Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Димитрова: Методи на алтернативната медицина подпомагат укрепването на организма

Таня Димитрова, сертифициран специалист в областта на алтернативната медицина.
Снимка: Личен архив


Методи на алтернативната медицина могат успешно да ни помогнат по време на епидемията от коронавирус. На тях можем да разчитаме както за намаляване на стреса в дните на изолация, така и за укрепване на организма като цяло, обясни в предаването "Направление здраве" магистър- фармацевтът и сертифициран специалист в областта на алтернативната медицина Таня Димитрова. Тя представи някои от тези методи и случаите, в които можем да разчитаме на тях:

"Етеричните масла представляват концентрирани течности и това, което трябва да знаят хората, е, че могат да повлияят много добре с етерични масла при правилно използване. Един от методите на повлияване е чрез вдишване, тоест дифузия. За целта могат да се използват аромалампи или дифузери. Хората, които нямат такива, могат да използват накапване на етеричното масло върху хартиена салфетка, памучна материя или да потопят дървени пръчици в чаша с вода, в която са накапани съответните етерични масла. Масла, които помагат за заздравяване на организма, укрепване имунитета, са лавандула, евкалипт, мента, лимон, карамфил."

Друг интересен метод на холистичната медицина е Баховата терапия, обясни Таня Димитрова:

"В началото на 20-те години на миналия век д-р Едуард Бах по емпиричен път е открил силата на тези цветни еликсири и е направил оригинални свои собствени композиции, които се използват и до днес. Особено напоследък тази терапия много нашумя, защото е много лека, те са приготвени по "слънчевия метод", чрез т. нар. мацерация - извличането на водни разтвори на силата на цъфтящите растения и могат да се използват от всички хора."

За да бъде едно масло целебно, то трябва да има съответното качество. Затова съветът на специалиста е  да се използват т. нар. терапевтичен клас масла, които са 100% чисти и сертифицирани.

Таня Димитрова се надява в бъдеще да бъде полезна със своя опит в една от големите медицински практики във Видин, където планира да провежда консултации и да насочва хората в тази област.

Чуйте повече в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В "Музикална зона" на 25 април 2024 слушаме сръбската блус китаристка и певица Ана Попович

Родена в семейството на блус китарист, на петнайсет взима китарата на баща си. Много скоро той осъзнава, че дъщеря му го превъзхожда многократно с таланта си. Ана завършва реномирани учебни заведения в западната ни съседка и в Холандия. Способностите и се изявяват на сцени по цял свят. Работи с големи имена сред музикантите и сред..

публикувано на 25.04.24 в 09:00

Дора и нейният сладък свят

Днес ще ви срещнем с една дама, с която отдавна искаме да ви запознаем. Тя е затвърдена като професионалист в нашия град, и не само, защото нейното име е познато в цялата страна. Става популярна с бисквитите, които рисува и декорира. Но преди да ви разкажем историята за професионалния път на Дора Любенова , ще ви запознаем с нейното минало...

публикувано на 24.04.24 в 17:00

Стартира онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца"

Онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца" организира Мариана Асенова, журналист, експерт в сферата на образованието, културата и природата. Тя е и създател на Горското школо "Великото навън".  За Мариана Асенова промяната в поведението и мисленето на родители и деца е мисия: "Всички деца се раждат будни, абсолютно съм уверена..

публикувано на 24.04.24 в 13:45

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Като екстремно изживяване диригентът Петър Димитров определи концерта на Симфониета Видин, който ще дирижира тази вечер. В програмата са включени произведения на Рахманинов, Пучини, Верди и Маскани. Солисти са тенорът Бойко Цветанов, сопраното Евгения Ралчева и пианистката Анелия Господинова. Концертът е предизвикателство за нас, каза..

публикувано на 24.04.24 в 14:00

По-малко ще са гласуващите в община Кула на 9 юни

Дванадесет са секционните избирателни комисии в община Кула за изборите на 9 юни, с една по-малко в град Кула заради намаляване на населението. Закрива се секционно избирателната комисия в бившата детска градина. Жителите на града ще могат да гласуват машинно и с хартиена бюлетина.  Четири са избирателните секции в Кула. Хората в селата ще..

публикувано на 24.04.24 в 09:00

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

В жилищен блок "Янтра" 2 във Видин искат асфалт пред входа си

Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от дома им се превръща в изпитание. Налага се с тухли и камъни да правят пътека, за да могат да..

публикувано на 23.04.24 в 14:13