Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Полицията в Монтана издирва бракониери на риба

Снимка: Любо Андреев

Полицейски патрул е открил 144 кг риба в района на преливника на стената на язовир "Огоста" в Монтана. Рибата била  натъпкана в 6 чувала. На място имаше екип на икономическа полиция и наш от инспектори от ИАРА Монтана, каза Валери Спасов, старши специалист от отдел "Рибарство и контрол":


"Едно от лицата е разпознато, той е установяван десетки пъти с нарушения на закона за рибарство. Срещу него има досъдебни производства. Лицата са успели да избягат и в момента се издирват."


 
Бракониерите не се плашат от извънредните положение в страна. Контролът от наша страна е засилен, допълни Спасов:


"С оглед положението в момента и блокадите на пътищата, разположени са полицейски патрули и изхода е невъзможен. Това е едно от местата, които е уязвимо. Аз и моите колеги сме наясно с това, последните дни провеждахме наблюдение в района. Предполагаме, че мрежите са били във водата повече от 24 ч. Затова е и толкова голямо количеството уловена риба."
 

Вижте още

Разширяват газохранилището в Чирен

Предстои газохранилището "Чирен" да бъде разширено, като  капацитет му ще бъде повишен до над милиард куб. метра газ. Това стана ясно на днешното правителствено заседание. О ткрита е и обществена поръчка за изготвяне на работен проект за подмяна на надземното оборудване на газовото хранилище, з аяви  Владимир  Малинов, изпълнителен директор..

публикувано на 20.01.21 в 14:43

Около 6 000 фирми са поискали безвъзмездна финансова помощ

Над 6000 търговци са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до момента чрез Националната агенция за приходите.  Крайният срок за кандидатстване изтича  днес 2 0  януари  в 16:30 часа . По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени с 4 заповеди на министъра на здравеопазването, могат да получат 20%,..

публикувано на 20.01.21 в 14:03

16 нови случая на COVID-19 в област Враца

Най-много новозаболели има в община Враца - 10 , по двама са диагностицираните в   община Бяла Слатина и община Козлодуй, а в общините Мездра и Оряхово има по един положителен случай,   сочат данните  в Единния информационен портал. В болнични заведения са настанени три жени. През изминалото денонощие, в МБАЛ "Христо Ботев"- Враца са..

публикувано на 20.01.21 в 13:53

Правителството отпусна средства за проучването на термите в Рациария

300 000 отпусна Министерския съвет по бюджета на община Видин за археологически проучвания и теренна консервация на императорските терми в римския град Рациария. Това е най-сериозната сума, отпускана в последните години за разкопките край село Арчар, каза ръководителят на проучванията е доц. Здравко Димитров: "Рациария е най-големият център на..

публикувано на 20.01.21 в 13:52

Атомната ни централа може да има нов блок до 10 години

Правителството одобри доклад на министъра на енергетиката за предприетите действия и за резултатите от направеното проучване на възможностите за изграждане на нова ядрена мощност на площадка № 2 в АЕЦ "Козлодуй".  Действията по проекта са в контекста на постигане на целите на Европейския съюз за климатична неутралност до 2050 г. и..

публикувано на 20.01.21 в 13:27

Режисьор от Видин драматизира приказки в театър без сцена

Домашен театър ще разказва приказки за малки и големи на живо в интернет.   Инициативата е на режисьора от Видин Малин Маринов , който в началото на пандемията стартира експериментално своя формат, а сега вече подготвя първата си официална премиера. Идеята е да се подготвят представления по произведения на български автори и народни приказки, които..

обновено на 20.01.21 в 12:30

Едва 25% от задължените видински фирми са подали декларации пред НАП

  До края на януари 2021 година предприятията и самоосигуряващи се лица, които през четвъртото тримесечие на 2020 година са платили на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения, наем или доходи от други източници по чл. 35 от ЗДДФЛ и са удържали авансов данък върху тези доходи, трябва да подадат декларация за дължими данъци по..

публикувано на 20.01.21 в 12:00