Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Общинският съвет в Монтана заседава въпреки COVID-19

Снимка: Радио ВИДИН, архив

Въпреки извънредното положение в страната заради разпространението на коронавируса у нас, Общинският съвет в Монтана се събира на редовно заседание днес.

"Сесията ще е закрита и ще се проведе при изключителни мерки, съобразени със ситуацията с Covid-19”, поясни председателят на Общинския съвет инж. Иво Иванов.

"Имаме важни решения да вземем, който не търпят отлагане", категоричен бе кметът на Монтана Златко Живков:

"Сесията ще се проведе, защото не е спрял работа нито Парламентът и защото в другата част на България сесии се провеждат. Формите са различни- има с присъствие, има и със закрити врати, има и на подпис, има и с неприсъствие, но сесията се провежда. Има мерки, които трябва да бъдат приети и гласувани. Имаме проекти, имаме срокове, които не са спрени и сме длъжни в тази част да работим."

 Заседанието започва в 14 часа днес в голямата зала на Младежкия дом. Час по-късно в залата в адмистративната сграда на Общината Златко Живков и Иво Иванов ще внесат яснота за решенията.

Вижте още

Снимката на 19 януари 2022 година

За втори пореден ден у нас e регистриран рекорден брой новозаразени с  коронавирус   - 11 181, с 1185 повече от понеделник. Във Видин новите случаи са 138. 192 са в Монтана, 168 във Враца. Общо 1348 са положителните тестове на ученици в началото на тази седмица, съобщиха от Министерството на образованието и науката.  Това представлява двойно..

публикувано на 19.01.22 в 18:10

Видинска детска градина преминава на дистанционно обучение

На обучение в електронна среда преминават във видинската детска градина "Синчец" . Причината са многото отсъстващи, каза директорът Габриела Борисова . Заниманията ще са в електронна среда от утре до 28 януари: "В понеделник сме стартирали с 86 деца. Днес сме с 52. Не можем да знаем, тъй като не всички родители се обаждат дали детето е..

публикувано на 19.01.22 в 15:20

Две училища в Монтанско преминаха изцяло онлайн

Училище "Д-р Петър Берон" в Монтана и ОУ "Отец Паисий" в Георги Дамяново са преминали на онлайн обучение, съобщи областният управител  Ванина Вецина. "В двете училища има много болни педагози и директорите не могат да осигурят заместници. Има и доста карантинирани ученици. Ситуацията в региона е доста динамична” , казаха от..

публикувано на 19.01.22 в 15:07
Експерти извършват преброяване на птиците.

По-малко водолюбиви птици зимуват в Монтанско

Представител на Природонаучен музей- София към Българската академия на науките и експерти от екоинспекцията в Монтана извършиха 46-ото среднозимно преброяване за територията на инспекцията в  Монтана. Обходени бяха язовирите „Огоста”, „Смирненски“ и „Дреновец“ и поречието на река „Дунав” – от село Връв, общ. Брегово, до село Долно Линево,..

публикувано на 19.01.22 в 14:24
Възпитатели в Мездра отчетоха дейността си за 2021 година.

11 деца са участвали в противообществени прояви за година в Мездренско

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Мездра прие отчета за своята дейност през 2021 г.  През отчетния период са разгледани 9 възпитателни дела за противообществени прояви, извършени от малолетни или непълнолетни лица. Всичките са образувани по преписки на Районна..

публикувано на 19.01.22 в 13:03

Мездра обяви ежегоден конкурс за жените творци

Община Мездра обявява 19-ото издание на традиционните конкурси: „Жената - майка и любима” - за поезия, и „Жените в изкуството” - за произведения на изобразителното изкуство, посветени на Международния ден на жената - 8 март. Право на участие в тях /с до 3 броя произведения/ имат всички авторки от община Мездра, навършили 18 години...

публикувано на 19.01.22 в 11:13

75 литра безакцизен алкохол е иззет от частен дом в Монтана

Вчера, 18 януари, след сигнал за съхранение и разпространение на алкохол, без платен акциз, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областната дирекция на МВР в Монтана, съвместно с колегите си от Агенция "Митници" са извършили проверка на магазин за хранителни стоки и къща в ж.к. „Парта 1“ в Монтана, собственост..

публикувано на 19.01.22 в 10:59
Подкасти от БНР