музея. Посещението е част от заниманията  в клуб "Опознай Видин", каза библиотекарят от отдел "Краезнание" Галина Стоянова . "В духа на дейността..

публикувано на 12.07.24 в 09:10

Планират нов квартал край Враца

Враца може да се сдобие с нов и модерен жилищен квартал. Очаква се да бъде изграден в местността Големо краище и да носи името "Враца изток". Предвижда се върху настоящите земеделски земи да бъдат построени еднофамилни и много фамилни сгради с височина до 7 метра и половина. Преди старта на строителните дейности земите ще бъдат преобразувани в..

публикувано на 12.07.24 в 08:40