Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До Великден заводът на "СЕ Борднетце" в Мездра няма да работи

Ръководството на “СЕ Борднетце - България“ ЕООД удължи с още една седмица временното преустановяване на работа на заводите на дружеството в Мездра и Карнобат за производство на компоненти за международната автомобилна индустрия. Така вместо до 12 април, двете локации ще останат затворени до 20 април 2020 г. (включително).

Решението е взето, предвид епидемиологичната обстановка в страната, обявеното извънредно положение в Република България и допълнителното удължаване периода на временното спиране на производството в заводите на клиентите на компанията.  Планираното към момента възобновяване на работа на двете локации е 21.04.2020 г. (вторник).

От дружеството уведомяват своите работници, че заплатите за месец март са изплатени в пълен размер и без забавяне на 07.04.2020 г., а ваучерите за храна ще се раздават по график от втория ден след възобновяването на нормалния работен процес в компанията.


Ето пълният текст на съобщението от “СЕ Борднетце - България“ ЕООД, публикувано на официалната страница на дружеството във facebook:

"!ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

Уважаеми колеги,

Информираме Ви, че предвид епидемиологичната обстановка, обявеното с решение на Народното събрание извънредно положение в България и допълнително удължаване периода на временното спиране на производството в заводите на нашите клиенти, неработният период за „СЕ Борднетце - България“ ЕООД, локация Карнобат и локация Мездра, се удължава до края на календарна седмица 16.

Планираното към момента възобновяване на работа за локация Мездра е на 21.04.2020 г. (вторник).

През календарна седмица 16 за локация Карнобат се планира частично започване на работа в проекти „АБТ“ и „Батерия“ в намален числен състав. Възобновяването на работата по всички проекти е на 21.04.2020 г. (вторник).

По отношение на нуждата от индивидуални работни графици, моля обърнете се към преките си ръководители или мениджърите на отдели.

Заплатите за месец март са изплатени в пълен размер и без забавяне на 07.04.2020 г. Ваучерите за храна ще се раздават по график от втория ден след възобновяването на нормалния работен процес в компанията.

Предоставянето на платен годишен отпуск се извършва в съответствие с разпоредбите на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 г., поради което не е необходимо попълването на молби за ползване на отпуск от Ваша страна.

Бъдете здрави!"


Вижте още

Снимката на 3 декември 2020 година

Коледен базар  отвори врати във Вършец . Базарът се намира в центъра на града, където са разположени 10 нови еднотипни къщички. 28 социални дома у нас ще бъдат закрити, сред тях са тези в Куделин, община Брегово и Говежда в община Георги Дамяново . Това обяви социалният министър Деница Сачева, която коментира доклада с констатациите на..

публикувано на 03.12.20 в 18:05

Полицаи потушават конфликт в Дунавци

Засилено полицейско присъствие има в Дунавци. Сигналът е подаден от кмета Димо Скорчев, с цел да предотврати конфликт между две фамилии от ромския квартал: "По телефона ми се обадиха, че в центъра в ромския квартал са дошли 4 черни коли и са слезнали по 4 човека от кола. Имало е и един джип със собственик- човек от Дунавци. Съответно се обадих..

публикувано на 03.12.20 в 17:50

Приключва ремонтът на булевард "Арнолди” в Монтана

До 15 декември трябва да е готова реконструкцията на булевард "Арнолди" в Монтана. Булевардът не е ремонтиран отпреди 40 години. Той е важна пътна артерия, която разделя двата големи жилищни квартала "Младост” 1 и 2, каза кметът Златко Живков: "Той беше в безобразно състояние, той нямаше нищо общо с улица, камо ли с булевард, въпреки че по..

публикувано на 03.12.20 в 16:40

Рецидивист отива на съд за грабеж над 95-годишен пенсионер във Василовци

Окръжна прокуратура - Монтана е предала на съд 31-годишен мъж от село Василовци по обвинение за извършен от него грабеж, съобщават от прокуратурата. Мъжът е многократно осъждан, като последното му наложено наказание "лишаване от свобода" е изтърпял през август. След по-малко от месец той извършил престъпление срещу самотно живеещ в същото село..

публикувано на 03.12.20 в 15:54

55 са новите случаи на коронавирус във Врачанско

Трима души, заразени с коронавирус, са починали през вчерашния ден във Врачанско, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Става дума за 76-годишна жена от Бутан, която е издъхнала в козлодуйската болница, 72-годишен мъж, починал в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца и мъж на 73 години от града, който е починал в белодробната болница. Четирима от..

публикувано на 03.12.20 в 15:42

Първи коледен базар във Вършец

Коледен базар отвори врати във Вършец. Базарът се намира в центъра на града, където са разположени 10 нови еднотипни къщички, изработени специално за подобни събития.  Базарът бе открит официално от заместник-кмета Петър Стефанов , който пожела здраве и празнично настроение на хората от града и техните гости. Той подчерта, че така ще се даде и..

публикувано на 03.12.20 в 15:21

Залесиха района на язовир Дъбника край Враца

280 дръвчета са засадени около язовир Дъбника до Враца. Инициативата е на сдружението "Заедно за язовир Дъбника". Акцията приключи само за един ден, каза Владислав Йорданов от организацията: "Дърветата бяха много хубави - чинар, дъб...масово беше чинар, 70% от дърветата бяха чинар, големи между 4-5 метра. Явиха се много хора, което много ни..

публикувано на 03.12.20 в 15:05