Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иван Аспарухов призова за плащане на местните данъци

| обновено на 03.04.20 в 10:48
Кметът на община Мездра Иван Аспарухов отправи призив към своите съграждани, които са на бюджетна издръжка, да внесат данъците си , за да подкрепят общинския бюджет. Средствата са необходими за дейностите, свързани с борбата с новия коронавирус. 

Ето и призивът на кмета на Мездра:

Уважаеми съграждани,

В условията на извънредно положение в Република България на Община Мездра й се налага да прави значителни непредвидени разходи, свързани с въведените превантивни мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. За съжаление, средствата за това в общинската хазна са крайно недостатъчни. Ето защо в борбата с новия короновирус разчитаме изцяло на приходите от местни данъци и такси.

В тази връзка се обръщам с призив към всички данъчно задължени лица, които за заети в бюджетната сфера, да внесат дължимите от тях местни данъци и такси. По този начин ще подкрепите общинския бюджет и извънредните разходи, които правим в неравната битка със заразата. За да опазим живота и здравето на нашите родители, деца, близки и приятели.

В тези трудни времена, повече от всякога, институциите, от една страна, и гражданското общество, от друга, трябва да сме единни, да си помагаме взаимно. За да се справим заедно с огромното изпитание, пред което сме изправени. 

Убеден съм, че бъдещето на нашия дом - община Мездра, е в споделената отговорност!

Препоръчваме да платите задълженията си за местни данъци и такса смет като използват един от следните начини:

• безкасово по банков път в Банка „ДСК“ ЕАД по сметката на Община Мездра;

• в брой или чрез ПОС устройство в Центъра за услуги и информация на гражданитекъм Община Мездра;

• в пощенските станции на „Български пощи” ЕАД;

• на касите на Изипей (Easypay) или в „Обединена българска банка“ (ОББ) АД;

• в Кметствата по населени места.

ИВАН АСПАРУХОВ,

Кмет на община Мездра


Галерия

Вижте още

Снимката на 3 юни 2020 година

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова". Целта е да бъдат улеснени хората, които събират капачки за благотворителност. Инсталацията е изработена от  Бисер Борисов  и негови приятели. Днес се проведе втората задължителна матура, която е по избираем от зрелостниците предмет. Във..

публикувано на 03.06.20 в 18:10

Дъжд и градушки през юни, температурите- до 37 градуса

Максимални температури до 37 градуса се очакват през юни. Месецът ще бъде дъждовен, възможни са и градушки. Астрономическото лято ще настъпи на 21 юни в 0 часа и 44 минути, съобщи Леночка Ангелова, началник на ХМО Монтана. Юни е най-дъждовният месец от годината, а причина за това е нахлуването на влажни океански маси от Северозапад. След петък..

публикувано на 03.06.20 в 17:37
На Рашов дол

В местността "Рашов дол" почетоха паметта на загиналите Ботеви четници

Повече от 30 родолюбиви българи от Мездра, Враца, София, Лютиброд и други селища от района на Искърското дефиле се събраха в местността "Рашов дол", за да почетат паметта на 12-те Ботеви четници, предвождани от Георги Апостолов и на двете овчарчета Герго и Петко, загинали на това свято място на 21 май (ст. стил) 1876 г. в сражение с турски аскер,..

публикувано на 03.06.20 в 17:14

Общински съветници от Мездра в постоянните комисии към НСОРБ

Националното сдружение на общините в България започна обновяването на своите постоянни комисии.  Кандидатурите на петима общински съветници от Мездра са включени в различни комисии.  Доктор Ивайло Тодоров е включен в комисия по здравеопазване, инж. Георги Валентинов и Тихомир Илчев - земеделие, гори, селски и планински райони, Яна Нинова -..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

230 души получават членски карти за ГЕРБ-Видин

Очаква се 230 души официално да бъдат приети в структурата на ГЕРБ-Видин днес . Това каза председателят на общинската структура на партията, Емилиян Енчев : "Ще връчваме карти на новоприети членове на ПП ГЕРБ, като съобразявайки се с изискванията за спазване на хигиенните мерки, с 30 % запълняемост на залата. Ще се ограничим вероятно до..

публикувано на 03.06.20 в 16:18

НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18

Националната агенция за приходите и бизнеса се обединиха около предложения за изменения на Наредба Н-18, обсъждани в поредица работни срещи. Агенцията представи проект на промени по време на работна среща с участието на министъра на финансите Владислав Горанов, изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова и екипа на приходното ведомство с..

публикувано на 03.06.20 в 15:50

Метално сърце за капачки вече и в парк "Рова" във Видин

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова". Целта е да бъдат улеснени хората, които събират капачки за благотворителност. Инсталацията е изработена от Бисер Борисов и негови приятели: "С колеги и приятели направихме това сърце за всички граждани. Някои казват: вашето е трето,..

публикувано на 03.06.20 в 15:50