Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Раздадоха таблети и карти на ученици от Бяла Слатина

Снимка: Личен архив
Пристигна обещаното дарение от 160 таблети и 250 карти за достъп до интернет, за нуждите на обучаващите се онлайн ученици в община Бяла Слатина. Дарението стана факт, благодарение на кмета на общината Иво Цветков, който осигури дарител на така нужните в този момент технически средства за комуникация, което ще увеличи броя на  ангажираните в електронното обучение ученици и ще облекчи значително работата на педагозите.


Иво Цветков раздаде на директорите на училищата получените таблети и карти за достъп до интернет. Училищата от своя страна със средства от бюджетите си купиха допълнително таблети, за да обезпечат дистанционното обучение в общината.
 
"Доста от децата нямат мобилни устройства, нито домашен интернет. Среща имахме с директорите на всички училища от общината и им предложих да помогнем в закупуването и предоставянето на децата на таблети и мобилни карти. За понеделник почти всички деца ще имат мобилни устройства", каза кметът Иво Цветков.

Вижте още

ЦИК ще определи служебно състава на РИК - Видин

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия  във Видин, стана ясно на проведените днес консултации. Те бяха проведени от новия областен управител Огнян Асенов. Поради липсата на разбирателство, съставът и позициите на РИК - Видин ще бъдат определени служебно от Централнатата избирателна..

публикувано на 07.08.22 в 13:00

Всяка събота и недяла - стрелба с лък в Оряхово

Продължава лятното забавление "Стрелба с лък"  в град Оряхово. Древната  атракция  се провежда всеки уикенд в крепостта "Камъка", организатор е  Исторически музей Оряхово, осъществяващ проекта "Ехо от вековете",  казва директорът Евгения Найденова: "До крепостта се стига по асфалтов път. В местността има освен останки от крепостта и прекрасна..

публикувано на 07.08.22 в 12:00

Вече са ясни победителите в конкурса „Награда Лъчезар Станчев за сонет – песен 2022“

Поети от цялата страна и чужбина взеха участие в Всебългарски V-ти конкурс „Награда Лъчезар Станчев за сонет – песен 2022“ от Община Вършец. Конкурсът се организира от община Вършец и е подкрепен от „Фондация Лъчезар Станчев за поезия“ – съорганизатор, Национален литературен музей, Алманах „Огоста“, БНР „Радио Видин“, Регионална библиотека „Гео..

публикувано на 07.08.22 в 11:05

Над 1 млн лв за пътища в община Лом

Седем улици в четири села от община Лом бяха асфалтирани по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони. В Сталийска махала, Ковачица, Замфир и Трайково бяха ремонтирани пътни участъци и тротоари с обща дължина 2 240,37 метра. Общата стойност на проекта бе малко над 1 100 000 лева. За основен ремонт на общинския..

публикувано на 07.08.22 в 09:15
КОВИД 19

19 са случаите на коронавирус в Северозапада

При направени 2373 теста и поставени 144 ваксини през изминалия ден, новите случаи на коронавирус са 663, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.  19 са случаите в Северозапада, 13 в област Враца, 4 във Видин и 2 в Монтана. Положителните проби са близо 28 процента от изследваните. В болница са 1099 души, като..

публикувано на 07.08.22 в 08:05

Достойно представяне на самодейци от Мездренско в Копривщица

Силно представяне направиха самодейците от община Мездра на Националния събор на Българското народно творчество в Копривщица. МФГ " Змей Горянин", които се представиха съвместно с ЖФГ " Плетеница" от Зверино, завоюваха медали, а Димо Филипов взе индивидуална награда - медал . 90 - годишния Георги Димитров от село Лик , който е за десети..

публикувано на 06.08.22 в 18:10

Стартират празниците на Балкана в Георги Дамяново

От днес до края на месеца през почивните дни в четири населени места на община Георги Дамяново ще има празници. На Преображение Господне, днес, в 18 часа е празникът в Говежда, каза кметът на общината Нина Петкова.  В Говежда и Дива Слатина празникът е от 18 часа. Тържествената част на хижа Копрен над Копиловци започва в 19 часа

публикувано на 06.08.22 в 14:55