Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови 44 акта за неносене на предпазни маски в Монтанско

Снимка: Радио Видин

От началото на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирус в ОДМВР Монтана са образувани 31 досъдебни производства и 64 преписки за неспазване на наложени карантинни мерки по чл. 355 от НК. Съставените актове по Закона за здравето са 466, като 280 от тях са за неносене на предпазни маски на обществени места. През изминалото денонощие в областта са съставени още 44 акта за неносене на предпазни маски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 4 септември 2024 година

България е на второ място в Европа по брой на горските пожари , това заяви областният управител на Видин Ани Арутюнян на работна среща с цел превенция и конкретни действия в случай на възникване на горски пожари в региона. Областната администрация се включва в националната информационно-образователна кампания "Безотговорността е най-опасната искра"...

публикувано на 04.09.24 в 18:10

Над 100 души в Монтана днес си инсталираха приложение еЗдраве.

Над 100 души в Монтана днес си инсталираха приложение еЗдраве.   При голям интерес премина днес инсталирането на телефона на приложението eЗдраве. На площад „Жеравица", пред сградата на Регионалната здравна инспекция, в центъра на Монтана, всеки желаещ може да го направи на телефон или таблет с мобилен интернет и валидна лична карта. Двудневната..

публикувано на 04.09.24 в 17:45

Разследват причините за смъртта на 17-годишен младеж от Монтанско

Прокуратурата в Монтана установява обстоятелствата за евентуално извършено престъпление при смъртта на момче от село Замфирово . Според данните от полицията, в 03,30ч. през нощта на 3 септември, е получен сигнал от Спешна помощ в Монтана, че е докарано момче на 17 години, за което медиците установили, че е починало. Семеен скандал се е разиграл..

публикувано на 04.09.24 в 16:54

Богата програма за Врачанския есенен панаир

С богата културна програма Враца ще посрещне 135-ото издание на Врачанския есенен панаир, съобщиха от общинската управа, която е организатор на събитието.  Тази година първият концерт ще започне още на 13 септември (петък) с изява на сцената на местната рок група "Доктор`с Гого бенд" от 19:30 ч. Официалното откриване на панаира е на 14..

публикувано на 04.09.24 в 16:27

Областна администрация Видин се включва в кампания за превенция на горски пожари

България е на второ място в Европа по брой на горските пожари, това заяви областният управител на Видин Ани Арутюнян на работна среща с цел превенция и конкретни действия в случай на възникване на горски пожари в региона. Областната администрация се включва в националната информационно-образователна кампания „Безотговорността е най-опасната искра“:..

публикувано на 04.09.24 в 15:48

Първи фестивал на Турлашката кухня в село Салаш

За първа година в белоградчишкото село Салаш ще се проведе Фестивал "Турлашката кухня и занаяти".  Участниците ще имат възможност да опитат уникалните специалитети от турлашката кухня- бел муж, гньетени чушки с боб, косачко кисело, блага баница и много други местни храни, каза Даниела Иванова, секретар на читалище "Развитие":..

публикувано на 04.09.24 в 14:03

Традиционна българска седянка пресъздават в Старопатица

Традиционната българска седянка ще бъде пресъздадена от 19 часа днес в салона на читалище "Пробуда" в село Старопатица. Инициативата е под мотото "Бабо, разкажи ни..." , каза за Радио Видин секретарят на читалището Корнелия Велкова. "Обичаят "седянка" решихме да разработим съвместно с "Клуб на инвалида", град Кула и тази..

публикувано на 04.09.24 в 13:32