Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана е за прекратяване на първенството на Втора лига, Кариана иска доиграване

Снимка: Радио ВИДИН

Отборите на Монтана и Кариана /Ерден/ са на различни мнения за това как да приключи първенството във Втора футболна лига.

Експертната работна група към Българския футболен съюз оповести решението си относно съдбата на двете професионални лиги. Два са вариантите за формиране на крайно класиране през сезон 2019/2020 за втория ешелон:

Вариант "А" – доиграване на всички 12 кръга от редовния сезон и приключване на първенството на 13 юли;

Вариант "Б" – прекратяване на сезона във ВПЛ към настоящия момент.

При последния вариант лидерът в класирането към момента получава автоматична промоция за сезон 2020/2021 в ППЛ, а отборите на второ и трето място ще играят баражи срещу представители на ППЛ. 

До 10 май отборите от Втора лига трябва да дадат становищата си. На следващата си среща Експертната група ще обяви предпочетената с мнозинство алтернатива. Сезон 2020/2021 във Втора лига ще стартира на 23 юли 2020 г.

При поява на нови форсмажорни обстоятелства, налагащи повторно преустановяване на първенството, сезоните в Първа и Втора лига няма да се доиграят, а за финално ще бъде прието класирането след последния изцяло изигран кръг.


"Ние сме категорично за прекратяване на първенството", заяви кметът на Монтана Златко Живков.

  

Според Златко Живков повечето отбори нямат нужния ресурс да продължат и ако има мачове, няма да се играят "феърплей". Ако шампионатът приключи сега, Монтана ще играе бараж за попълване на Първа лига. 

"Монтана ще се съобрази с решението на БФС", допълни Живков.


Президентът на Кариана Милан Йосифов е твърдо за доиграване на мачовете от пролетния дял на шампионата. 

"Отборите трябва да равнопоставени. Защо тогава си даваме парите? Да се доиграят 12-те срещи, защото може да има размествания в класирането", заяви Йосифов. 

Кариана е на 7 точки от третото място, даващо право на бараж за елита. 


"Да има рестарт на първенството, ако отново се въведе извънредно положение, тогава да се прекрати окончателно шампионата и да се вземе класирането към момента", каза още собственикът на Кариана.. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тежко гостуване предстои за "Локомотив"

След като навърши наравно като гост и домакин срещите си с първия и втория в класирането на Северозападната трета лига, на „Локомотив” Мездра предстои сблъсък и с третия.  В среща от 24 кръг „железничарите” гостуват в събота от 17.00 часа на „Янтра” Полски Тръмбеш. С актив от 43 точки и голова разлика 50:35 домакините са трети, а мездренчани..

публикувано на 19.04.24 в 16:17

Подготвят трасето за Мотокрос "Рупци"

На 27-и и 28 април край видинското  село Рупци за втора година ще се проведе състезание по мотокрос. В момента се подготвя трасето, като до средата на другата седмица всичко за мотонадпреварата ще е готово, обясни Емилиян Евтимов , който е един от организаторите: "Трасето е 1,7 км. Имаме вече стандартната широчина за мотокрос трасе, което е..

публикувано на 19.04.24 в 15:30

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11

Младшата на "Локомотив" (Мездра) с категорична победа

Юношите младша възраст на „Локомотив” Мездра спечелиха дербито между първия и втория, което им донесе преднина от 6 точки в класирането  при оставащи 5 кръга до края на първенството .  След много добра игра беше победен отборът на "Ком" (Берковица) с 4:0.  В мача на сезона момчетата продължиха доброто си представяне и изиграха най-добрия си мач...

публикувано на 19.04.24 в 10:53

24 часа спорт в Козлодуй

21 и 22 април в Козлодуй ще бъдат изпълнени с много спорт и физическа активност. Спортните събития са заложени в инициативата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" "24 часа спорт". Освен ученици, учители и родители, във физическите активности ще  участват и различни институции, както и спортни клубове от града.  "Този проект датира от 2019 година, беше..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Стивън Кирилов пропуска мач на "Монтана"

Полузащитникът Стивън Кирилов пропуска домакинската среща на "Монтана" с "Беласица" /Петрич/ в събота. Офанзивният играч ще изтърпи наказание от една среща, заради натрупани жълти картони. Петият Кирилов получи при гостуването на "Бдин" /Видин/, като предишните четири бяха през есента с екипа на "Струмска слава" /Радомир/. Освен лишаването от състезателни..

публикувано на 17.04.24 в 17:13

Изявени видински спортисти бяха наградени от Общината

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  "Община Видин се гордее с Вас, с вашите успехи. Все така достойни спортисти, граждани и прекрасни млади..

публикувано на 17.04.24 в 16:16