Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха обществена поръчка за ремонт на родилното отделение във Враца

МБАЛ "Христо Ботев", гр. Враца
Снимка: Жоро Александров Архив

Ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца е предприело пореден опит да ремонтира акушеро-гинекологичното отделение. Това става ясно от пуснатата обществена поръчка за обновление на отделението. 

До 18 май кандидатите да свършат дейностите трябва да подадат офертите си, а на следващия ден изпълнителният директор д-р Петър Керемедчиев ще обяви резултатите от наддаването.

Срокът за обновление на отделението е 180 дни, а сумата, която се предлага за тях – 270 000 лева без ДДС. Средствата бяха отпуснати още миналата година на врачанската болница от здравното министерство. Имаше и обявена обществена поръчка от предишния изпълнителен директор Евгени Любенов, която беше развалена от настоящия д-р Петър Керемедчиев.

Три фирми – врачанска, софийска и варненска, кандидатстваха за парите.

Акушеро-гинекологията във Враца е отделението, което през последните години е най-ремонтираното на обещания. Поне от 15 години се говори за неговото обновление, а пари за тези дейности бяха отпускани на два пъти. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Археолози посвещават конференция на Валери Стоичков

Национална научна конференция "Крайбрежна Дакия", в памет на археолога Валери Стоичков ще се проведе в Историческия музей в Лом. По този начин ще бъде почетен човекът, който е основен проучвател на старините  на Лом и района, обясни гл. асистент д-р Владислав Живков от Националния археологически институт с музей при БАН. "Точно преди една година,..

публикувано на 26.07.24 в 15:18

Община Мездра е в стабилно финансово състояние

Общински съвет (ОбС) - Мездра прие информацията за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на тази година по прихода и разхода в размер на 18 663 465 лв. Решението беше взето на юлската сесия на местния парламент.  Със същото решение бяха приети още няколко информации: за състоянието на общинския дълг, за..

публикувано на 26.07.24 в 14:20

Задържаха фалшиви парфюми на Дунав мост 2

Над 7400 фалшиви парфюми задържаха на Дунав мост 2 при Видин, съобщават от Агенция "Митници".  Стоката е открита след извършена проверка на изходящ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, пътуващ за Австрия и Германия. Водачът е представил документи за стоката в товарния отсек. При извършените контролни действия в пет от..

публикувано на 26.07.24 в 13:20

Задържаха извършител на грабеж от Видин

Извършител на грабеж е задържан по „горещи" следи при съвместна работа на служители от Районните управления в Монтана и Лом, съобщават от полицията в Монтана.  На 24.07.2024 г. вечерта на перона на ж.п. гарата в гр. Монтана 70-годишен монтански жител бил ударен с юмрук по главата от непознат, който му отнел сумата от 230 лв и го заплашил с нож, като..

публикувано на 26.07.24 в 11:27

Проблеми при техническите прегледи след нови изисквания

Нови изисквания при годишните технически прегледи създават проблеми за собствениците на някои автомобили. От понеделник (22 юли) са в сила нови правила, според които тези пунктове, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”, няма да могат да работят.  Промяната се..

публикувано на 26.07.24 в 10:59

Контейнер за смет изгоря във Видин

Пластмасов контейнер за смет е изгорял във Видин, съобщават от ОД на МВР-Видин.  След сигнал, поучен в късния следобед вчера,  екип на видинската пожарна служба е гасил запален пластмасов контейнер за смет в кв. „Калето“. Пламъците унищожили контейнера, съседният бил спасен. Установено е, че п ричината е небрежност при боравене с открит огън...

публикувано на 26.07.24 в 09:25

Две катастрофи с материални щети във Врачанско

Две катастрофи с материални щети са станали през изминалото денонощие във Врачанско, съобщават от полицията във Враца Около 05.30ч. вчера на път Е-79 с посока на движение от с.Краводер към гр.Враца е катастрофирал товарен автомобил, след като водачът е изгубил контрол на управляваното МПС и се е блъснал в мантинелата. Техническото средство не е..

публикувано на 26.07.24 в 08:30