Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пазарът във Видин отново работи (СНИМКИ+ВИДЕО)

19
Снимка: Радио ВИДИН

От днес видинският общински пазар отново работи, след като бе затворен преди три седмици със заповед на кмета Цветан Ценков, като превантивна мярка срещу разпространението на COVID-19. В понеделник, 6 април, министърът на здравеопазването смекчи мерките, свързани с тържищата, за да се даде възможност на земеделските производители да пласират продукцията си.

В първия работен ден на видинския пазар след карантината не липсват както търговци, така и пазаруващи. Служители на Общинско предприятие "Пазари и паркинги" следят за спазване на противоепидемичните мерки, не се допускат посетители без предпазни маски и струпване на хора. Указано е еднопосочно движение, начертани са стрелки за правилната посока и забранителни линии за дистанция между продавачите и купувачите. Засега се търгуват предимно зеленчуци и разсад, обясниха търговци:

"Повечето хора идват за домати и пр., за магазините в страни трябва да мине доста време, за да заработят с нормални продажби. Снощи всичко беше дезинфекцирано, следобед ще ни изгонят, в 17 часа ще дойдат пак да дезинфекцират всичко... Дано да мине всичко по-бързо, защото като няма пари, лоша работа..."


Членове на областния кризисен щаб провериха на място как се извършва дейността на пазара във Видин и спазват ли се противоепидемичните мерки.

"От предприетите мерки съм доволен, но не съм доволен, че нашите съграждани нямат самосъзнанието за самосъхранение и съхранение на живота и здравето на околните. 1/3 от посетителите на пазара са дошли просто на разходка, а не да си пазаруват. Самосъзнанието го няма и от това ми е болно. Иначе няма основания за налагане на глоби, няма струпване, спазва се дистанцията, всички са с маски. Поздравявам кмета на Община Видин за организацията. Дали сме възможност на нашите зеленчукопроизводители да си пласират продукцията, но призовавам за самосъзнание на всички"
, обясни председателят на щаба и областен управител на Видин Момчил Станков.


Вижте още

Кметът на Видин Цветан Ценков: Ситуацията е овладяема, обсъждаме облекчаване на някои мерки

Ситуацията с пандемията във Видин е овладяема, няма повод за паника и притеснения. Това заяви за Радио Видин кметът, д-р Цветан Ценков. В болницата ежедневно се приемат и изписват болни. Обсъждат се варианти за облекчаване на някои от наложените мерки, допълни той: "Това, което е общоприето за държавата, се спазва и във Видин. Дори искаме да пуснем..

публикувано на 29.11.20 в 15:52
Огнян Ценков в студиото на Радио ВИДИН

Бившият кмет на Видин Огнян Ценков- доброволец в областната болница

Огнян Ценков е доброволец отскоро в МБАЛ "Света Петка". За Радио Видин подбудите за това свое действие, той определи така: "Във връзка с публикувания апел на ръководството на нашата болница за необходимост от доброволци за санитари и хора за пропускателния режим, подадох заявление като човек, желаещ да е доброволец в пропускателния режим и сега съм в..

публикувано на 29.11.20 в 14:53

21 случая на заразени с COVID-19 във Враца в събота

21 нови случаи на Коронавирус са регистрирани в област Враца за 28.11.2020 г. Всички новообявени случаи са на домашно лечение. В община Бяла Слатина са регистрирани 5 случаи, като от гр. Бяла Слатина са три жени, съответно на 63 г., 37 г. и 85 г. С положителни резултати за Коронавирус са и 74 г. мъж от с. Търнава, както и 53 г. мъж от..

публикувано на 29.11.20 в 14:24

Тийнейджърка предизвика ПТП

Тийнейджърка предизвика тежка катастрофа, при която по чудо се отърва без жертви, съобщават от полицията във Враца. Инцидентът е станал вчера на пътя от село Търнак към Бяла Слатина. Ле автомобил, управляван от М.И. от Червен бряг е катастрофирал. При сблъсъка е пострадала возещата се на задната седалка С.И. на 64 години от същия град...

публикувано на 29.11.20 в 11:36

Кризисният щаб в Лом затвори училищата седмица преди заповедта на здравния министър

Всички училища на територията на община Лом са затворени още в началото на тази седмица, заради влошената епидемиологична обстановка, увеличения брой на заболели от COVID – 19 и претоварване на здравната система.   По настояване на кмета Георги Гаврилов, бе свикан Общинския кризисен щаб, който разгледа предложенията на директорите на..

публикувано на 29.11.20 в 11:10

Никой не знае дали ще пуснат ледената пързалка във Враца

Децата във Враца чакат с нетърпение началото на декември, когато по традиция запалват светлините на коледното дръвче. Тази година, подобно на предходните две, на централния площад ще има и ледена пързалка. Малцина обаче са наясно дали тя ще работи след въвеждането на нови, по-строги противоепидемични мерки от правителството. Пред..

публикувано на 29.11.20 в 09:33

Отлагат коледните изяви в Мездра

Ден след въвеждане на мерките от заповедта на здравния министър с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 у нас, те вече са в сила в Мездра. Прекратили са работа всички кафенета, кафе сладкарници дискотеки и фитнес клубове. Заведенията за хранене могат да предлагат само храна за вкъщи. Служителите в учрежденията ще могат да ползват..

публикувано на 29.11.20 в 10:30