Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Мездра подпомогна финансово Фондация за доставката на топла храна за възрастни хора

Финансова помощ от 2000 лева предостави Община Мездра на Фондация "Проект Северозапад", която доставя топла храна на възрастни хора в 11 населени места, необхванати от Домашния социален патронаж.

Помощта е в отговор на молба, отправена от Фондацията. От месец ноември 2019 г., благодарение на създадената със съдействието на Общината Патронажна кухня, "Проект Северозапад" доставя ежедневно топла храна на повече от 90 нуждаещи се от селата Очин дол, Елисейна, Зли дол, Зверино, Игнатица, Оселна, Люти брод, Люти дол, Кален, Цаконица и Горна Бешовица.


"В настоящата кризисна ситуация обаче, за нас е невъзможно да се справяме с издръжката на социалната ни услуга с размера на таксата, която събираме от възрастните хора, а не считаме за редно да увеличим размера й. 

Обръщаме се към вас с молба да ни помогнете за закупуване на продукти за патронажната услуга, месечните разходи за които са на стойност около 1 500 лв. Молбата ни е да ни помогнете за период от месец и половина, за да успеем да преминем през този период на изпитания, като продължим грижата за възрастните хора с ежедневно доставяне на сготвена питателна храна", се казва в писмото, изпратено от Яна Рупева, директор на Фондация „Проект Северозапад“, до кмета на общината Иван Аспарухов.


Междувременно детските градини в гр. Мездра също подпомогнаха Патронажната кухня на Фондацията и Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания, като им предоставиха наличните на склад остатъчни хранителни продукти.  


"Да помогнем на възрастни хора от 11 села! Можете да ни подкрепите като изпратите дарителски SMS на номер 17 777 с текст ZA BABA или като направите дарение на https://bit.ly/2WBRbS4. Изберете удобен за вас начин и на: https://severozapad.net/help-us.html

Нуждаем се от тази помощ повече от всякога! Благодарим ви от сърце за подкрепата!",  апелират от Фондация "Проект Северозапад".  


Вижте още

Кампания събира средства за ремонт на театралния салон в Търнак

Народно читалище "Васил Левски 1899" от белослатинското село Търнак се включи в инициативата "Щедрият Вторник 2020" с дарителска кампания за ремонт на покрива и тавана на театралния салон . Кампанията ще продължи до края на месеца, обясни председателят на читалището Виолета Кръстева: "Нашето читалище кандидатства към акселератора "Щедрият..

публикувано на 02.12.20 в 16:33

Метеоролог: Без сняг ще изпратим 2020 година

Без сняг ще изпратим настоящата година. По Коледа също не се очаква да има снежинки. За Никулден ще бъде слънчево и топло.  Средната месечна температура за равнинната част на област Монтана през декември ще е между 0 и 1 градуса, а за планинската от минус 8 до минус 3, прогнозира Леночка Ангелова, началник на Хидрометеорологична обсерватория в..

публикувано на 02.12.20 в 16:06

82 са новите случаи на коронавирус във Врачанско

Три жени, заразени с коронавирус, са починали във Врачанско през изминалото денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция . Става въпрос за 78-годишна врачанка, която е загубила битката за живота си в МБАЛ "Христо Ботев", в МБАЛ "Свети Иван Рилски" - Козлодуй" е издъхнала 85-годишна жена от Мизия, а 73-годишна жена от Малорад е починала в..

публикувано на 02.12.20 в 15:41

Разширяват базата на училище "Иван Вазов" във Видин

Материалната база на основно училище "Иван Вазов" ще бъде разширена по проект на Община Видин. Това ще позволи на най-голямото основно училище в града да премине към едносменен режим на обучение.   Проектното предложение на Общината е одобрено по програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване,..

публикувано на 02.12.20 в 15:35

Видинска детска градина спечели конкурс за здравословно хранене

Видинската детска градина "Зорница" спечели първа награда в конкурс, организиран по национална детска програма за балансирано хранене. Програмата "Нестле за по-здрави деца" премина в 6 модула, свързани със здравословното хранене, обясни директорът на детското заведение Светлана Петкова: "Първият модул беше "Хапвай питателна и разнообразна..

публикувано на 02.12.20 в 13:37

Призови места за солистки на "Шоколадче" от Лом

Микаела Коцева и Лияна Любенова от вокална група "Шоколадче" в град Лом спечелиха съответно първо и  второ място от музикален конкурс в Италия- International Contest "All colours of art". "В този конкурс в Италия участваха две от солистките на вокална група "Шоколадче". Микаела е на 12 години, Лияна е на 10 години. Те участваха в..

публикувано на 02.12.20 в 13:01

Без масови уволнения от началото на епидемията в област Монтана

Работодателите спазват мерките за работа в условията на епидемия от коронавирус, сочат данните на Инспекцията по труда в Монтана. От началото на годината са извършени 753 проверки. От началото на извънредното положение те са 550, като 355 са били целенасочени за спазване мерките срещу инфекцията, съобщи инж. Димитър Петров, директор на областна..

публикувано на 02.12.20 в 12:39