Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младежки център Враца с онлайн уроци за здравословен живот

Снимка: архив


Съвети за здравословен начин на живот в условията на извънредно положение предлага на младите хора и свои последователи Клуб "Здраве" към Младежки център Враца. Какво да бъде храненето ни, докато сме си вкъщи, и как да поддържаме физическата си форма, когато не можем нито да се разхождаме, нито да посещаваме фитнес залите, са част от темите, които младежите могат да получат, обясни Десислава Петрова от екипа на организацията:


"Ситуацията, която по един или друг начин оказва влияние на живота ни в момента, налага и малко по-извънредни мерки да вземем по отношение на здравето ни, по отношение на физическата ни активност. Всички знаем, че е важно да останем вкъщи, да пазим близките си и останалите хора. Хората трябва да се наспиват достатъчно, може да медитират. Важно е да не прекаляват с храната, защото знаете, че когато сме вкъщи имаме лесен, бърз достъп до храна, често без да сме гладни посягаме към храната, хапваме повече. Обърнете внимание на семейството си, това винаги разтоварва. Свикнали сме да излизаме навън, на разходки. Ежедневието на повечето хора е свързано с движение - до работа, до училище, до университета и т.н. Сега това движение го няма и трябва да го компенсираме по някакъв начин, можем да го направим с упражнения вкъщи. Препоръчвам да се избират прости, базови  упражнения, които са лесни за изпълнение, но в същото време са много ефективни..."


За улеснение клуб "Здраве" към Младежки център Враца периодично публикува на своята фейсбук страница видеоклипове и информация за поддържане на добра физическа форма. Освен препоръки за здравословен живот, от организацията предлагат на своите последователи практични съвети, забавни рубрики и конкурси.


Чуйте повече в звуковия файл.

Вижте още

Жители на Ботево: Дъждовни води заливят домовете ни

Жителка на видинското село Ботево сигнализира за проблем със събирането и отвеждането на дъждовните води, от които са засегнати частни къщи. Наследственият й имот се намира в най-ниската част на селото, където се събира дъждовната вода от 5-6 улици, от площада и най-вече от пътя Видин-София. Светлана Глазер пише: "Преминаващи с висока скорост..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

Английски език- най-предпочитана втора матура

Днес се проведе втората задължителна матура, която е по избираем от зрелостниците предмет . В цялата страна до изпита бяха допуснати 37 116 зрелостници. Най-много от тях са избрали английски език - 11 000. На второ място е биологията, предпочитана от почти 9 000 младежи. Във Видин 156 зрелостници се явиха на изпит по английски език . Ето..

публикувано на 03.06.20 в 15:39
Милена Георгиева, учител по български език и литература

"Последен час по български език и литература с Милена Георгиева"

"Последен час по български език и литература с Милена Георгиева" така се нарича видеофилмът, който  преподавателят по български език Милена Георгиева публикува във фейсбук страницата на ППМГ" Екзарх Антим Първи" Видин. Видеото е вид откровение и обобщение на изминалите пет училищни  години в часовете по български.   Милена Георгиева разговаря с..

публикувано на 02.06.20 в 16:05
Филип Филипов в образа на Христо Ботев

Филип Филипов: Ботев е България

Всяка година, с изключение на тази, във времето от от 27 май до 2 юни хиляди българи се включват в Националния туристически поход "По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица".  Традиционно в похода участват ученици, но се включват и туристи-ветерани, както и граждани, които имат желанието и волята  да изминат 120 - километровия  път от Козлодуйския..

публикувано на 02.06.20 в 16:00

Предимствата на дуалното обучение- договор, заплата и трудов стаж

В българската образователна система все повече се акцентира върху професионалното обучение в училищата. Сред приоритетите в сферата на образованието е да се въведе дуалното обучение. В същността си дуалната образователна система цели по най-добрия начин да се свърже практиката в предприемачеството с теоретичните знания от училището или..

публикувано на 02.06.20 в 14:50

Безплатна ваканция за деца, които никога не са ходили на море

Почивка на българското Черноморие в Поморие за деца, които никога не са ходили на море, осигурява фондацията "Ако си дал". Стефан Чолаков е основният организатор, помагат му доброволци. Занимава се изцяло с благотворителност, а бизнесът му е извън България. Според него, в България около 40% от хората са бедни. Прави това, защото така се чувства..

публикувано на 02.06.20 в 14:30

Отново на детска градина

Детските градини във Видин отвориха врати за своите възпитаници. Вече втори ден децата посещават детските заведения при специални мерки. 19 деца от предварително заявените 25 посещават ДГ "Желязко Поп Николов" и филиала в село Градец  - каза директорът Васка Здравкова: "Да втори ден е откакто започнахме работа след дългия период, в който..

публикувано на 02.06.20 в 14:10