Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Има автобусна линия между Димово и Видин

Броят на пътуващите с междуградските автобуси намалява, а причината е разпространението на коронавируса. Прекратена е само една от трите линии за Димово. Това каза за Радио ВИДИН  Красимира Иванова, главен счетоводител на Община Димово, която всеки ден пътува от Видин до местоработата си с автобус.


"Автобусът прекрати само една от линиите. Сутрин вече пътува нормално, редовна линия има в 7 часа и в 17 часа за връщане, осигурен е превоз за пътуващите."


Преди наложеното извънредно положение заради заразата с COVID-19 от Видин до общинския център са пътували между 25 и 30 души. 


"В момента не пътуват учители, детски градини, пътуват само няколко служители и евентуално хора, на които им се налага, пътниците са ограничени."


Спряна за момента е обедната линия на автобуса в 12 часа, допълни Иванова. Това ще продължи до вдигането на карантината. Автобусите се подлагат и на редовна дезинфекция.

Вижте още

ОТ утре отварят пазара в Мездра

След заповедта на министъра на земеделието и кметът на Мездра Иван Аспарухов издаде заповед, с която се възобновява дейността на Общински пазар, но само за земеделски производители.  Заповедта ще е в сила от утре. Служители от общинското предприятие "Чистота" и полицията ще осигурят строг контрол на входно-изходните пунктове. Продавачите..

публикувано на 08.04.20 в 09:04

Над хиляда души са поставени под домашна карантина във Враца от началото на пандемията

Още 23-има жители на област Враца бяха поставени под карантина през последните 24 часа. По данни от Регионалната здравна инспекция под домашна изолация към момента вече са 172, а от началото на пандемията под задължителна карантина в областта са били 1 011 човека. Освен това в РЗИ - Враца чакат резултатите от пробите на 7 човека от..

публикувано на 08.04.20 в 07:53

Снимката на 7 април 2020 година

На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето .  Лекарите в Белоградчик се връщат на работа, пациенти с коронавирус ще се насочват към Видин и Монтана. В лечебното заведение ще приемат пациенти с други заболявания, каза след среща с министъра на здравеопазването председателят на Общинския съвет Боян Минков. 8 души, контактували с пастора от..

публикувано на 07.04.20 в 18:10

Общинските пазари отново започват работа

Подновява се дейността на общинските кооперативни пазари. Това се случва ден след като министърът на здравеопазването издаде заповед с указания  за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни и производство на фуражи...

публикувано на 07.04.20 в 17:10
Проф. Тодор Кантарджиев

Проф. Тодор Кантарджиев призовава да не се посещават литургиите по празниците

Празнична литургия за Великденските празници ще има заяви заместник-председателят на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев. Той  посъветва обаче да се въздържаме от посещения на богослуженията по време на предстоящите празници: "Това, което съветва Светата ни православна църква, е ограничаване на хората и ограничаване на събиранията...

публикувано на 07.04.20 в 16:15

Осем контактни на пастора от Лом са под карантина

8 души, контактували с пастора от Лом са поставени под карантина. Мъжът с коронавирус се лекува в инфекциозно отделение на болницата в Монтана от миналия вторник.  "Карантинираните лица са от първа линия, след като са имали пряк контакт със зарадения с COVID-19” , съобщиха от РЗИ Монтана.  Все още не е приключила проверката на прокуратурата..

публикувано на 07.04.20 в 15:54

14-годишен е задържан за грабеж от дома на възрастна жена във Враца

14-годишен е грабителят, пребил от бой възрастна жена за 40 лева, златен пръстен и мобилен телефон. Това стана ясно на извънреден брифинг на полицията и прокуратура във Враца. В неделя вечерта жена на 81 години беше бита и обрана в дома си на ул. "Беласица"“ №8 във Враца. Извършителят бе задържан от полицията часове след инцидента...

публикувано на 07.04.20 в 15:52