Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Два нови случая на COVID-19 във Видин

Снимка: БГНЕС

17 нови случая на заразени с коронавирус са установени в страната за изминалото денонощие, съобщи тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. От тях 7 са настанени в болница. Изследваните са общо 1273 души.

Активните области са 6. Общият брой на регистрираните лица досега е 2477. 6 са новите случаи в София, Пазарджик - 4, Видин и Шумен по 2, Сливен, Хасково и Ямбол по 1 новозаразен.

За денонощието няма регистрирани нови случаи на заразени с COVID-19 деца. Излекувани са нови 53 лица, от които 12 са от област Видин. Общо 965 стават досега излекуваните. Под 200 са вече хоспитализираните пациенти, те са 198 в различни болници в София и в страната, като 20 от тях са в интензивни отделения.
Вижте още

Изложба на мартеници, изработени от деца

Изложба на ръчно изработени мартеници подредиха в Етнографския музей в град Берковица. Червено-белите мартенски символи са изработени от деца в Културен център "Йордан Радичков". Под ръководството на Валентин Пешков те са сътворили амулети за здраве, като са спазили традициите в изработката им, каза за Радио ВИДИН Станислава Витанова, временно..

публикувано на 01.03.21 в 17:28

Пролетното почистване на Монтана стартира от Слънчевата градина

Започна почистването на хълма в един от най-старите паркове на Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Изрязани са храсти, прикриващи локални сметища, засети са зелени площи и е направена профилактика на осветлението. В този район се намира  обединения детски комплекс, в който се обучават 800 деца. Покрай двора  му преминава и най-натоварения..

публикувано на 01.03.21 в 16:46

Баба Марта посети Радио ВИДИН

Баба Марта посети екипа на Радио ВИДИН на рождения ден на радиото и направи наричания за здраве по стар обичай:    "Честита Баба Марта, Радио ВИДИН,  да сте здрави, успехи да имат! Цяла година съм плела бял и червен конец - така съм го усукала, както момите се усукват около момците и съм наричала,  колкото са бели конците, толкова да са..

публикувано на 01.03.21 в 16:11

Баба Марта гостува на децата в Долна Кремена

Днес превъплатилата се в Баба Марта Милка Милева, библиотекар в НЧ „Просвета 1897-Долна Кремена”, традиционно гостува на децата в Детската градина. С пролетна песен и стихове децата посрещнаха Баба Марта, а тя ги закичи с мартеничка, разказа им за посланието,което носи мартеницата, значението на червената и бяла нишка,за това кога трябва да я..

публикувано на 01.03.21 в 15:52

Личните лекари във Видин получиха ваксини срещу COVID-19

Спазва се изискването половината от получените ваксини да отидат при личните лекари. Това каза за Радио ВИДИН директорът на Регионална здравна инспекция - Видин, д-р Венцислав Владински. "От тази бройка, която е пристигнала, половината вече се раздават на общопрактикуващите лекари - другата ще бъдат за медицинските центрове и за болниците...

публикувано на 01.03.21 в 15:44

Патриотите във Враца се регистрираха за изборите

Днес ВМРО - Враца регистрира пълната листа за участие на Парламентарните избори.  Дванадесет представители от различни гилдии и професии са включени в листата за гласуване, която се оглавява от народния представител Красимир Богданов. Другите участници са д-р Георги Комитски, който е началник на отделението по ортопедия и травматология във врачанската..

публикувано на 01.03.21 в 15:09

Самодейците от Ново село ще се включат в инициативата "Пробуждане с хоро"

На 1 март отбелязваме Деня на самодееца и любителското художествено творчество. Антоанета Кежова е член на читалищното настоятелство на читалище "Земеделец - 1874" в Ново село, активен самодеец последните 7 години, организатор е на танцовия клуб в Ново село:  "То си ми идва отвътре. Аз съм страстен любител на народните хора и въобще на..

публикувано на 01.03.21 в 14:22