Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Шпатов гостува онлайн на врачанската библиотека

Снимка: РБ"Христо Ботев"- Враца

Писателят Александър Шпатов е поредният автор, който гостува виртуално на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца. Събитието е днес от  15:00 часа. 


Александър Шпатов ще бъде специален гост на шестото представяне на автор в инициативата #ВкъщиСъмИЧета, организирана от екипа на "Аз чета". Кампанията цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно, като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги и бъдещи творчески проекти в онлайн разговор. Предаването на живо отново ще се осъществи през фейсбук страницата на библиотеката. 


Александър Шпатов е автор на сборниците #НаЖивоОтСофия /2014, преведен и на английски под заглавие #LiveFromSofia/, както и на Том 2.0 /2015/, в който са събрани разкази от първите му три книги: Бележки под линия /2005/, Разкази под линия /2008/ и Календар с разкази /2011/. Отличен e с Наградата "Южна пролет" 2005 за най-добър дебют, както и с Наградата за литература на Столична община за 2015 г. Шпатов е председател на Сдружение за градски читални и главен инициатор на проекта читАлнЯта в Градската градина на София. Един от гостуващите автори е в програмата "Писател назаем", организирана от сайта "Аз чета". Александър Шпатов е съставител на безплатния електронен сборник с разкази на водещи български писатели "Декамерон 2020", проект на Сдружение за градски читални. Във Враца е познат от гостуванията си в "Нощ в библиотеката" и първото издание на литературния фестивал "Враца - книжен град", организиран през септември 2019 година от Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца. 


Александър Шпатов за предстоящото гостуване:

"Познават ме във Враца и ще е интересна срещата... Ще говорим, разбира се и за проекта "Декамерон 2020". Там могат да се намерят интересни разкази от най- добрите български автори онлайн...В момента повече съм читател отколкото писател. Проекта за библиотеките в парка в момента е спрял поради ситуацията, в която се намираме. Ще трябва да измислим начин как да се връщат книгите, когато му дойде времето..."
 


Всеки може да се включи с въпроси към Александър Шпатов като ги напише в коментар под живото излъчване по време на разговора, изпрати предварително до библиотеката като съобщение във фейсбук страницата или на имейл: libvratsa@libvratsa.org.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Парк

Врачанският театър закрива сезона с постановки на открито и свободен вход

Драматично-куклен театър - Враца ще закрие настоящия театрален сезон на 11 юли (четвъртък) 2024 г. с постановки на откритата сцената в парк "Дъбника" в града, съобщават от културния институт. Патрон на събитието е кметът на община Враца Калин Каменов.  Сутринта от 10.30 ч. най-малките театрални любители ще могат да се насладят на вълшебната..

публикувано на 10.07.24 в 16:25

Община Берковица стана собственик на терен за ръгби

Община Берковица стана собственик на имот, на който е изграден терен за ръгби. За стадиона от бюджета бяха платени 120 000 лева. Община Берковица се договори със собствениците на частен терен на градския стадион "Мрамор" с цел закупуване. На имота се намира игрището за ръгби. Общинският съвет гласува единодушно "за" закупуването му. Така..

публикувано на 10.07.24 в 15:40

Предлагат изграждането на магазин и пазар на мястото на закрития басейн във Видин

Приключи процедурата за промяна на предназначението на имота, където беше недовършеният строеж на закрит плувен басейн във Видин. Това стана ясно на обществено обсъждане за терена, което се проведе във Видин.  С проекта за Общ устройствен план се предвижда промяната на устройствената зона „Транспорт и комуникации“  и „Жилищна зона с преобладаващи..

публикувано на 10.07.24 в 15:17

Инспектори глобяват нарушители във Враца

За последните няколко седмици от звено “Инспекторат” съставиха близо 40 акта за нарушаване на местните наредби, съобщават от Община Враца . Основните санкции са за замърсяване на обществени пространства - паркове и детски площадки. Всички санкционирани своевременно са почистили замърсените площи, посочват от местната управа. Обект на..

публикувано на 10.07.24 в 14:00

Симфониета Видин ще изнесе концерт в Монтана

Класическа музика ще звучи на сцената в Монтана днес, 10 юли. Симфониета Видин ще изнесе концерт от 18:00 часа в Голямата зала на Общинския младежки дом в града. Програмата включва  Увертюра към операта „La Fiera di Venezia“ и Венецианска симфония от Антонио Салиери и Увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“ и Симфония № 41 в до мажор „Юпитер“ от..

публикувано на 10.07.24 в 11:33

Кола блъсна пешеходец в Монтана

Пешеходец е пострадал, след като е бил ударен от лек автомобил на пешеходна пътека в  Монтана , съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера, 9 юли, около 11,52 часа на бул. "Христо Ботев". Л ек автомобил, управляван от 76-годишен водач от гр. София, ударил пресичащия пътното платно на пешеходна пътека мъж, на 53 г. от гр. Монтана. Пробите за..

публикувано на 10.07.24 в 10:42

Влак удари автомобил на жп прелез във Врачанско

Лек автомобил, управляван от 80-годишен шофьор, опитал да премине охраняем железопътен прелез със спусната бариера, и бил блъснат от влак , съобщават от полицията във Враца . Инцидентът е станал вчера, 9 юли, около 08:50 часа. Шофьорът е транспортиран за преглед в болница. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. 

публикувано на 10.07.24 в 09:59