Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 мъже и жени от област Враца чакат проби за COVID-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

14 мъже и жени, които живеят в област Враца, чакат да разберат дали са заразени с коронавирус. Окончателните резултати трябва да дойдат от Националната референтна  лаборатория, съобщиха от РЗИ. За последните 24 часа там са изпратени 3 проби на пациенти в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Враца, позната като Тубдиспансера. Нови 15 жители на областта са поставени под карантина през изминалото денонощие. Към момента под изолация са 349 човека, а от началото на епидемията- 1 435. 126 съвместни проверки са извършили контролните институции през последните 24 часа, а от началото на обявеното извънредно положение инспекциите са общо 2 959.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Белоградчишки скали

Снимката на 29 август 2024 година

Северозападът  има какво да покаже, а комбинацията от добре изградена мрежа от къщи за гости, местни ферми и и винарски изби привлича туристите, казва Елеонора Йосифова, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.  Преоткриват го и велосипедисти, а отделно от това, има богат календар от събития, които представят фолклора и културата на..

публикувано на 29.08.24 в 18:05
Златко Живков, кмет на община Монтана

Осигурен е превоз за ученици от монтански квартал

И през тази година Община Монтана ще осигури ежедневен превоз на 241 ученици от кв. „Кошарник“ до шест приемни училища в града, съобщи кметът Златко Живков. Дейността е част от проект, финансиран по Националната  програма на Министерството на образованието и науката „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“. Договорът е подписан с..

публикувано на 29.08.24 в 14:47

Двете училища в Белоградчик стават средищни

Общинският съвет в  Белоградчик проведе редовно заседание. Съветниците приеха решение относно включване на НУ „Васил Левски” в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025 г. През идващата учебна година в началното училище ще се обучават 10 ученици в задължителна училищна възраст от населени места, в които няма училища...

публикувано на 29.08.24 в 14:29

Детска кухня ще помага на бедни семейства в Мездра

След подписано партньорско споразумение с Агенцията за социално подпомагане (АСП), от началото на месец септември Община Мездра ще започне изпълнението на дейностите по проект „Детска кухня“ , финансиран по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд+, съобщават от местната управа...

публикувано на 29.08.24 в 12:02

Видинският драматичен театър открива новия творчески сезон

С репетиции на нова пиеса Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще открие новия творчески сезон, съобщават от културната институция във Видин . Първата репетиция „на маса“ ще бъде в неделя, 1 септември, тя ще даде старт на новия творчески сезон - 2024/2025 г. Заглавието, което видинският театър ще подготви за публиката е „Бог високо“..

публикувано на 29.08.24 в 12:00

Тече ремонт на тротоари в община Ружинци

Тротоари в село Ружинци са основно ремонтирани, информира Александър Александров , кмет на общината: "Извършихме основен ремонт на тротоарите на улица "Георги Димитров". Това са два участъка, на които през годините се случваха много аварии заради ВиК инсталацията. След като вече подменихме водопровода, няма да има такива. Вследствие на тези аварии..

публикувано на 29.08.24 в 11:30

Още едно село в Монтанско е на воден режим

Още едно населено място в община Чипровци минава от днес на воден режим . Към момента в 12 села на територията на област Монтана има нарушено водоподаване заради сушата. Железна е четвъртото село в община Чипровци, което е засегнато от липсата на вода. Чешмите остават сухи от 17:00 до 07:00 часа сутринта. За общинския център ще се..

публикувано на 29.08.24 в 09:55