Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ограничени са сделките при нотариусите

Снимка: Радио Видин


По две сделки дневно за недвижими имоти може да изповядва всеки нотариус, каза Надежда Ангелова, нотариус в град Видин:

"Публикуван е в Държавен вестник Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с Решение на НС от 13 март 2020. За нас е чл 5,ал 3,  който гласи следното: " Ограничават се нотариалните производства до неотложни такива при спазване на здравно-хигиенните изисквания. Нотариалната камара осигурява дежурни нотариуси при съотношение най-малко един нотариус на 50 000 жители. На ден има ограничение сделки за разпореждане с недвижими имоти един нотариус може да изповяда най-много две сделки при спазване на всички изисквания."
 
Изискванията, които са задължителни при посещение в кантората на нотариус са:

" Клиентите да не са повече от двама души, особено тези, които са над 60 години, трябва да бъдат с маски, с ръкавици. Това касае само неотложни сделки, в нотариалната кантора трябва да влизат само лица, които участват в производството или страни или пълномощници на страните, придружители не се допускат, с цел да се ограничи разпространението на заразата."
 
Шест са нотариусите във Видин, в момента те са дежурни, някои работят с намалено работно време, други отговарят на личните си телефони.

Вижте още

Отбелязваме Часа на Земята

Тази година Часът на Земята ще се проведе при максимални мерки за сигурност. 13-ото поредно издание на глобалната инициатива за опазване на природата за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството. WWF призовава хората да отбележат Часа на Земята 2020 от вкъщи, като на 28 март (събота) заедно с милиони съмишленици по света символично..

публикувано на 28.03.20 в 09:25

В Белоградчик приеха отчет на общинската програма за закрила на детето

На последната сесия на Общински съвет Белоградчик беше приет Отчетът на Общинската програма за закрила на детето. Във връзка с превенцията на изоставянето и попадането на децата в институции целта е те да се отглеждат в семейна среда. През 2019 г. спрямо 105 деца е работено по мерки за закрила в семейна среда, като от тях 31 са били случаите..

публикувано на 28.03.20 в 09:00

Кампания за набиране на доброволци обяви общинската управа в Лом

Инициативата е във връзка с извънредното положение срещу разпространението на COVID-19. Заради необходимост от подпомагане на дейността на социалния патронаж, желаещите да помогнат трябва да се включат в полагането на грижи за най- рисковата група: възрастните и самотно живеещите. При необходимост доброволците ще трябва да разнасят храна по домовете..

публикувано на 28.03.20 в 08:42

Раздадоха таблети и карти на ученици от Бяла Слатина

Пристигна обещаното дарение от 160 таблети и 250 карти за достъп до интернет, за нуждите на обучаващите се онлайн ученици в община Бяла Слатина. Дарението стана факт, благодарение на кмета на общината Иво Цветков, който осигури дарител на така нужните в този момент технически средства за комуникация, което ще увеличи броя на  ангажираните в..

публикувано на 28.03.20 в 08:33

Снимката на 27 март 2020 година

56 болнични легла в цяла Северозападна България за болни с COVID-19 в тежко състояние. В трите области на Северозападна България трябва да бъдат обособени болнични помещение с общо 473 легла за пациенти с коронавирус с по-лека симптоматика. Най-много- 212, са в област Монтана. В МБАЛ Монтана няма пациент с коронавирус, каза за Радио..

публикувано на 27.03.20 в 18:00

Хванаха тиинейджър с близо 40 грама марихуана във Враца

Задържан е 18- годишен врачанин с  марихуана , съобщиха от полицията във Враца. При  направена проверка и обиск в младежа е открито едно топче съдържащо канабис. В последствие униформените проверили адреса, на който живее младежа, където намерили и иззели 29 полиетиленови пликчета съдържащи канабис.  Общо иззетата листна маса е с тегло 39 грама...

публикувано на 27.03.20 в 17:55

Химически тоалетни ще има на временните КПП-та в Монтана

Поставят химически тоалетни на временните Контролно-пропускателни пунктове на входовете на Монтана, съобщи кметът Златко Живков . На шест места денонощно полицията организира пропускателния режим на моторните превозни средства, съгласно мерките, наложени заради коронавируса у нас. "Всички учебни заведения, детски градини, ясли ще бъдат..

публикувано на 27.03.20 в 16:41