Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Директор от Монтана с наградата на МОН за иновативни практики

Снимка: Архив

Пенка Ненкова, директор на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Монтана, е сред петимата директори на училища, отличени с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно всяка година се връчва на 11 май. Отличените директори получават грамота, придружена от икона на Св. Иван Рилски, и 1000 лева парична награда.

Наградените имат дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти. Те имат принос не само за успехите на своите ученици и училища, но и за развитието на българското образование.

Директорът на езиковата гимназия "Петър Богдан" в Монтана изгражда успешен модел на управление, основан на ефективното използване на иновативни методи и добри международни практики. Дългогодишният директор налага култура на иновации, гъвкави модели на обучение, непрекъснато обновление и промяна на училищната среда. Редица са престижните награди и класации на учениците на гимназията в различни олимпиади, състезания и конкурси.


През последните години за успехите на учениците и на учителите на ръководеното от нея училище се говори все по-често и то е разпознаваемо не само в област Монтана, но и сред всички езикови училища в страната.

Други 20 директори, номинирани от регионалните управления на образованието за наградата ”Св. Иван Рилски“, получиха грамоти за принос в развитието на българското образование и проявена креативност по отношение организирането на обучението от разстояние в условията на извънредно положение в страната.


Вижте още

Обновяват площада и улиците в Криводол

Започна ремонт на централния площад в Криводол . Реконструкцията и обновлението пред сградата на Общината целят осигуряването на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и нова социална среда, реализирана чрез нови зелени и пространствени решения. Ремонтните дейности трябва да завършат до месец септември , каза кметът..

публикувано на 05.06.20 в 09:49

Първокласници даряват за деца в нужда

Капачки за благотворитеност  дариха първокласници от видинското училище " Иван Вазов ". Децата изсипаха събраните капачки в метал ното сърце, инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова".  Дарението е второ за Вики, Дария, Любомира и техните съученици.  "Събираме капачки за децата, за да не бъдат болни, да живеят..

публикувано на 05.06.20 в 08:21

Семейства от Монтана с помощ за родители в неплатен отпуск

51 заявления са подадени в Регионална дирекция “Социално подпомагане” Монтана за получаването на еднократна помощ от 375 лева за родители в неплатен отпуск. От помощта могат да се възползват семейства с деца до 14-годишна възраст, в които поне единият родител е изразходвал платения си отпуск и ползва неплатен, за да се грижи за децата. Помощта е..

публикувано на 05.06.20 в 07:29

Зрелостниците на теоретичен изпит по професия

63-ма дванайсетокласници от ПГ " Проф д-р Асен Златаров "-Видин се явяват днес на държавния зрелостен изпит, теоретичен по професия. Това е втори задължителен изпит по избор. Началният час е 9,00, уточни директорът на училището Мариета Георгиева :  "Имаме 4 специалности, т.е ще бъдат изтеглени 4 различни теми. Изпитите се провеждат по национални..

публикувано на 05.06.20 в 07:23

Нито една проба за COVID-19 не е взета във Враца

Нито една проба за коронавирус не е взета през изминалите 24 часа, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Враца. От институцията не казват дали това се дължи на липсата на хора със симптоматика, характерна за грип или Covid-19. В същото време обаче 101 души все още чакат тестовете си за заразата. От началото на пандемията във Враца и..

публикувано на 04.06.20 в 22:20

Снимката на 4 юни 2020 година

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация . Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация. За последното денонощие има регистриран  1 случай на коронавирус   в област Видин - жена на 76 години от Видин...

публикувано на 04.06.20 в 17:55

Врачански художнички подредиха изложба

Отркиха официално изложбата на жени-художнички от Враца в кафе-галерия Клуб на дейците на културата (КДК).  В експозицията са подредени картини на Силвия Равнополска, Емилия Върбанова, Ивета Михайлова, Калина Тодорова, Валентина Петрова, Татяна Вутова, Пламена Гешковска, Валентина Василева. Анализ на картините представи изкуствоведът Мариела..

публикувано на 04.06.20 в 17:30