Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Раздадоха хранителни пакети в община Бойчиновци

Снимка: Любо Андреев

Хранителните продукти, осигурени по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2”, бяха раздадени на социално слаби хора от община Бойчиновци. Доставката на хранителните пакети от по над 35 кг стана съвместно с БЧК.

"Раздадохме пакети с хранителни продукти от първа необходимост, които съдържат брашно, леща, боб, ориз, месни консерви...", обясни заместник кметът на Община Бойчиновци Таня Петрова.

До 39 души от община Бойчиновци достигнаха хранителните пакети.

"Те са включени в проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания". Ние сме благодарни, за пореден път се включваме в такава инициатива, съвместно с БЧК да подпомогнем най-нуждаещите се хора. Бихме се радвали, ако има пак дарители, които да подпомогнат нуждаещите се хора, бихме се включили и бихме раздали продукти от  първа необходимост."

Доставката на храните се реализират по програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2017-2019 година“.


Вижте още

Намалява безработицата в общините Кула, Макреш, Бойница и Грамада

С 122-ма намаляват безработните спрямо същото тримесечие на миналата година, отчитат в Дирекция "Бюро по труд"- Кула за общините Кула, Макреш, Бойница и Грамада.  През първото тримесечие на 2022 г. (януари-март) средномесечният брой на регистрираните безработни лица в Дирекция "Бюро по труда” - Кула (общини Кула, Макреш, Бойница и Грамада) е 588...

публикувано на 25.05.22 в 08:40

4 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада

100 са новите случаи на коронавирус в България за изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Това са 4% от направените 2 501 теста. 470 пациенти са в болница, от които 40 - в интензивно отделение. 3-ма души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията. В Северозапада новите случаи са 4 - 3 в област Враца и 1 във..

публикувано на 25.05.22 в 07:52

Почетни значки и отличия за педагози от Монтана

По повод 24 май кметът Златко Живков връчи почетни значки на община Монтана на петима педагози.   Почетна значка на община Монтана получиха Енеза Ангелова, председател на СБУ Монтана, доц.д-р Ваня Иванов, директор на Регионалния исторически музей, актрисата и режисьор на театралната трупа за деца Ирина Димитрова, директорът на 10-та детска градина..

публикувано на 24.05.22 в 16:31

Лом отбеляза 24 май

С празничен концерт пред сградата на Народно читалище "Постоянство 1856” в Лом отбелязаха Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.   Кметът д-р Георги Гаврилов поздрави присъстващите, след което награди изявени ломчани за принос в образованието, изкуството и духовността...

публикувано на 24.05.22 в 15:27

Белоградчик отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий

С празнично шествие от художествена галерия "Вълчо Вълчев“, започна отбелязването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Белоградчик. Начело с духовата музика към Народно читалище "Развитие 1893“ и мажоретния състав при Детския комплекс, шествието премина по централната улица на..

публикувано на 24.05.22 в 15:20

Монтана почете Светите братя Кирил и Методий

С тържествен концерт на площад "Жеравица” в Монтана отбелязаха 24 май. Духов оркестър "Дико Илиев” към народно читалище "Разум” изсвири химна на българската просвета. Поздрав към жителите и гостите на Монтана отправиха деца от 1-во училище „Свети Кирил и Методий” със страхотна постановка „Светлина на словото”. Кметът Златко Живков поздрави жителите на..

публикувано на 24.05.22 в 15:09

Жена скочи от кола в движение, за да се спаси

Жена скочи в движение от автомобила на мъжа си, за да се спаси от него. Информация за шокиращия инцидент има в днешния бюлетин на полицията във Враца. Към 17:15 часа в понеделник в РУ - Враца бил получен сигнал за жена, която е скочила в движение. След бързи издирвателни мероприятия е открит автомобила, който бил управляван от 39-годишен..

публикувано на 24.05.22 в 15:00