Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Математика без граници" без пролетен кръгСъюзът на математиците в България - секция Видин няма да организира провеждането на пролетния кръг на състезанието "Математика без граници". Това съобщи председателят на видинската секция на Съюза, Камелия Иванова:


"Причините са няколко. Предложението на организаторите е този кръг да се проведе дистанционно, чрез платформите на училищата. Ние като организатори не можем да ползваме платформите на различни училища. По - важното в случая е, че не можем да гарантираме честно и коректно проведено състезание. 

Пролетният кръг тази година няма да е решаващ за крайното класиране за участие във финалите. Организаторите са променили регламента, като резултатите от пролетния кръг ще важат само за съответното училище."

Поради извънредната ситуация пролетният кръг ще се проведе дистанционно чрез използваната от училището платформа и резултатите се зачитат единствено и само за класирането в рамките на съответното училище, в съответствие с регламента (до 5% - участниците получават златни медали, до 10% - сребърни и до 15% - бронзови медали).

Класирането за купите във финала ще се определя като сбор от резултатите от есенния и зимния кръг и утроения резултат от финала. Всички златни медалисти от финал 2019 в индивидуалното и отборното състезание запазват правата си за участие във финала, независимо от това дали са участвали в пролетния кръг.

Галерия

Вижте още
Кирил Ананиев

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли .  Мярката е превантивна и цели  властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Предстои да бъде засилен контролът по спазването на препоръчителните мерки в цялата страна като областните кризисни..

публикувано на 06.07.20 в 14:45

Вандали прекършиха дръвчета в центъра на Видин

Няколко от новозасадените, през есента на 2019 г., дръвчета в центъра на Видин бяха пречупени от неизвестни извършители през почивните дни . Видинчани остро осъдиха вандалската постъпка, показа анкета на Радио Видин: "Идиоти, нищо не мога да кажа друго... Как може да коментираш такава простотия и вандализъм, нали има камери? Това повече..

публикувано на 06.07.20 в 12:44

Пръскат срещу комари в Ломско

Наземно пръскане срещу комари  ще се извърши о т 8 до 10 юли 2020 г.    на територията на община Лом , информират от местната общинска администрация. Обработката ще обхване града и селата от общината. Пръскането ще се извърши по комбиниран метод с топъл и студен аерозол за постигане на максимален ефект. Обработката на площите ще се извършва..

публикувано на 06.07.20 в 11:25

Ученици от Лом рецитираха стихове от Иван Вазов

Поетичен рецитал, посветен на 170 години от рождението на Иван Вазов, представиха ученици от всички учебни заведения на територията на община Лом . Нотариус Станислав Станчев, който е спомоществовател на библиотеката при Народно читалище "Постоянство", поздрави участниците в рецитала и връчи на децата грамоти. Идеята за поетичния рецитал е на..

публикувано на 06.07.20 в 11:08
Снимката е илюстративна

Заловиха 13- годишен зад волана

13- годишно дете зад волана на лек автомобил са установили полицейски служители, късно снощи във врачанското село Бутан , информират от дирекцията на полицията във Враца  В същият ден, преди обяд, в селото е бил заловен зад волана и 46- годишен жител на град Козлодуй, който се оказал неправоспособен водач.  Регистрационните табели на двата..

публикувано на 06.07.20 в 10:29

Берковица почита Вазов

С поредица от събитията Берковица ще отбележи 170 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов .  В градската художествена галерия "Отец Паисий" се открива изложба от рисунки на тема "Ах, каква чудна природа тука". Тя ще остане за публиката до 12 юли. Фотодокументална изложба "Пътят Вазов", която включва множество..

публикувано на 06.07.20 в 10:16
д-р Петър Керемедчиев - изпълнителен директор на МБАЛ

Болницата във Враца кандидатства за кредит от 6 000 000 лева

Задоволително е финансовото състояние на врачанската болница в началото на юли  - това съобщи изпълнителният директор д-р Петър Керемедчиев. Той пое МБАЛ "Христо Ботев" преди 11 месеца - на 1 август: "Бих казал, че е задоволително, на фона на онова, което заварих, идвайки във Враца преди 10 месеца. Най-важното е, че нямаме..

публикувано на 06.07.20 в 09:59