Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заработи пазарът в Мездра

2
Снимка: Петко Котларски

В Традиционния ден- четвъртък, в Мездра възстанови дейността си Общинскит пазар. Работещите в Общинското предприятие "Чистота" предварително изпълниха изискванията на карантината- преместиха масите на необходимото разстояние, определен бе вход и изход от пазара, за да се движи пътникопотока в едната посока. Земеделските производители очаквано са доволни от това решение, тъй като продукцията им няма да загине. Хората не са много, но търговията върви.За съжаление много от пазаруващите - млади и стари бяха без предпазни маски на лицата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Електробуси ще возят до селата край Враца

Съвсем скоро Враца ще се превърне в първата община не само в България, но и на Балканите, с напълно модерен и екологичен градски транспорт . В рамките на одобрения проект по Плана за възстановяване градът ще разполага с 6 новопроизведени електробуси, съобщиха от общинската управа. Новият подвижен състав ще обслужва изцяло линиите на..

публикувано на 08.08.24 в 09:47

Магурата става сцена на спектакъла "Възкресението на Евридика"

На 17 август от 13 часа  в п ещера Магура  край Белоградчик  спектакъл ще потопи зрителите в света на древните траки и мегалитната цивилизация по нашите земи. "Възкресението на Евридика" е музикално-драматургично сценично произведение, в което зрителите могат да се потопят и да съпреживеят митичния разказ за Орфей и Евридика, за любовта,..

публикувано на 08.08.24 в 08:30

Кметът на Козлодуй е възстановила в хазната на Общината 76 000 лв., изхарчени за козметични процедури

Проверка на Сметната палата е установила, че от бюджета на Община Козлодуй са похарчени 50 000 лева за козметични процедури, бельо, козметика и други стоки и услуги, които не са свързани с дейността и функцията на местната управа.  В одитния доклад е посочено, че кметът Маринела Николова е възстановила неправомерно изразходваните средства.  Одитът на..

публикувано на 08.08.24 в 07:52
Йоана Георгиева

Снимката на 7 август 2024 година

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Със заповед на..

публикувано на 07.08.24 в 18:00

Съд наказа със затвор трафикант на мигранти във Врачанско

Съдът наложи е фективно наказание „лишаване от свобода“ и глоба на мъж за незаконно подпомагане на мигранти във Врачанско .  На 2 юни тази година, на околовръстния път на Враца, в местността Дърводелци, обвиняемият използвал товарен автомобил, за да подпомогне 17 чужденци от Сирия и Ирак да преминат нелегално в страната. Сред мигрантите, които не..

публикувано на 07.08.24 в 16:35
Снимката е илюстративна

Детска кухня помага на бедни семейства в Лом

Започна проектът „Детска кухня“ , който се реализира от Агенцията за социално подпомагане и Община Лом, съобщават от местната управа. Целта е осигуряване на здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години, които са от: • семейства без доходи или с ниски доходи, които не са в състояние или са в затруднение да осигурят здравословно и..

публикувано на 07.08.24 в 14:24

Голяма авария остави Лом без вода

Голяма авария остави Лом и околните села без питейна вода днес. Авария на напорния водопровод от село Добри дол е причина град Лом и прилежащите села днес да нямат питейна вода. Според информация от община Лом спукана тръба при помпената станция е причина за това. На среща с кмета на Лом е управителя на ВиК Монтана. От водното дружеството се..

публикувано на 07.08.24 в 13:00