Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Двама педагози и актьор наградени с почетни значки на Община Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков с наградените
Снимка: Любо Андреев

Кметът на Монтана Златко Живков връчи почетни значки на общината по повод 24 май - Денят на българската просвета, култура и славянската писменост. Началникът на регионалното управление на образованието Трайка Трайкова, директорът на кукленият театър "Патилан” Иван Истатков и учителят по физкултура, и треньор по лека атлетика Красимир Рангелов са носители на почетната значка на община Монтана.

"Това са хората, които имат голям принос за развитието на община Монтана"- каза Златко Живков. 

Началникът на РУО Монтана Трайка Трайкова заяви: 

"Приемам тази награда в знак на отличното ни партньорство и дългогодишната ни съвместна дейност с Община Монтана. И въпреки, че е лична награда, аз я чувствам и я приемам като награда за всички хора, които са всеки момент до мен"- коментира наградата си Трайкова.

По повод 50- годишнината от основаването на куклен театър "Патилан" почетна значка на общината получи директорът Иван Истатков.

"През тези години най- известните имена в кукления театър в национален мащаб са преминали през нашата малка, като квадратура сцена, но иначе огромна като значение. Наградата е и за хилядите ни малки зрители и актьорите, режисьорите и служителите ни"- заяви Истатков.

Треньорът по лека атлетика Красимир Рангелов е третият награден:


"Признавам, че съм много приятно изненадан. За мен е чест да приема наградата"
- сподели Рангелов. 


Традиционно всяка година на прием, по повод 24 май - празника на славянската писменост, българската просвета и култура кметът Златко Живков отличава изявени  личности в общината. Тази година, заради ограниченията за преодоляване на епидемията от корона вирус,  награждаването се състоя  в зала "Стефан Стамболов” в сградата на местната азминистрация.
 

Вижте още

Подписка за ремонт на пътя Лом-Козлодуй събират в двата града

Подписка с искане за цялостен ремонт на републиканския път II -11 Лом - Козлодуй събират жители на двата града. Гражданската инициатива е провокирана от лошото състояние на пътя, обясни Наталия Стефанова, жител на Лом: "Чух се с мои колеги от Община Козлодуй, при тях стартира тази инициатива съвсем наскоро по желание на жителите, защото пътят..

публикувано на 06.06.20 в 17:29

Вдигат макет на "Аполо 11" в родната къща на Виден Табаков в Стакевци

15-метров макет на "Аполо 11" ще посреща посетителите в бъдещия музей на почетния професор на НАСА Виден Табаков в село Стакевци, Белоградчишко. Експозицията ще се помещава в родната къща на известния българин, която бе закупена и се реставрира от Боян Минков. "Къщата е реставрирана в много голяма степен. Отвън я направихме, отвътре всичко е направено..

публикувано на 06.06.20 в 16:30

"Пролетна изложба” откриха в Монтана

Обща художествена изложба на дружество "Тенец” бе открита в галерия "Кутловица” в Монтана. Така бе поставено началото на изявите, посветени на празника на Монтана – Свети дух, който се отбелязва на 8 юни. Над 20 творци са подредили свои произведения в изложбата, съобщи председателят на дружеството на художниците Дончо Планински:..

публикувано на 06.06.20 в 15:50

Дъждовете спасиха зърнената реколта във Врачанско

Обилните дъждове в края на май са дали надежди на земеделските производители, че зърното тази година няма да пропадне. Това смята производителят на пшеница от Враца Младен Цолов: "Допреди 10-ина дни, преди да завалят обилните дъждове от края на май, всички земеделци бяхме в огромен стрес. Пшеницата беше започнала да съхне и не се..

публикувано на 06.06.20 в 14:45

Обновена е експозицията на художествената галерия в Берковица

Художествената галерия в Берковица обнови експозицията си със скулптури и картини на известни художници. Те са от фонда на културната институция, която разполага с над 1 500 произведения на изкуството от различни жанрове – живопис, графика, скулптура. Широко застъпени са приложните изкуства - керамика и дърворезбата. Налични са творби..

публикувано на 06.06.20 в 13:35

В математическа гимназия след 4 клас - с оценка от състезание и олимпиада

Учениците, завършващи 4 клас и желаещи да продължат  в училища с профил "Математически" или "Природни науки", ще бъдат приемани с оценка от състезанието "Математика за всеки" и от областния кръг на олимпиадата по математика. Това обясни началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова: "Националното външно..

публикувано на 06.06.20 в 11:39

Няма активни случаи на коронавирус сред медиците на болницата във Видин

Още 14 души са излекувани от COVID-19 в област Видин. Осем от тях са от община Кула, трима - от Видин, двама - от Белоградчик и един е от Димово. Двама са медицински специалисти от МБАЛ "Света Петка". Няма активни случаи на коронавирус сред медиците от болницата, съобщават от Областната администрация. За последното денонощие е регистриран един случай..

публикувано на 06.06.20 в 10:12