Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Мездра сътрудничи на НАП за обслужване на здравнонеосигурени

Снимка: Община Мездра

Във връзка с въведеното извънредно положение, включително ограниченията, свързани с придвижване между отделни населени места, Национална агенция за приходите (НАП) отправи молба до Община Мездра да осигури възможност на лица с прекъснати здравноосигурителни права да подават Декларация образец №7 "Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски", както и други документи, необходими за актуализиране на здравноосигурителен статус, чрез посредничеството на Общинската администрация.

В тази връзка, считано от днес, жителите на общината, които имат необходимост да подадат въпросните документи, могат да го направят всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа в Центъра за услуги и информация на гражданите, който се намира на партерния етаж в сградата на Общинска администрация - Мездра.

Съгласно указанията от НАП, експертите в Община Мездра не се ангажират с оказване на съдействие, даване на разяснения, предоставяне на допълнителна информация за размера на задължения за здравноосигурителни вноски, както и анализ на представените документи.  

В случай на необходимост, такава информация може да бъде получена от служители на приходната агенция чрез обаждане в офиса на НАП - Враца на тел. 092/ 6684 114 или на телефона за информация на НАП 0700 18 700 (на цената на един градски разговор за стационарни телефони и по стандартната тарифа на оператора при обаждане от мобилен телефон).

Служителите на Община Мездра установяват самоличността на лицето чрез проверка на лична карта или друг официален документ за самоличност, сканират представените документи и ги изпращат по електронна поща в офиса на НАП - Враца.
След входиране и обработка на документите, служител на НАП ще върне информация за резултата от обработката им по електронната поща на Община Мездра или на конкретното лице (в зависимост от изразеното желание), за да може същата да бъде предоставена за сведение на лицето.

Информацията за попълване и подаване на Декларация образец №7, както и образец на формуляра, може да намерите на интернет страницата на НАП, в рубриката "Здравно осигуряване": https://nap.bg/page?id=568

Вижте още

Снимката на 29 май 2020 година

С подобав аща почит и уважение белоградчишката общественост почете  170-годишнината от въстанието през 1850  г . В храма "Свети Велокомъченик Георги Победоносец" Негово високоблагоговейство свещеноиконом Рафаил отслужи панихида за геройски загиналите в огъня на въстанието борци за свобода.  През месец април 2020 година общият брой на..

публикувано на 29.05.20 в 18:00

Раздадоха храни на нуждаещи се хора от община Мездра

100 хранителни пакета на стойност над 2000 лева са раздадени на крайно нуждаещи се жители на община Мездра. Помощта е осигурена от фондация Адра България, която от няколко години си партнира с общината, обясни директорът на организацията Мариян Димитров.  "Информация за уязвимата група хора ни бе подадена от социална служба към..

публикувано на 29.05.20 в 17:21

"Живейте цветно" - видеоклип с послание за Световния ден без тютюнев дим

"Живейте цветно, без тютюнев дим!". Призивът отправя екипът на Общински съвет по наркотичните вещества Видин в специален видеоклип, създаден по повод Световния ден без тютюнев дим - 31 май. Целта е повече хора да осъзнаят последствията от вредния навик и да се откажат от него, обясни Силвия Нелчева, социолог в организацията: "Клипчето направихме с..

публикувано на 29.05.20 в 17:17

Очаква ни горещо и сухо лято

Горещо лято, с по-малко валежи, очакват синоптиците. Прогнозата, направена от специалистите в Българската академия на науките е дългосрочна, поясни Леночка Ангелова - началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана: "Лятото се очаква да бъде с екстремални максимални температури и с валежи, по-малки от месечните норми. Горещо..

публикувано на 29.05.20 в 17:00

Обвиняем за опит за изнасилване на жена е предаден на съд от прокуратурата в Лом

Обвиняем за опит за изнасилване на жена е предаден на съд с акт на Районна прокуратура - Лом. Прокуратурата е  внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Н. (на 31 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление- опит за изнасилване.  Обвиняемият е осъждан два пъти за изнасилване и блудство, но е..

публикувано на 29.05.20 в 16:57

820 зрелостници в област Монтана на матура по български език и литература

Първият държавен зрелостен изпит ще се проведе в 18 училища в региона. За първи път това ще стане в условията на извънредна епидемична обстановка заради коронавируса.  "Учебните заведения са готови да посрещнат зрелостниците, при спазването на всички мерки" , съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Трайка..

публикувано на 29.05.20 в 16:47

16% e безработицата в област Видин, 152-ма постъпили на работа през последния месец

През месец Април 2020 г. общият брой на регистрираните безработни в област Видин е 6205, съобщават от Дирекция "Бюро по труда" Видин. Безработните, регистрирани във Видин са 3 379, в ДБТ – Кула 692, а в ДБТ - Белоградчик са регистрирани 2134 безработни. През месеца равнището на безработица в област Видин е 16.40 % /за ДБТ - Видин е 11.77%,..

публикувано на 29.05.20 в 16:35