Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кучето Пирин- ценител на кашкавала


В рубриката "97 лапи и 1 опашка" ви срещаме с кучето Пирин и неговия стопанин Иван Илиев. Пирин е кръстоска между хъски и лайка и е на четири години и половина. Много обича децата и е голям ценител на истинския кашкавал.

"Това куче го взехме за село по принцип. Беше много малко- нямаше 40 дена, и ни беше жал да го закараме на село. Оставихме го тук да поотрасне малко. Повече не си тръгна от нас, свикнахме с него и си остана с нас завинаги. Той даже и не е стъпвал на село. Името го избра майка ми, така се е казвало нейното първо куче, когато е била дете. Пирин сега тежи над 50 килограма. Обича да яде месо и кашкавал. И то кашкавал само истински, не яде имитиращи продукти, веднага ги разпознава. Най-голямата беля, която ми е правил, е да изяде 3D очилата ми и машинката за подстригване. И доста други неща е ял. Той, когато беше малък, оставаше сам и тогава ядеше разни работи, като дистанционни, обувки, чехли. През по-голямата част от времето живее вътре в апартамента, когато му е жега, излиза на терасата, има си колибка на терасата. Той е много добър, любопитен и обича много децата, много ги пази", разказа Иван Илиев.

Повече може да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Въртележки с кауза радват децата във Видин

Въртележки с кауза привличат все повече видински деца и са на път да станат едно от любимите им забавления. Поставени са в Крайдунавския парк и парк "Владикина бахча", до Кукления театър и до Средно училище "Цар Симеон Велики". Ползването им е безплатно, но тези, които пуснат левче или два, могат да се качат с предимство, а част от средствата ще отидат..

публикувано на 04.09.24 в 15:05

11 рок банди на "Чупрене Оупън еър"

Петото издание на бутиковия  рок фестивал "Чупрене Оупън еър" започва на 5 септември. Новото тази година е, че той ще се проведе в рамките на 3 фестивални дни- 5-ти,6-ти и 7-ми септември в белоградчишкото село Чупрене, каза за Радио Видин Ая Тропчиева,  един от организаторите: "Тази година е важно да се каже, че ще имаме доста..

публикувано на 04.09.24 в 12:00

Дидо и "DeeStoned" гостуват отново във Видин

Музикантът Деян Каменов /Дидо/ гостува отново в родния си град Видин, заедно с проекта си "DeeStoned". Концертът е на 6 септември, петък, от 21:00 часа в ресторант "Речна гара" на Дунавския бряг. Изненадите, които сме подготвили са много, каза за радио Видин изпълнителят: "Над 100-ина концерта в такъв акустичен вариант сме направили досега и..

публикувано на 04.09.24 в 10:30

Дете дарява своя творба на читалището в Бърдарски геран

11 - годишната Мария Минчева от Бърдарски геран дари макет на възрожденска къща на читалището в селото.  Момичето е част от танцовия състав, родът й по майчина линия от Бърдарски геран, а детето всяко лято си идва на село, каза председателят на НЧ "Съединение 1923" Ирина Босилкова:  "Мария е танцьорка в танцов състав "Палкенче", тя не е..

публикувано на 03.09.24 в 15:30

Министър Петко Николов: Няма да има производствена база на "Ел Би Булгарикум" извън Видин

Единствената производствена база на държавното млекопреработвателно предприятие остава във Видин.  Предвиждат се инвестиции за подобряване на материалната база, които ще започната още през този месец. Това увери  министърът на икономиката и индустрията Петко Николов след среща със служителите и ръководството на дружеството. "Ангажиментът..

публикувано на 03.09.24 в 15:00

Чипровското училище "Петър Парчевич" навършва 400 години

Община Чипровци се подготвя за голям празник. Тържествата са тридневни и са по повод празника на града, отбелязван на 6 септември.  С богата програма на 7 септември в Чипровци ще бъдат отбелязани 400 години от създаването на първото светско училище, съобщи директорът на Основно училище „Петър Парчевич“ Лена Георгиева: " В деня на 7 септември..

публикувано на 03.09.24 в 14:25

Училището в Брегово създава виртуален музей

Виртуален музей създават учители и ученици в СУ " Свети Свети Кирил и Методий" в Брегово.  Той ще представлява  дигитализирана информация, която отразява снимки, документи и спомени на очевидци,  историята, развитието, учителите през годините. Ще включва и виртуална разходка в училището, а поводът е  160 години от основаването на..

публикувано на 03.09.24 в 13:00