Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 1 април 2020

Снимка: Радио Видин


Купуват специализирана техника за лечение на covid-19 за болницата в Монтана. Средствата са осигурени от дарители от областта.

Към този момент няма доказан случай на болен от коронавирусна инфекция на територията на област Видин. Информацията потвърди пред Радио Видин директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински.

В 10-те общини от област Враца под домашна карантина към 31 март се намират общо 520 лица, а от началото на пандемията от COVID-19 техният брой е 849, сочет данните на Регионалната здравна инспекция.

Дарение от 170 маски за многократна употреба получи днес Центърът за спешна медицинска помощ във Видин.

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението е срокът на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., да бъде удължен до 13 май 2020 г.

Още седмица ще продължи домашната карантина на контактните лица със седемте заразени от празника в Лом в края на февруари.

35 души се намират под карантина в община Мездра към 31 март 2020 г., показват данните от Регионална здравна инспекция - Враца.

В община Кула всички институции са осигурили маски и ръкавици за служителите си, спазват се ограниченията да се пропуска по един клиент и се извършва строга дезинфекция

По Дунав мост при Видин, заедно с този при Русе ще са зелените коридори на границата с Румъния. Резервни са Оряхово и Силистра. Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки.

Над пет хиляди лева са събрани за ромския кваратал във Видин само за седмица. Инициативата за набиране на дарения е на Албена и Найден Георгиеви.

Глобени са собственици на вендинг автомати, които не са спазили заповедта на кмета на Монтана за спиране на работата им по време на извънредното положение.

Поетът с китара от Монтана Вълко Мишев посвети песен на хората, които са в първите редици в борбата с коронавируса у нас. Песента "Благодаря" е за българските  лекари и полицаи.

Мнозинството в общинския съвет на Враца одобри предложението на кмета Калин Каменов за нова структура на местната администрация

Нова социална услуга се изпълнява от днес в община Ружинци. Назначени са 44 домаши помощници, които ще се грижат за 112 лица на възраст над 65 години.

От 150 до 600 лева ще отпускат в Кула за всяко новородено дете в общината. Помощ за семействата е предоставяна и до сега, но вече е диференцирана според образованието на родителите.

Община Видин сключи договор за извършване на обработка срещу комари и други вредители, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Социален работник помага за разнасяненото на учебните материали на децата от училище „Никола Вапцаров“ във врачаннкото село Селановци, които не ползват интернет.

Двама нарушители, извършващи стопански риболов на язовир "Огоста", са забелязани от служители на полицията в Монтана.

Инж. Даниела Петрова е новият управител на ВиК-Берковица.

В община Лом обмислят отделянето от ВиК дружеството в Монтана. Причината е липсата на адекватна подкрепа на ломския клон на дружеството, съобщават от местната управа.

Хумористични стихотворения за живота на българина по време на извънредното положение пише Венера Невелинова.

Може ли смехът да ни помогне срещу страха и паниката, обясни психологът в Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин Велислава Цанкова.

Срокът за изпращане на заявки за участие в 12-то издание на фолклорния конкурс "Напеви от Северозапада" се удължава до 20 май.

На 1 април отбелязваме Международния ден на птиците. Обявен е 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици.

Ръководството на Ботев (Враца) направи дарение на медиците в интензивното отделение на болницата в града в борбата с коронавируса.

Продължава да вали сняг в Северозападна България. Най-голяма е снежната покривка във Враца- 16 сантиметра, 15 е в Монтана. За кратко днес е прекъснало електрозахранването в някои  населените маста в община Ружинци



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48