Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Онлайн курсове представят актуалните теми от дигиталния свят

Снимка: Враца софтуер общество


Безплатни онлайн курсове организират от Враца софтуер общество. Под формата на кратък уебинар от ИТ центъра ще представят актуални теми, свързани с добре платени в дигиталния свят професии. 
На участниците ще бъде представена информация от дългогодишни практици, която от своя страна може да бъде старт в развитието на бъдеща кариера, разказа координаторът Емилия Иванова. Курсовете ще се провеждат на страницата на сдружението. Не е нужно попълването на форма за записване.

"Нашата цел е да подкрепяме развитието на хората от региона, да ги подпомагаме. Хората, чиито интереси са свързани с тези теми, ще имат възможност да участват в уебинарите ни, които пък са свързани с курсовете, които провеждаме. Единият уебинар е за любителите на правенето на сайт с Wordpress. Лектор ще е Пламен Методиев, който се занимава с правенето на уеб игри. Курсовете при нас трябва да имат връзка помежду си, затова ако един човек има интерес към първата тема, да може да продължи и със следващите. Втората тема е за онлайн маркетинга и бизнеса, като ще я представи Ивайло Йорданов - основател на първата агенция за дигитален маркетинг във Враца и региона. Следващата тема е за дигитализацията на бизнеса. Лектор ще е Теодор Костадинов - един от основателите на Враца софтуер. Последният уебинар ще е "Въведение в програмирането". Емо Кадийски, който е лицето на центъра, ще бъде лектор. Не е нужен формуляр за записване. В точния час - нека хората да бъдат на нашата страница и да се присъединят към събитието".

Уебинарите ще се проведат през месец юни. Вторият от тях - Онлайн маркетинг и реклама за бизнеса - е единственият, който ще включва едно занятие. 

Програма на уебинарите:
1. Как да си направим сайт с Wordpress - лектор:Пламен Методиев
03.06.20г. и 09.06.20г. от 18:00ч. - 2 занятия
2. Онлайн маркетинг и реклама за бизнеса - лектор: Ивайло Йорданов
11.06.20г. от 18:00ч. - 1 занятие
3. Дигитализация на бизнеса - въведение (налични инструменти за комуникация, съхранение на информация, управление на задачи) - лектор: Теодор Костадинов
16.06.20г. и 18.06.20г. от 18:30ч. - 2 занятия
4. Въведение в програмирането - лектор: Емо Кадийски
23.06.20г. и 25.06.20г. от 18:00ч. - 2 занятия


Вижте още

"Неделник" от 29 ноември 2020 година

"Неделник" е вашият избор за добро настроение. Гарантирам го. Преглеждаме за началото старите вестници и започваме нашата неделна разходка. Заради новите мерки отново останахме без изложби и музеи. Това е повод да си припомним за една интересна изложба в Националния политехнически музей в София наречена “Техниката около нас по времето на..

публикувано на 29.11.20 в 13:07

Живот и спасение в Бога

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той ни казва чрез съвета, който дава на един богат младеж, че не е достатъчно да изпълняваме на думи..

публикувано на 29.11.20 в 08:00

Детска площадка във Видин се превърна в коледно градче

Темите в "Едно" на 27 ноември 2020 година: Екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"  във Видин продължава да работи с потребите на услугите, но от разстояние.   Вече е в сила  Правилникът за прилагане на Закона за социалните услуги, който касае и дейността на центъра.  В очакване..

публикувано на 27.11.20 в 17:35

Ще се възползваме ли от намаленията на "Черен петък"?

Днес е "Черен петък", макар че в някои магазини намаленията започнаха още от началото на месеца . Някои хора вече са се възползвали от отстъпките и са си купили по нещичко. Други не смятат да се възползват, а има и такива, които даже не знаят, каква е идеята на "Черен петък". Движение по магазините има, дали заради намаленията или заради факта, че..

публикувано на 27.11.20 в 16:45

Все по-търсена е компютърната техника

Компютърната техника става все по-търсена по време на пандемията. Преносимите компютри, както и периферните устройства са ключов компонент в онлайн обучението на учениците, също и в дистанционната работа, която е все по-актуална в много сфери. Именно това е и причината за по-голямото търсене на тази техника, а с това идват и по-високите цени..

публикувано на 26.11.20 в 15:07

Новите мерки срещу разпространението на COVID-19 - за или против?

Нови по-строги мерки, с цел ограничаване разпространението на COVID-19, влизат в сила от вечерта на 27 ноември, и ще продължат до 21 декември 2020 г. Училища, детски градини и яслите затварят врати. Това важи и за търговските центрове, фитнес-центровете, игрални зали, казина, както и заведения за хранене(ще се предлага услугата доставка на храна..

публикувано на 26.11.20 в 14:10

В "Музикална зона" на 26 ноември 2020 слушаме Анита О’Дей

Бунтарката Анита О’Дей не се вписва в традиционния образ на певица и отказва да е обект на каквито и да било женски стереотипи. Заради операция гласът и се променя и нейното пеене е без каквото и да било вибрато, като среща трудност и при дългите фрази. Поради тази причина изработва собствен перкусионен стил, основан на кратки нотни трайности и..

публикувано на 26.11.20 в 09:00