Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът на Моравица с интересно предизвикателство към жителите в условията на изолация

5
Снимка: Фейсбук Росен Николов

Интересно предизвикателство обяви в социалните мрежи кметът на мездренското село Моравица Росен Николов. Той призовава хората, които живеят в къщи с дворове, да проявят креативност в изработването на украшения и декорации за градината, а след преминаването на коронавируса да украсят селото си с тях, така че то да стане едно от най- привлекателните населени места в общината. 

В съобщението Росен Николов казва, че при нужда ще помага на хората с инструменти и материали. Ето какво написа на Фейсбук страницата на Моравица кметът:


"Здравейте приятели!
Обръщам се предимно към жителите и хората, ОБИЧАЩИ с.Моравица! Тъй като сме в период на нещо като "домашен арест" и по някакъв начин трябва да се задържаме по-дълго време вкъщи, реших да Ви предложа да свършим нещо полезно.....надявам се и приятно!
НИЕ селяните сме в пъти по-привилерегировани от гражданите,защото имаме къщи с дворове и градини,които в тези тежки дни са много по-комфортни за живеене! Предлагам Ви да запълним свободното си време с нещо полезно и приятно, на което след някой друг месец ще имаме удоволствието да се радваме и ценим! Ще направим нещо като предизвикателствата в социалната мрежа, само че няма да се предизвикваме виртуално а РЕАЛНО! Давам няколко идеи като старт, за да разберете за какво предизвикателство Ви казвам и от утре всеки може да предизвиква приятел, който да сътвори нещо! След като преминат тези времена на ограничения и лишения(надявам се на щастлив развой), всички ще съберем изработените от нас детайли и ще направим нашето село едно от най-привлекателните!

АКО НЯКОЙ ИМА НУЖДА ОТ МАТЕРИАЛИ, ИНСТРУМЕНТИ....И ВСЯКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ,МОЖЕ ДА МЕ ТЪРСИ МЕН!СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИМ НЕЩО УНИКАЛНО И НЕСЛУЧВАЛО СЕ ДО СЕГА!

Участие могат да вземат и хора,които не са от Моравица!

ДЕРЗАЙТЕ!"
Галерия

Вижте още

Снимката на 3 юни 2020 година

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова". Целта е да бъдат улеснени хората, които събират капачки за благотворителност. Инсталацията е изработена от  Бисер Борисов  и негови приятели. Днес се проведе втората задължителна матура, която е по избираем от зрелостниците предмет. Във..

публикувано на 03.06.20 в 18:10

Дъжд и градушки през юни, температурите- до 37 градуса

Максимални температури до 37 градуса се очакват през юни. Месецът ще бъде дъждовен, възможни са и градушки. Астрономическото лято ще настъпи на 21 юни в 0 часа и 44 минути, съобщи Леночка Ангелова, началник на ХМО Монтана. Юни е най-дъждовният месец от годината, а причина за това е нахлуването на влажни океански маси от Северозапад. След петък..

публикувано на 03.06.20 в 17:37
На Рашов дол

В местността "Рашов дол" почетоха паметта на загиналите Ботеви четници

Повече от 30 родолюбиви българи от Мездра, Враца, София, Лютиброд и други селища от района на Искърското дефиле се събраха в местността "Рашов дол", за да почетат паметта на 12-те Ботеви четници, предвождани от Георги Апостолов и на двете овчарчета Герго и Петко, загинали на това свято място на 21 май (ст. стил) 1876 г. в сражение с турски аскер,..

публикувано на 03.06.20 в 17:14

Общински съветници от Мездра в постоянните комисии към НСОРБ

Националното сдружение на общините в България започна обновяването на своите постоянни комисии.  Кандидатурите на петима общински съветници от Мездра са включени в различни комисии.  Доктор Ивайло Тодоров е включен в комисия по здравеопазване, инж. Георги Валентинов и Тихомир Илчев - земеделие, гори, селски и планински райони, Яна Нинова -..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

230 души получават членски карти за ГЕРБ-Видин

Очаква се 230 души официално да бъдат приети в структурата на ГЕРБ-Видин днес . Това каза председателят на общинската структура на партията, Емилиян Енчев : "Ще връчваме карти на новоприети членове на ПП ГЕРБ, като съобразявайки се с изискванията за спазване на хигиенните мерки, с 30 % запълняемост на залата. Ще се ограничим вероятно до..

публикувано на 03.06.20 в 16:18

НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18

Националната агенция за приходите и бизнеса се обединиха около предложения за изменения на Наредба Н-18, обсъждани в поредица работни срещи. Агенцията представи проект на промени по време на работна среща с участието на министъра на финансите Владислав Горанов, изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова и екипа на приходното ведомство с..

публикувано на 03.06.20 в 15:50

Метално сърце за капачки вече и в парк "Рова" във Видин

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова". Целта е да бъдат улеснени хората, които събират капачки за благотворителност. Инсталацията е изработена от Бисер Борисов и негови приятели: "С колеги и приятели направихме това сърце за всички граждани. Някои казват: вашето е трето,..

публикувано на 03.06.20 в 15:50